oaednews

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

Τίτλος: Σύνδεσμοι της ΕΥΠ σε Δημόσιο και ΟΤΑ (τροπολογία)

H τροπολογία για τον διορισμό του νέου διοικητή της ΕΥΠ,  Παναγιώτη Κοντολέοντος, προκάλεσε σάλο και έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή μεταξύ της κυβερνητικής πλειοψηφίας και των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Ωστόσο την ίδια τροπολογία υπάρχει άλλη μια ρύθμιση που αναμένεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. Συγκεκριμένα επεκτείνεται η αρμοδιότητα της ΕΥΠ να συνεργάζεται, να υπογράφει μνημόνια συνεργασίας και να συστήνει ομάδες εργασίας με φορείς του Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ εποπτευόμενα από το Δημόσιο, ΟΤΑ, επιχειρήσεις ΟΤΑ κ.λπ., που δεν δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται η τοποθέτηση συνδέσμου της υπηρεσίας στον συνεργαζόμενο φορέα.

Προβλήματα με την έναρξη λειτουργίας των ΒΝΣ - Ενωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδος


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι /σσες
Πριν από σχεδόν δύο χρόνια είχαμε ζητήσει μόνιμο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό για τη στελέχωση των ήδη υποστελεχομένων Βρεφονηπιακών Σταθμών του ΟΑΕΔ στην χώρα μας. Έτσι θα εξασφαλιζόταν η ομαλή λειτουργία τους αλλά και θα προσφερόταν ποιοτικές υπηρεσίες.
Ειδικά για τον νεοσύστατο ΒΝΣ της Καρδίτσας η παρέμβαση μας ήταν συγκεκριμένη, μιας και ήταν καινούρια δομή, χωρίς μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό. Σήμερα δυστυχώς δικαιωνόμαστε μετά και από την διαφαινόμενη μη ομαλή λειτουργία του ΒΝΣ Καρδίτσας για την φετινή περίοδο.
(Ακόμη δεν έχει εκδοθεί η πολυαναμενόμενη προκήρυξη ΣΟΧ3 για την πρόσληψη εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού για όλους τους σταθμούς μας)
Ένας σταθμός κόσμημα ο οποίος σχεδιάστηκε για να λειτουργεί με τις πιο σύγχρονες ευρωπαϊκές προδιαγραφές,  κινδυνεύει να μην ανοίξει στην ώρα του για την φετινή περίοδο λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.