oaednews

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Κοινωνικό παντοπωλείο μέσα στο σχολείο

Το δικό τους αγώνα δίνουν οι εκπαιδευτικοί και τα 40 παιδιά που φοιτούν στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου. 

Τα δικαιώματα των ανέργων, από τους ανέργους...



ΦΥΛΛΆΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΈΡΓΩΝ εξεδωσε η επιτροπη ανεργων 

ΟΟΣΑ: Ολιγωρία για την καταπολέμηση της διαφθοράς στην Ελλάδα


Την ανησυχία του για την ολιγωρία που επιδεικνύει η Ελλάδα απέναντι σε «σοβαρές υποθέσεις διαφθοράς σε διεθνικό επίπεδο» εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Παρά την υψηλή θερμοκρασία η εικόνα στο Πεδίο του Άρεως αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα και την δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Έλληνες


Ανάρπαστα έγιναν τα κρητικά κηπευτικά

Μεγάλες ουρές παρατηρήθηκαν από το πρωί στο Πεδίο του Άρεως όπου μοιράστηκαν δωρεάν λαχανικά. Αγρότες από την Κρήτη μοίρασαν δωρεάν αγροτικά προϊόντα σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη στη Αθήνα.

ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ


Αντιγράφω την αφήγηση της αντιγόνης, που δημοσιεύτηκε ως σχόλιο στο μπλογκ το βυτίο

Σήμερα, ντράπηκα και μάλιστα πολύ. Βγαίνοντας από το μετρό, νεαρός μετανάστης έψαχνε στον κάδο για να βρεί εισιτήριο. Του έδωσα το δικό μου. Καθώς απομακρυνόμουν άκουσα φωνές. Γύρισα και είδα ένα ηλικιωμένο, μίζερο ανθρωπάκι που του ούρλιαζε ότι αν δεν έχει λεφτά να μην μπεί, να σηκωθεί να φύγει και άλλα πολλά.Τον έσπρωξε και του πέταξε το εισιτήριο. Γύρισα πίσω και παρενέβηκα, με απείλησε ότι θα καλέσει την Αστυνομία. Του είπα ότι θα την καλέσω πρώτη. Φεύγοντας ο μετανάστης γύρισε και μου είπε “αυτοί δεν είναι που βάλατε στη βουλή”

Η αύξηση της αναλογίας των άνεργων νέων είναι ανησυχητική λέει ο Χ.Πισσαρίδης

Ανησυχητική είναι η αύξηση της αναλογίας στους άνεργους νέους, σε σύγκριση με το γενικότερο σύνολο των ανέργων στην Κύπρο, η οποία μετά την οικονομική κρίση δεν κατάφερε να συγκρατηθεί κοντά στον μέσο όρο της Ευρώπης, ανέφερε χθες βράδυ ο νομπελίστας οικονομολόγος Χριστόφορος Πισσαρίδης, μιλώντας σε εκδήλωση της ΝΕΔΗΚ Λεμεσού που είχε ως επίκεντρο την ανεργία στους νέους.

Πώς η ανεργία μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας προς το καλύτερο

Το πρώτο πράγμα με το οποίο ασχολήθηκε ο κ. Αντώνης Σαμαράς στις δηλώσεις του μετά τη νίκη του κόμματός του στις πρόσφατες εκλογές ήταν η ανεργία. Όχι χωρίς λόγο: Απασχολεί πια σχεδόν το ένα τέταρτο του ενεργού επαγγελματικά πληθυσμού της χώρας. Το πρόβλημα είναι τεράστιο, ο αριθμός των ανέργων τρομακτικός και οι θέσεις εργασίας που ελευθερώνονται ελάχιστες. Ένας λογικός άνθρωπος, σε όσο δύσκολη θέση κι αν βρίσκεται, γνωρίζει πως δεν είναι καθόλου πιθανό να βρει μια νέα δουλειά άμεσα και ότι χρειάζεται πολύ ψάξιμο και προετοιμασία.