oaednews

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κρήτης: Σοβαρό πρόβλημα υγείας μέλους-Οικονομική ενίσχυση

Θέμα: Οικονομική ενίσχυση συναδέλφου.

Συνάδελφοι,
            Συνάδελφος διοικητικός υπάλληλος,  Μέλος της Ένωσης Υπαλλήλων Ο.Α.Ε.Δ. Κρήτης αντιμετωπίζει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγειάς.
Για την αντιμετώπιση της εξαιρετικά κρίσιμης κατάστασης της ζωής του, είναι απαραίτητο να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση σε ιδιωτική κλινική,  όπου εκεί υπάρχει ο εξειδικευμένος χειρουργός.
Εκτός από την κρισιμότητα της κατάστασης του αλλά και τη σοβαρότητα της εξειδικευμένης χειρουργικής επέμβασης, απαιτείται ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για να καλυφθούν τα έξοδα χειρουργείου, νοσηλείας και η αμοιβή του γιατρού. Είναι αδύνατο το κόστος αυτό να καλυφθεί τόσο από την ίδια, όσο και από την οικογένεια της.

Ανακοίνωση για εξξαγελίες Βρούτση σχετικά με συνδικαλιστικό νόμο

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ., διά στόματος του Υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, εξήγγειλε ουσιαστικά νέο συνδικαλιστικό νόμο που θα επεκτείνει την ισχύουσα μνημονιακή ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία για τη λήψη απόφασης για απεργία απαιτείται το 50% +1 των εργαζομένων. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Υπουργός, πλέον, η λήψη της απόφασης δεν θα γίνεται μέσα από γενική συνέλευση των εργαζομένων, αλλά με ηλεκτρονική ψηφοφορία του συνόλου των εργαζομένων.
Ταυτόχρονα, ο Υπουργός προανήγγειλε μέσω του νέου συνδικαλιστικού νόμου παρέμβαση και στο εσωτερικό των συνδικάτων, με την υποχρέωση να τηρούν ηλεκτρονικό αρχείο μελών με πρόσχημα τον έλεγχο της νοθείας. Τον ενημερώνουμε, λοιπόν, ως προς αυτό ότι τα αρχεία των μελών των συνδικάτων στο Δημόσιο είναι πεντακάθαρα, οι δε διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (εκλογές, συνέδρια, απεργίες κτλ) δεν αμφισβητήθηκαν ποτέ από κανέναν. ΚΑΜΙΑ ΝΟΘΕΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!