oaednews

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΟΑΕΔ

 

ΕΚΦΡΑΣΗ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΩΝ ΕΥΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΩΜΑΚΗ.

 

 

 

Πριν λίγες ημέρες έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Σωμάκης συνάδελφος εκπαιδευτικός που διακρίθηκε για τη συνδικαλιστική του δράση τόσο στο Σύλλογο της Αθήνας όσο και στην Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Λειτουργών του Ο.Α.Ε.Δ. για πολλά χρόνια.

Ο Δημήτρης ήταν ένας ξεχωριστός συνάδελφος που ξεχώριζε για την ηπιότητα του χαρακτήρα του, τη βαθιά γνώση του συστήματος Μαθητείας και των λειτουργιών της Διοίκησης του ΟΑΕΔ. Συμμετείχε ενεργά με ηγετικές θέσεις στον αγώνα μας ως ωρομίσθιων εκπαιδευτικών  που οδήγησε στην μονιμοποίηση καθηγητών  το 1994. Ως συνδικαλιστής συνέβαλε με τη συμπεριφορά του στην ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του ΟΑΕΔ και των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε αυτό.

Εμπαιγμός Κυβέρνησης – Υπουργού Υγείας. Παρά τις ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ προχωρά στην Απόλυση των Επικουρικών που είναι σε Αναστολή

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΜΑ:

Στο πρώτο ραντεβού του Υπουργού Υγείας με την Ε.Ε της ΠΟΕΔΗΝ, στις αρχές Σεπτέμβρη,  ο κ. Πλεύρης είχε δηλώσει: «Από μένα δεν θα ακούσετε ψέματα και υποσχέσεις. Το όχι θα είναι όχι και το ναι θα είναι ναι. Ότι σας πω ότι μπορεί να γίνει θα γίνει, εάν όχι δεν θα γίνει.».

Από τότε, στις 2 συναντήσεις που έγιναν με την Ε.Ε  της ΠΟΕΔΗΝ (21/9 και 21/10) ο Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης  στα ερωτήματα μελών της Ε.Ε δήλωσε όπως αποτυπώθηκε  από τη σχετική ενημέρωση της  ΠΟΕΔΗΝ.

Να εφαρμοστεί άμεσα ο θεσμός τής προκαταβολής τού εφάπαξ!

 Η δυνατότητα προβλέφθηκε για πρώτη φορά με τον ν. 4714/2020 (ΦΕΚ Α’ 148/31-7-2020). Με την υπ’αριθ. Φ.80020/οικ.12029/Δ16/310/29-4-2020 απόφαση του Υπουργού Εργασίας προετοιμάστηκαν οι Υπηρεσίες του ΕΦΚΑ για την εφαρμογή τού θεσμού τής προκαταβολής τού εφάπαξ.


Ιδού η διάταξη του άρθρου 117 του ν. 4714/2020 που θέσπισε για πρώτη φορά την προκαταβολή τού εφάπαξ


N-4714-2020-ΑΡΘΡΟ-117Λήψη

Ιδού η Υ.Α. που ρυθμίζει τις σχετικές λεπτομέρειες για τη χορήγηση τής προκαταβολής τού εφάπαξ

Δήμος Αθηναίων / Το αληθινό πρόσωπο των εργολαβιών πρασίνου

 Επιδεινώνει κατά πολύ τις εργασιακές σχέσεις ο εργολάβος που έχει αναλάβει τις υπηρεσίες πρασίνου στον Δήμο Αθηναίων. Πρόκειται για μεγάλη εργολαβία, ύψους 35,4 εκατ. ευρώ, διάρκειας 36 μηνών, που έρχεται ως εκχώρηση της υπηρεσίας πρασίνου του δήμου σε ιδιώτη ύστερα από εισήγηση του δημάρχου Αθηναίων 

Με εξαήμερη εργασία, μείωση αποδοχών και ρεπό για τις υπερωρίες τους θα αμείβονται πλέον οι εργάτες πρασίνου

Κώστα Μπακογιάννη, η οποία βασίστηκε σε ειδική ρύθμιση του τέως υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου!

Ενώ λοιπόν ο εργολάβος υπέγραψε την 7η Απριλίου 2021 τη σύμβαση με τον Δήμο Αθηναίων διάρκειας 36 μηνών για το έργο συντήρησης και ανάπλασης πλατειών, πεζοδρόμων, κλιμάκων και λοιπών κοινόχρηστων χώρων πρασίνου και στις επτά (7) δημοτικές κοινότητες του Δήμου Αθηναίων και οι ατομικές συμβάσεις των εργαζομένων όριζαν ότι θα είχαν οκτάωρη απασχόληση σε πενθήμερη βάση, άλλαξε άποψη...