oaednews

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Ενίσχυση εταιρειών για απασχόληση 2.500 ανέργων που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη

Ενα από τα λίγα προγράμματα που παραμένουν ανοικτά για υποβολή αιτήσεων είναι το «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων που βρίσκονται στο στάδιο πλησίον της σύνταξης». Πρόκειται για Πρόγραμμα που έχει προκηρυχθεί από τον ΟΑΕΔ και ενισχύει την απασχόληση 2.500 ανέργων που δεν έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις για τη συνταξιοδότησή τους από φορέα κύριας ασφάλισης, επειδή τους υπολείπονται μέχρι 1.500 ένσημα ή μέχρι πέντε χρόνια για τη συμπλήρωση του κατά περίπτωση ορίου ηλικίας και ο τελευταίος ασφαλιστικός τους φορέας είναι το ΙΚΑ.

Σήμερα θα υπενθυμίσουμε τα βασικά στοιχεία αυτού του Προγράμματος. Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, από τις ως άνω 2.500 θέσεις, οι 500 θα κατανέμονται με απόφαση του διοικητή του ΟΑΕΔ στις υπηρεσίες του Οργανισμού, όταν παρουσιάζονται έκτακτες ανάγκες.

Εντασσόμενες επιχειρήσεις

Κυρ.Μητσοτάκης: Δεν έκανα με κέφι τις απολύσεις στο δημόσιο, πέρασα δύσκολα βράδια

Απολογισμό για τα έργα και τις πράξεις του ως υπουργός έκανε ο υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι οι αποφάσεις που έλαβε για τις απολύσεις ήταν δύσκολες και δεν τις έκανε «ούτε με κέφι, ούτε με την καρδιά του». «Πέρασα αρκετά βράδια πολύ δύσκολα» είπε.

Δημόσιο: 2.000 προσλήψεις μονίμων μέσω ΑΣΕΠ έως τον Δεκέμβριο – Ποιοι θα έχουν προτεραιότητα

Την ενίσχυση των υπηρεσιών του Δημοσίου, που είναι υποστελεχωμένες, με 2.000 μόνιμους υπαλλήλους δρομολογούν έως το τέλος του έτους το υπουργείο Εσωτερικών και το ΑΣΕΠ. Μέσα στις επόμενες ημέρες, η Ανεξάρτητη Αρχή θα απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στους αδιόριστους των διαγωνισμών του 1998 και του 2009, προκειμένου να διαπιστώσει πόσοι εξ αυτών είναι ακόμη διαθέσιμοι και σε ποιες ειδικότητες.