oaednews

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

Επίδομα παιδιού 2019 - ΟΠΕΚΑ: Τελευταία ευκαιρία μέχρι αύριο για να κάνετε αίτηση Α21

Επίδομα παιδιού 2019: Μέχρι την Τρίτη 26 Μαρτίου και ώρα 12:00 το μεσημέρι θα μπορούν οι δικαιούχοι να κάνουν αιτήσεις. H πρώτη πληρωμή αναμένεται να γίνει στα τέλη Μαρτίου.
Εξυπακούεται πως όσοι έχουν ήδη υποβάλλει επιτυχώς αίτηση Α21, η αίτησή τους έχει ισχύ ενός έτους και δεν χρειάζεται να επαναλάβουν την διαδικασία, ούτε μετά την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης.

ΑΣΕΠ: Εκδόθηκε η προκήρυξη για μόνιμες προσλήψεις στην ΤτΕ - Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

ΑΣΕΠ: Εκδόθηκε η προκήρυξη για τις θέσεις 60 μόνιμες προσλήψεις ΔΕ του κλάδου Λογιστικού, Ταμιακού στην ΤτΕ και οι διαριστέοι θα απασχοληθούν σε αντικείμενα σχετικά με την υποστήριξη εργασιών που εκτελούνται στο πλαίσιο της άσκησης των αρμοδιοτήτων της Τράπεζας και της εκπλήρωσης των σύμφωνα με το Καταστατικό του Ευρωπαϊκού Συστήματος Κεντρικών Τραπεζών και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας καθηκόντων της.Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής αρχίζει στις 2 Απριλίου ημέρα Τρίτη και λήγει στις 17 Απριλίου 2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 14:00. Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της στο ΑΣΕΠ.

ΕΛΣΤΑΤ: 500 νέες προσλήψεις - Αναλυτικά οι θέσεις και οι αμοιβές

ΕΛΣΤΑΤ- προσλήψεις: Την υπογραφή του προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής φέρει απόφαση για την διενέργεια έρευνας σε επιχειρήσεις και υπηρεσίες. Θα προσληφθούν, κατά μέγιστο όριο, 500 ερευνητές.Αντικείμενο της (πανελλαδικής) έρευνας είναι κατάρτιση οικονομικών δεικτών για τα έτη 2019 και 2020.

Κατάργηση προληπτικού ελέγχου και ευθύνη Δημοτικών Υπαλλήλων: Τροπολογία του ΥΠΕΣ

Ότι, οι υπάλληλοι των Οικονομικών Υπηρεσιών ΟΤΑ και των Νομικών Προσώπων αυτών, καθώς και υπάλληλοι που ασκούν καθήκοντα, τα οποία σχετίζονται με τις αρμοδιότητες των Οικονομικών Υπηρεσιών, κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους δεν θεωρούνται δημόσιοι υπόλογοι και ευθύνονται μόνο για δόλο και βαριά αμέλεια - κατά τις διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα - αναφέρει Τροπολογία του Υπ. Εσωτερικών, που κατατέθηκε στο υπό συζήτηση “πολυνομοσχέδιο” του εν λόγω Υπουργείου.

Σύνταξη πριν τα 62: Οι 4 κατηγορίες εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Δυνατότητα πρόωρης συνταξιοδότησης έχουν τέσσερις μεγάλες κατηγορίες ασφαλισμένων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι πρωτοασφαλίστηκαν πριν από το 1993 – και κατοχύρωναν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι το 2012.
Πρόκειται για χιλιάδες ασφαλισμένους οι οποίοι βγαίνουν στη σύνταξη µε όρια ηλικίας από 55 έως 62, αποφεύγοντας το αυστηρό πλαίσιο των νόμων 4336/2015, 4337/2015 και 4387/2016, που οδήγησαν σε αυξήσεις των ηλικιακών ορίων. Και αυτό καθώς με την ισχύουσα νομοθεσία μέχρι το 2022 υπάρχουν δυνατότητες για ευνοϊκότερα όρια ηλικίας εφόσον έχουν κατοχυρωθεί κάποια συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Η πιο σπουδαία φράση του Κολοκοτρώνη και η «προφητεία» που δεν επιβεβαιώθηκε

Τα χαστούκια που τον πείσμωσαν και η υπόσχεση που έδωσε στον εαυτό του