oaednews

Τρίτη 3 Αυγούστου 2021

Τι συμβαίνει στην Ε.Α.Τ.? Διαμαρτυρία-Καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας

 Παραθέτουμε προς δημοσίευση την καταγγελία - διαμαρτυρία του Συλλόγου Εργαζομένων της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (ΕΑΤ) την οποία αποστείλαμε στον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη (ως επιβλέπων Υπουργός επί της ΕΑΤ) σχετικά με τις κακοποιητικές συμπεριφορές που δέχεται συνεχώς το προσωπικό κατά το διάστημα των τελευταίων 15 μηνών από την τοποθετημένη Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο κα Αθηνά Χατζηπέτρου, κεντρικό χαρακτηριστικό των οποίων είναι ότι στοχεύει και προκαλεί την ηθική μείωση και την απομόνωση του εκάστοτε στοχοποιημένου ατόμου, αποσκοπώντας εντέλει τον κοινωνικό και εργασιακό του «θάνατο». 

Ήδη ο «θάνατος» αυτός μεταφράζεται στην αποχώρηση περίπου του μισού έμπειρου προσωπικού της ΕΑΤ, το οποίο υπήρχε πριν την τοποθέτηση της κας Χατζηπέτρου στη θέση της Προέδρου και Διευθύνουσας Συμβούλου, τον Φεβρουάριο του 2020.

Φωτογραφικές διατάξεις και προθεσμίες για τους συμβούλους ακεραιότητας και τους εσωτερικούς ελεγκτές δημοσίου!!!!!

Στις 6/7/2021 δημοσιεύτηκε  στην ιστοσελίδα του ΕΚΔΔΑ κοινό δελτίο Τύπου της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ) και του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης (ΕΚΔΔΑ)  για διοργάνωση των ακόλουθων επιμορφωτικών προγραμμάτων: «ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΚΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ», «ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ».

Οι σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις του κ. Βορίδη αναφορικά με τον καθορισμό του περιεχομένου, των προϋποθέσεων, της  διαδικασίας συμμετοχής κλπ στα συγκεκριμένα προγράμματα είχαν δημοσιευτεί την ίδια μέρα (6/7/2021) λίγες ώρες νωρίτερα.

Το συγκεκριμένο δελτίο τύπου αποτελούσε ταυτόχρονα και πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για μόνιμους υπαλλήλους που θέλουν να παρακολουθήσουν τα συγκεκριμένα προγράμματα, προκειμένου να υπηρετήσουν σε θέση Εσωτερικού Ελεγκτή ή Συμβούλου Ακεραιότητας αντίστοιχα (δεδομένου ότι η παρακολούθηση των συγκεκριμένων προγραμμάτων αποτελεί προϋπόθεση για τις συγκεκριμένες θέσεις).