oaednews

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Ποιος είναι ο Βουλευτής;

Ένας (μόνο;) Βουλευτής από τους 300 του Ελληνικού Κοινοβουλίου αποδείχθηκε ότι έβγαλε χρήματα στο εξωτερικό.

Γ. ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ:Αποδίδουν οι πολιτικές απασχόλησης!!!

Φανταστείτε να μην απέδιδαν!
Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου Φραγκίσκου Παρασύρη σχετικά με την αναγκαιότητα υλοποίησης  ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης για την ανάσχεση της εντεινόμενης ανεργίας, ο Υπουργός Εργασίας  κ. Γ Κουτρουμάνης επισημαίνει ότι  η μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος κατά    από 15,7% του ΑΕΠ το 2009, στο 10,6% το 2010, συνδυάστηκε με την δραστική μείωση  του  μη μισθολογικού  κόστος, επιδοτώντας τις ασφαλιστικές εισφορές, με σκοπό να προστατευτεί  η υφιστάμενη παραγωγική απασχόληση καθώς και να τονωθεί  η ζήτηση εργασίας.  

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ


22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012

  Συνάδελφοι,
    Αύριο Τετάρτη, εκτός από τη συγκέντρωση που έχουμε προγραμματίσει για συμπαράσταση στους συναδέλφους του ΟΕΚ και Εργατικής Εστίας στις 12.30, μπροστά στο Υπουργείο Εργασίας, συμμετέχουμε όλοι και στο συλλαλητήριο που οργάνωσαν ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ στο Σύναγμα, στις 16.00. 

Ο ΟΑΕΔ αναπροσαρμόζει το πρόγραμμα επιχορήγησης 5.000 άνεργων πτυχιούχων

ΣΤΗΝ υλοποίηση προγράμματος επιχορήγησης των ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη 5.000 ανέργων έως 35 ετών, πτυχιούχων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα προχωρά ο ΟΑΕΔ. Οι αρμόδιοι διαμορφώνουν την επιδότηση των ανέργων σύμφωνα με τον νέο βασικό μισθό, ο οποίος μειώνεται κατά 22%.

Τα καλύτερα ανέκδοτα



ΜΕ ΤΟΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΙΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΤΕΡΜΑ.

Ξένος Τύπος: Πικρή η διάσωση για την Ελλάδα


Monde: «Η χώρα θα χρειαστεί σύντομα νέο δάνειο ή θα αποχωρήσει από το ευρώ»
Η ευρωπαϊκή «διάσωση» θα είναι πικρή για την Ελλάδα. Σε αυτό το συμπέρασμα συγκλίνουν οι αναφορές πολλών ανταποκριτών και αναλυτών του ευρωπαϊκού και αμερικανικού Τύπου λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας για το δάνειο των 130 δισ. ευρώ στην Ελλάδα.

Απάντηση Κουτρουμάνη σε Σκραφνάκη για την εξαίρεση του ΟΑΕΔ από το καθεστώς εφεδρείας

Απαντώντας στην Αναφορά της Βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κας Σκραφνάκη Μαρίας με την οποία ζητούσε την εξαίρεση του ΟΑΕΔ από το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας, ο Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Γιώργος Κουτρουμάνης αναφέρει τα εξής:

Ψυχίατροι: Κλινική περίπτωση οι έλληνες πολιτικοί!


Στην πολυθρόνα των ψυχιάτρων βρέθηκε και εξετάστηκε η οικονομική, πολιτική και…
κοινωνική κρίση. Η γνωμάτευση είναι άκρως ενδιαφέρουσα, καθώς κρίθηκε ότι το πολιτικό σύστημα και οι πολιτικοί μας παρουσιάζουν συμπεριφορές που χρίζουν περαιτέρω εξέτασης και πιθανότατα «θεραπείας».

Κοινωνικό Παντοπωλείο για τη βοήθεια των οικονομικά αδύναμων πολιτών


Πρωτοβουλία από το δήμο Χανίων

To αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να λειτουργήσει στα Χανιά το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου, που θα συμβάλει σε πολύ μεγάλο βαθμό στην κάλυψη των πρωτογενών αναγκών επιβίωσης οικονομικά αδύνατων πολιτών και των οικογενειών τους.