oaednews

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στο σφυρί - Πώς οι κοινωνικές υπηρεσίες γίνονται εμπόρευμα .Ο αντίλογος στις ΚοινΣεπ..


Με τον ελκυστικό όρο "Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις" οι μνημονιακές κυβερνήσεις και οι φίλια προσκείμενες σ' αυτές δημοτικές αρχές επιχειρούν να συγκαλύψουν το ξήλωμα των κοινωνικών υπηρεσιών στην τοπική αυτοδιοίκηση, “χρυσώνοντας το χάπι” για δημότες και εργαζόμενους.

ΗΠΑ: Mπύρα «Ανεργος Ρεπόρτερ» κάνει θραύση!!!


"Τα αλκοολούχα ποτά επηρεάζουν την ικανότητα οδήγησης αυτοκινήτων. Και λοιπόν; Μήπως θα ξυπνήσετε αύριο πρωί και θα πάτε στη δουλειά;"







Ζητούν λουκέτο για τα ΙΕΚ «Ξυνή», «Δομή»




Να ανακληθούν, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, οι άδειες λειτουργίας των «ΙΕΚ Ξυνή» και «ΙΕΚ Δομή» από το εαρινό εξάμηνο του 2013, ζητεί από το Δ.Σ. του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) η επιτροπή που συστήθηκε με εντολή του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να διερευνήσει σχετικές καταγγελίες εις βάρος των δύο εκπαιδευτηρίων.

Προς επιδότηση της εποχικής αγροτικής εργασίας



Το ενδεχόμενο επιδότησης του ημερομισθίου και των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών για την εποχική εργασία στον αγροτικό τομέα, εξετάζουν τα υπουργεία Εργασίας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Λαϊκή ανέχεια


50 τόνοι οπωροκηπευτικών μοιράστηκαν σε άνεργους και συνταξιούχους, που περίμεναν υπομονετικά να πάρουν μια σακούλα

Κι όμως, αυτή είναι η πραγματικότητα. Η τεράστια ουρά που σχηματίστηκε το πρωί της Τετάρτης έξω από το κτίριο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, επί της οδού Αχαρνών, φτάνοντας έως και την οδό Μάρνη και την Αριστοτέλους, είχε το σχήμα της ανέχειας της ελληνικής κοινωνίας.

Απλήρωτοι και επιστρατευμένοι




Δεδουλευμένα ακόμη και 6 μηνών χρωστούν σχεδόν οι μισές ακτοπλοϊκές εταιρείες

Πανελλήνια αίσθηση και έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι η κυβέρνηση δεν επιστράτευσε απλώς τους ναυτεργάτες, προχώρησε στην επίταξη απλήρωτων εργαζόμενων ναυτεργατών. Κάτι που ίσως γίνεται για πρώτη φορά, μια κυβέρνηση να λέει στους εργαζομένους μέσω της επιβολής του μέτρου της επιστράτευσης: «Δουλέψτε και ας είστε και απλήρωτοι».

Προς κατάργηση 73 φορείς σε 14 υπουργεία

Την κατάργηση 73 από τους συνολικά 700 φορείς της γενικής κυβέρνησης εισηγείται το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 

Τσαρλς Ντίκενς: Ο κριτικός της φτώχειας



Ο Τσαρλς Ντίκενς - γεννήθηκε σαν σήμερα 7 Φεβρουαρίου του 1812 στο Λάντπορτ του Πόρτσμουθ και πέθανε το 1870 στο Ρότσεστερ, χωρίς να προλάβει να φτάσει τα εξήντα. Σήμερα το έργο του μοιάζει περισσότερο επίκαιρο από ποτέ. Σε μια εποχή κατά τη διάρκεια της οποίας όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά και ολόκληρη η Ευρώπη, μαζί με την Αμερική, αντιμετωπίζουν μια πρωτοφανή κρίση, με την ανεργία και τις απολύσεις να ανεβαίνουν στα ύψη και τα εισοδήματα των μεσαίων και των κατώτερων τάξεων να συρρικνώνονται με ασυγκράτητο ρυθμό,

Ζήτημα αλλαγής του ιστορικού απεργιακού νόμου του Γιώργου Γεννηματά από ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ.

Θέμα αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου που διέπει το καθεστώς κήρυξης απεργιακών κινητοποιήσεων και τροποποίησης του ιστορικού νόμου του Γιώργου Γεννηματά (1264/82), ώστε «ισχυρές ομάδες να μην ταλαιπωρούν το σύνολο των πολιτών»,