oaednews

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

Η «σχεδία» της γνώσης και ο πολιτισμός του καφέ

View this email in your browser


 Ξανανιώνουμε στα θρανία της ωριμότητας, σερβίρουμε έναν ολάκερο πολιτισμό στο φλιτζάνι, αποζητούμε τη ουτοπία της ησυχίας, εξασκούμαστε στην κοπτοραπτική μαζί με τον Τσέχωφ, ξεσκεπάζουμε το νέφος της συγκάλυψης, βιώνουμε τη μεγαλύτερη χαρά στα γήπεδα της ελπίδας.

Μετακομίζει το ΚΠΑ2 ΟΑΕΔ Κοζάνης στο Εργατικό Κέντρο-Κλειστός από την Παρασκευή ως την Τετάρτη

Ο ΟΑΕΔ Κοζάνης μετά 15 χρόνια περίπου επιστρέφει στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης σε ιδιόκτητο χώρο. Για τους λόγους της μετακόμισης θα παραμείνει κλειστός από την Παρασκευή 30 Αυγούστου ως την Τέταρτη 4 Σεπτεμβρίου.

Σχέδιο της κυβέρνησης για ανοιχτά καταστήματα όλες τις Κυριακές

Πρωτοβουλία σχετικά με το άνοιγμα όλων των καταστημάτων τις Κυριακές σχεδιάζει να αναλάβει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης, όπως γράφει η εφημερίδα «Τα Νέα».
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στόχος του υπουργού είναι να ανοίξει διάλογο με τις κοινωνικές ομάδες αλλά και να εκπονηθεί σχετική μελέτη.
Το νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας των καταστημάτων κατά τις Κυριακές που ισχύει επί του παρόντος προβλέπει ότι επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία όλων των καταστημάτων τις εξής οχτώ Κυριακές:

ΑΣΕΠ: Ανακοίνωση για τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στη Βουλή - Ξεκινά η υποβολή δικαιολογητικών

ΑΣΕΠ 1Κ/2019: Εκδόθηκε νέα ανακοίνωση για την υποβολή των δικαιολογητικών για τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στη Βουλή. Δείτε τα απαιτούμενα έγγραφα και τις προθεσμίες.

Περίπου 1,5 εκατ. συνταξιούχοι δεν ξέρουν πως προκύπτει το ποσό της σύνταξής τους - Αποστέλλονται τα εκκαθαριστικα

Μέσα στον Σεπτέμβριο στοχεύει να δοθούν στην δημοσιότητα τα εκκαθαριστικά σημειώματα των επανυπολογισμένων συντάξεων  προκειμένου οι συνταξιούχοι να δουν τι εισπράττουν από 1η Ιανουαρίου 2019.
Ο ΕΦΚΑ, έχει ήδη ξεκινήσει να ελέγχει όλες τις επανυπολογισμένες συντάξεις προκειμένου να μπορέσει στην συνέχεια να προχωρήσει στην έκδοση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων.

ΟΑΕΔ: Αυτά είναι τα πιστοποιητικά που παρέχονται ψηφιακά από τα ΚΕΠ

 Πάνω από 1.000 υπηρεσίες προσφέρουν πλέον διαδικτυακά τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών της χώρας.Τα ΚΕΠ επικοινωνούν με τον αρμόδιο φορέα που εκδίδει το αποτέλεσμα της υπηρεσίας και την παρέχουν στον πολίτη χωρίς αυτός να απαιτείται να γνωρίζει την δομή και τις διαδικασίες της δημόσιας διοίκησης.Για επιλεγμένες υπηρεσίες της δημόσιας διοίκησης, τα ΚΕΠ έχουν διασυνδεθεί ηλεκτρονικά με τα πληροφοριακό σύστημα του Φορέα που τις παρέχει. Το αποτέλεσμα της υπηρεσίας (π.χ. πιστοποιητικό γέννησης) παραδίδεται αυτόματα στον πολίτη χωρίς να απαιτούνται 2 επισκέψεις στο ΚΕΠ (μία για αίτηση και μία για παραλαβή).
Αναλυτικά οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ