oaednews

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Στρώνουν «χαλί» για ένα Ταμείο και σύνταξη 360 ευρώ

Κυβερνητικό σχέδιο που θα προκαλέσει σοκ, καθώς αλλάζει άρδην το υφιστάμενο ασφαλιστικό σύστημα με περαιτέρω μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων και συγχωνεύσεις των ασφαλιστικών ταμείων, ώστε να παραμείνουν μόνο δύο κύρια ταμεία ασφάλισης, βρίσκεται στα σκαριά, σε μια προσπάθεια περαιτέρω μείωσης των δαπανών τα επόμενα χρόνια. 

Ένα κερί για τους φοιτητές της Λάρισας

http://papaioannou.files.wordpress.com/2013/03/ecebdceb1-cebaceb5cf81ceb9.jpg
Μέσω facebook ετοιμάζεται εκδήλωση στο Σύνταγμα και σε διάφορες πόλεις τις χώρας.

Άφησε την πόλη για το χωριό

Στα 34 χρόνια του πήρε τη μεγάλη απόφαση να παρατήσει δουλειά και σπίτι στην πόλη και να γυρίσει στο χωριό, για να καλλιεργήσει τις μηλιές και τις αχλαδιές του πατέρα του. Ο Γιώργος Βεργετάκης είναι ένας από τους πολλούς νέους του Κρουσώνα, που έκαναν πράξη την επιστροφή στη φύση, αφήνοντας πίσω τους την ανεργία του Ηρακλείου ή τους χαμηλούς μισθούς που δεν τους έδιναν τη δυνατότητα να ζήσουν και να παλέψουν για να φτιάξουν κι εκείνοι κάποτε τη δική τους οικογένεια!

2 Μάρτη, Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΞΕΣΗΚΩΝΕΤΑΙ, Μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, 12.00, Προπύλαια


Κάλεσμα στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο, ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΜΑΡΤΗ, 12 μμ, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
 
Κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ οδηγούν σε διάλυση τη δημόσια δωρεάν παιδεία
 
̶            Τα σχολεία πεινάνε και κρυώνουν. Χιλιάδες παιδιά περνούν τις πόρτες τους πεινασμένα εξαιτίας της καπιταλιστικής κρίσης, της φτώχειας και της ανεργίας. Εκατοντάδες σχολεία δεν έχουν ούτε δεκάρα στα ταμεία τους. Διεκδικούμε συσσίτια για τα παιδιά, πετρέλαιο και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα σχολεία μας.