oaednews

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Παγκόσμια ημέρα για την αξιοπρεπή εργασια η σημερινή ....

Δυστυχώς στη χώρα μας δε γιορτάζουμε...  1.500.000 άνεργοι !!!Ούτε εργασία, ούτε, πολύ περισσότερο, αξιοπρεπή εργασία! Η Παγκόσμια Ημέρα για την Aιεροπρεπή Eεργασία (World Day of Decent Work) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 7 Οκτωβρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Εργατικών Συνδικάτων (International Trade Union Confederation), που συσπειρώνει στις τάξεις της 175 εκατομμύρια εργαζόμενους από 156 χώρες και σχετίζεται με κεντροδεξιά και κεντροαριστερά πολιτικά κόμματα.

8.200 προσλήψεις ανέργων στα σχολεία

Τις αμέσως επόμενες ημέρες ξεκινά η διαδικασία για την πρόσληψη 30.000 ανέργων σε ΚΕΠ, ασφαλιστικά ταμεία, δικαστήρια και ΕΟΠΥΥ -όπως κατ' αποκλειστικότητα είχε γράψει η «Εργασία και ασφάλιση»- κι αμέσως μετά «λύνονται» οι διαδικασίες για την πρόσληψη 8.200 ανέργων στα σχολεία.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Εγκρίθηκε το πρόγραμμα για την απασχόληση 445 ανέργων

Εγκρίθηκε πρόγραμμα για την απασχόληση 445 ανέργων γεωτεχνικών, τοπογράφων μηχανικών και οικονομολόγων στον ΟΠΕΚΕΠΕ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ


ΔΙΟΙΚΗΣΗ
 
 




ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
  Αθήνα, 7-10-2013

                                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



                       ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ

Από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανακοινώνεται, ότι κατά το Χειμερινό εξάμηνο του έτους κατάρτισης 2013-2014 εγκρίθηκε η εισαγωγή 1.720 νέων σπουδαστών και σπουδαστριών σε 29 ΙΕΚ του Οργανισμού, προκειμένου να καταρτισθούν σε 18 σύγχρονες ειδικότητες.
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση στο ΙΕΚ προτίμησής τους από 07/10/2013 έως 17/10/2013 και να είναι κάτοχοι Απολυτηρίoυ Λυκείου ή Πτυχίου ΤΕΕ Β΄ Κύκλου Σπουδών ή ΕΠΑ.Σ ή ΕΠΑ.Λ., ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας.

Aτελείωτες ουρές έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΔ

Οι ίδιες εικόνες επαναλαμβάνονται έξω από τα γραφεία του Οργανισμού στην Καλλιθέα, με τους πολίτες να στοιχίζονται ο ένας πίσω από τον άλλο, κρατώντας από ένα χαρτάκι προτεραιότητας στο χέρι και περιμένοντας υπομονετικά να εξυπηρετηθούν.

Διηγήματα ανεργίας για ενεργούς πολίτες

 Διηγήματα ανεργίας για ενεργούς πολίτες
«Αμ’ έπος ανέργων» τιτλοφορείται το βιβλίο των 105 σελίδων που εξέδωσαν οι εκδόσεις vakxikon.gr με «8 ενεργά διηγήματα» ανθρώπων του λόγου, σε επιμέλεια Μαρίας Κατσοπούλου.
Πρόκειται για μια λογοτεχνική προσπάθεια σκιαγράφησης της σημερινής ελληνικής πραγματικότητας μέσα από το πρίσμα της μακροχρόνιας ανεργίας και της ένδειας, εμπνευσμένο από προσωπικά βιώματα αλλά και από τον κοινωνικό περίγυρο.