oaednews

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Έρχονται μέτρα - φωτιά


Μεταθέτοντας χρονικά την πολιτική της επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του μνημονίου, η κυβέρνηση επιδίδεται σε ένα σκληρό αγώνα δρόμου, χωρίς περιθώρια ελιγμών, προκειμένου το προσεχές δεκαήμερο να οριστικοποιηθούν μέτρα ύψους άνω των 16 δισ. ευρώ που θα συζητηθούν με την τρόικα στις 23 Ιουλίου, οπότε οι πιστωτές καταφθάνουν στην Αθήνα.

Από στατιστικά στοιχεία πάμε καλά: 1000 άτομα απολύονταν κάθε μέρα τον Ιούνιο


Περίπου 1000 άτομα έχαναν την δουλειά τους κάθε εργάσιμη μέρα κατά το μήνα Ιούνιου, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΕΔ. 

"Σοβαρό πρόβλημα με ΙΚΑ και ΟΑΕΔ"

Για τον κίνδυνο μη καταβολής συντάξεων ακόμη και πριν από το Δεκέμβριο, αν δεν εξασφαλιστεί η κρατική χρηματοδότηση του ΙΚΑ, ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, και η είσπραξη των... εισφορών που πρέπει, προειδοποίησε η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Επιπλέον 4,5 εκατομμύρια άνεργοι στα επόμενα 4 χρόνια στην Ευρωπη, προειδοποιεί η ILO

Μέσα σε 4 χρόνια μπορεί να υπάρχουν στην ευρωζώνη 4,5 εκατομμύρια άνεργοι επιπλέον, αν δεν εφαρμοστούν οικονομικές πολιτικές που να ευνοούν την ανάπτυξη και την απασχόληση, προειδοποιεί η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO) σε μελέτη της που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Είστε αχρείοι και απατεώνες και κλέφτες


Φονιάς παρά... αυτόχειρας προτιμά να γίνει ο πρώην μηχανικός και νυν αγρότης Νίκος Αρετούλης που κατοικεί στη Ρίζα της Ιεράπετρας που πριν από λίγες ημέρες παρέλαβε το "ραβασάκι" της εφορίας που τον έβγαλε από τα ρούχα του. Ούτε λίγο ούτε πολύ βάση του εκκαθαριστικού του σημειώματος, το κράτος τον καλεί να πληρώσει αναλογικά το ¼ του πενιχρού εισοδήματός του που είναι μόλις 2000 ευρώ!