oaednews

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Συντονίζονται οι εργαζόμενοι του ειδικού προγράμματος ΑΕΙ ΤΕΙ 22-29 ετών

Δελτίο Τύπου

Της Γενικής Συνέλευσης συμβασιούχων του «Ειδικού Προγράμματος απασχόλησης για ανέργους πτυχιούχους Ανώτατων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών, σε Υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς» στο Νομό Ηρακλείου
Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες μιας πραγματικότητας όπου η επισφάλεια και η ρευστότητα υπάρχουν διάχυτες στην αγορά εργασίας. Η γενιά μας εγκλωβίζεται σε έναν κυκεώνα ελαστικής απασχόλησης που εναλλάσσεται με περιόδους ανεργίας, δηλαδή σε ένα καθεστώς μισοεργασίας-μισοανεργίας.

Συνάντηση των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ, με το ειδικό πρόγραμμα ΑΕΙ ΤΕΙ

Συνάντηση και συζήτηση για το εργασιακό τους μέλλον πραγματοποίησαν χθες οι συνάδελφοι που εργάζονται στον ΟΑΕΔ με το ειδικό πρόγραμμα ΑΕΙ-ΤΕΙ. Ήταν μια μαζική συγκέντρωση με έντονο ενδιαφέρον και προβληματισμούς για το μέλλον της εργασίας αλλά και το ρόλο του ΟΑΕΔ.   Στη συγκέντρωση καθορίστηκαν οι επόμενες κινήσεις των εργαζομένων προκειμένου να υποστηριχθεί καλύτερα  το αίτημα τους.  



Αξιοσημείωτο είναι ότι πολλοί μόνιμοι συνάδελφοι έχουν εκφραστεί γραπτά και προφορικά υπερ της παραμονής τους στην εργασία.
Από τη συνάντηση πρόεκυψε η παρακάτω Συντονιστική επιτροπή
ΠΥΛΑΚΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ -κπα2 Περιστερι
ΖΑΡΟΥΧΛΙΩΤΗ ΜΑΡΙΝΑ- κπα2 Περιστερι