oaednews

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Η σχολή κομμωτικής του ΟΑΕΔ Πύργου συμμετέχει σε Πανελλήνιο Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό

Η Σχολή κομμωτικής του ΟΑΕΔ Πύργου θα συμμετέχει στην 2η Επαγγελματική Έκθεση Κομμωτηρίου που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 27-29 Φεβρουαρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στην Αθήνα.
Η πρόσκληση για τη συμμετοχή των μαθητών της α’ τάξης ΕΠΑΣ και Β’ τάξης ΣΕΚ έγινε από τον πρόεδρο των Ηλείων Κομμωτών και μέλους της Ομοσπονδίας Κομμωτών Ελλάδας κ. Γιάννη Διονυσόπουλου και της καλλιτεχνικής ομάδας του, που αποτελείται από τη Νάνσυ Μπαλάσκα, Θεώνη Λιβέρη και Γιάννη Γαβριλόπουλο.

Εκδήλωση στη Θρυαλλίδα για τις κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις (ΚΟΙΝ.ΣΕΠ)

Την Τετάρτη 2/3  στις 18:30 θα γίνει συζήτηση -εκδήλωση στη Θρυαλλίδα (Ηρακλειδών 11-13 , Θησείο) με θέμα "Κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις  μία διέξοδος για τους ανέργους "
.

Απολείπειν ο θεός Aντώνιον

Σαν έξαφνα, ώρα μεσάνυχτ’, ακουσθεί
αόρατος θίασος να περνά
με μουσικές εξαίσιες, με φωνές—
την τύχη σου που ενδίδει πια, τα έργα σου
που απέτυχαν, τα σχέδια της ζωής σου
που βγήκαν όλα πλάνες, μη ανωφέλετα θρηνήσεις.
Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος,
αποχαιρέτα την, την Aλεξάνδρεια που φεύγει.
Προ πάντων να μη γελασθείς, μην πεις πως ήταν
ένα όνειρο, πως απατήθηκεν η ακοή σου·


Μου έλειψε το φως της Ελλάδας

Συντάκτης: Έφη Μαρίνου
ΕΦΥΝ















Ο ταλαντούχος ηθοποιός και σκηνοθέτης ζει και εργάζεται τα τέσσερα τελευταία χρόνια στο Βερολίνο. Αυτόν τον καιρό βρίσκεται στην Αθήνα για να σκηνοθετήσει το έργο του Χόρβατ «Καζιμίρ και Καρολίνα». Θέμα του η ανεργία, η κοινωνική εξαθλίωση στην Αυστροουγγρική Αυτοκρατορία. Στη διασκευή ωστόσο, αφαιρέθηκαν τα στοιχεία του ’30 και προσαρμόστηκε στην εποχή μας
Πριν από τέσσερα χρόνια, στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του, έφυγε στο Βερολίνο. Οχι για να δουλέψει αλλά για να κάνει ένα διάλειμμα, να αλλάξει ζωή, να μάθει γερμανικά κι ό,τι προκύψει.
Τώρα ο ταλαντούχος ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημοσθένης Παπαδόπουλος επιχειρεί ένα άλλο διάλειμμα. Επιστρέφει για να σκηνοθετήσει, στον Τεχνοχώρο Cartel, το «Καζιμίρ και Καρολίνα» του Εντεν φον Χόρβατ, έργο που δεν ανεβαίνει συχνά. Θέμα του η ανεργία, η κοινωνική εξαθλίωση στην Αυστρουγγρική Αυτοκρατορία, λίγο πριν ξεσπάσει ο μεγάλος πόλεμος, και πώς αυτός ο παράγοντας αλλοτριώνει τις ανθρώπινες σχέσεις οδηγώντας στη μαζική τύφλωση.

ΣΥΧΝΑΖΕΙΣ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΚΑΦΕ