oaednews

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Η «μνημονιακή» λίστα του Ιουνίου



Από real.gr
Μειώσεις κατά 12% στα ειδικά μισθολόγια του Δημόσιου τομέα, αύξηση των αντικειμενικών αξιών και σχέδιο εκκαθάρισης ληξιπρόθεσμων οφειλών από δημόσιους οργανισμούς περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, η λίστα με τα μέτρα του Ιουνίου. 

Ακόμα γίνεται αναφορά σε ιδιωτικοποιήσεις, την κατάργηση των φοροαπαλλαγών, τις απολύσεις στο Δημόσιο και τις νέες περικοπές στην υγεία υγεία. 

Ογκώδεις διαδηλώσεις για την Πρωτομαγιά σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Ασία Πορείες διαμαρτυρίας από χιλιάδες εργαζομένους


Εναντίον της σκληρής λιτότητας, των περικοπών και της ανεργίας διαδηλώνουν την Πρωτομαγιά οι εργαζόμενοι σε όλη την Ευρώπη· για πολλούς από του ένα άκρο της ηπείρου στο άλλο πρόκειται για μία πολύ δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία. Διαδηλώσεις προγραμματίζονται και στη Νέα Υόρκη από το κίνημα Occupy.

Εννέα χώρες όπου όλοι, μα όλοι, έχουν δουλειά


Νωρίτερα αυτό το μήνα, το πρακτορείο Γκάλοπ έβγαλε τα στατιστικά ανεργίας του 2011 για 148 χώρες. Από αυτές, εννέα είχαν ανεργία κάτω του 5%, κυρίως στην Ασία.

Πρώτη Μαΐου

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ ΚΡΗΤΗΣ


ΨΗΦΙΣΜΑ
Συναδέλφισες, συνάδελφοι

Πρωτομαγιά, ημέρα ιστορική, ημέρα μνήμης , ημέρα σύμβολο για όλους τους εργαζόμενους .
Χαρακτηρισμοί που δεν εδόθησαν τυχαία στην 1η Μαΐου  αλλά είναι αποτέλεσμα αγώνων από ανθρώπους με όραμα για μια ζωή με αξιοπρέπεια και σεβασμό στο εργατικό δυναμικό όλου του κόσμου.