oaednews

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Αποκλειστικά στο oaednews:O Γιώργος Βερναδάκης, Αν.Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ μιλά για τον ΟΑΕΔ

Γιώργος Βερναδάκης
Υποψήφιος ΝΔ στη Β Αθηνών
Αν.Τομεάρχης Εργασίας ΝΔ , τ. Διοικητής ΟΑΕΔ
1)           Με τους ανέργους να έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο στη χώρα μας, ποιό ρόλο μπορεί να έχει ο ΟΑΕΔ  στην καταπολέμηση της ανεργίας και πώς σχεδιάζετε για την επόμενη των εκλογών  τη λειτουργία του Οργανισμού, του μοναδικού δημόσιου φορέα Απασχόλησης στην  Ελλάδα;
Εκτιμώ ότι η προσωπική μου εμπειρία ως στέλεχος και διοικητής αυτού του Οργανισμού μου επιτρέπει να μιλώ απερίφραστα και κατηγορηματικά: ο ρόλος του ΟΑΕΔ ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι σημαντικός και κρίσιμος. Έχει μέλλον και η συμμετοχή του στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της οικονομίας μετά τις εκλογές θα είναι καθοριστικός.
Εξάλλου, δεν υπάρχουν και πολλοί οργανισμοί στην Ελλάδα που να διαθέτουν τέτοια συσσωρευμένη τεχνογνωσία, υψηλής ποιότητας και εμπειρίας ανθρώπινο δυναμικό και, κυρίως, δοκιμασμένες διαδικασίες συνεννόησης των κοινωνικών εταίρων.
Τώρα, το εάν στην τρέχουσα συγκυρία (τα δυόμισι τελευταία χρόνια) έμειναν αναξιοποίητες οι δυνατότητες του ΟΑΕΔ ή υπηρέτησαν αλλότριους σκοπούς είναι ένα άλλο ζήτημα που αδικεί και τον ίδιο τον Οργανισμό. Και θα πρέπει κάποια στιγμή να εξεταστεί.

Αποκλειστικά στο oaednews:ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΑΕΔ


1) Με τους ανέργους να έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο στη χώρα μας, ποιό ρόλο μπορεί να έχει ο ΟΑΕΔ  στην καταπολέμηση της ανεργίας και πώς σχεδιάζετε για την επόμενη των εκλογών τη λειτουργία του Οργανισμού, του μοναδικού δημόσιου φορέα Απασχόλησης στην  Ελλάδα;
   Ως Οικολόγοι-Πράσινοι πιστεύουμε στην στήριξη του ρόλου του ΟΑΕΔ, στη διασφάλιση της στελέχωσης του (κατά προτίμηση μέσω μετατάξεων) και του δημόσιου χαρακτήρα του, αλλά και στην ανάπτυξη μίας συνολικής στρατηγικής για την αύξηση της απασχόλησης, σε τομείς που μπορούν κατά τεκμήριο (με έρευνες στις οποίες θα συμβάλλει καίρια ο Οργανισμός) να παράγουν περιβαλλοντική, κοινωνική και οικονομική βιωσιμότητα. Επίσης ο ΟΑΕΔ, ως φορέας ανθρώπινου δυναμικού του δημοσίου, μπορεί και θα πρέπει να συντονίσει ενεργά μία στοχευμένη παροχή εργασίας και τεχνογνωσίας από δημόσιους υπαλλήλους προς νέες κοινωνικές, συνεταιριστικές ή και ιδιωτικές επιχειρήσεις, με σκοπό την στήριξη κυρίως της κοινωνικής και μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, που με τη σειρά τους θα προσφέρουν νέες, διατηρήσιμες, θέσεις εργασίας που θα αξιοποιούν, χωρίς να καταστρέφουν, τους φυσικούς και κοινωνικούς πόρους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΥ ΟΑΕΔ


 Με λύπη μας σας ενημερώνουμε πως χάσαμε ένα αγαπητό συνάδελφο σε όλους μας, 
το Γιάννη Βλαχογιάννη 
συνάδελφο στις Οικονομικές Υπηρεσίες της Διοίκησης!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου αποφάσισε ομόφωνα να διαθέσει πούλμαν για όσους συναδέλφους θέλουν να παραστούν, στο τελευταίο αντίο του Γιάννη μας!

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Δ.Α.Κ.Ε. – Ο.Α.Ε.Δ. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Δ.Α.Κ.Ε. – Ο.Α.Ε.Δ.  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ
Μάιος 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η παράταξή μας, η ΔΑΚΕ, χρησιμοποίησε πάντα τις ανακοινώσεις με φειδώ και ειλικρίνεια, γιατί πιστεύει στα έργα και όχι στα λόγια. Η παράταξη αυτή επικοινωνούσε μαζί σας πάντα μόνο όταν είχε κάτι ουσιαστικό να πει, μακριά από εντυπωσιασμούς και ψηφοθηρικές πρακτικές. Γι’ αυτό και επικοινωνούμε μαζί σας, αφού εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια διαπραγμάτευσης και προσπάθειας, τα όρια της υπομονής, της ανοχής και της αναμονής αποτελεσμάτων, σεβόμενοι, όλο αυτό το διάστημα, τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα.

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η (Π Α Σ Κ-Υ Ο.Α.Ε.Δ.)


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.
(Π Α Σ Κ-Υ   Ο.Α.Ε.Δ.)


                                     Αθήνα 3.5.2012

                              ΠΡΟΣ: Συναδέλφους
 



Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Συνάδελφοι,
    Την Παρασκευή το απόγευμα, 4-5-2012, ώρα 19.00, κορυφώνεται η προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ με την ανοιχτή συγκέντρωση στο Σύνταγμα και την ομιλία του προέδρου, Βαγγέλη Βενιζέλου.