oaednews

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Δάνεια Υπαλλήλων ΟΑΕΔ

Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε

Τροποποιούμε την υπ’ αριθ. 191745/05/6.2.2006 υπουργική απόφαση, «Περί προϋποθέσεων και όρων χορηγήσεως δανείων σε υπαλλήλους του ΟΑΕΔ» (Β΄ 195), όπως αυτή ισχύει μέχρι σήμερα, και συγκεκριμένα την παράγραφο 4 ως εξής:

«4. Τα δάνεια που χορηγήθηκαν ή θα χορηγηθούν δύνανται να εξοφλούνται σε ίσες μηνιαίες δόσεις που παρακρατούνται από τις αποδοχές του υπαλλήλου του Οργανισμού, αρχομένης της καταβολής των δόσεων από του επόμενου της χορηγήσεως του δανείου μηνός.

Οι δόσεις ορίζονται ως ακολούθως:

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Λιβαδειάς-13ος & 14ος μισθός: Συνδικαλιστική & όχι δικαστική διεκδίκηση

Να διεκδικήσει συνδικαλιστικά και για όλους τους εργαζόμενους την αποκατάσταση της ζημιάς που υπέστησαν με την κοπή του 13ου και 14ου μισθού ζητά με ανακοίνωσή του από την ΠΟΕ-ΟΤΑ ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς. Αφορμή αποτελούν οι δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν εργαζόμενους, καθώς όπως τονίζει «ο Σύλλογος μας από την πρώτη στιγμή επέμενε στην συνδικαλιστική διεκδίκηση για ΟΛΟΥΣ τους εργαζομένους για την επαναφορά των επιδομάτων Χριστουγέννων, Πάσχα και Αδείας, ώστε να μην οδηγούνται χιλιάδες εργαζόμενοι στα δικαστήρια, να θησαυρίζουν τα δικηγορικά γραφεία και να υποκαθίσταται ο διεκδικητικός ρόλος των συνδικάτων από του δικηγόρους, τους δικαστές και τους εισαγγελείς».

Μητσοτάκης -Δημόσιο: Επαναφορά 1 προς 5 στις προσλήψεις -Συγκράτηση μισθών, ιδιωτικοποιήσεις

Την επαναφορά του κανόνα 1 προς 5 στο δημόσιο τομέα, δηλαδή μία πρόσληψη κάθε πέντε αποχωρήσεις, προανήγγειλε ο Κ. Μητσοτάκης, στην περίπτωση που η ΝΔ αναλάβει την εξουσία. Σήμερα ο κανόνας έχει μετατραπεί σε 1 προς 1 και ο κ. Μητσοτάκης, εξήγγειλε επαναφορά στο μνημονιακό καθεστώς των προσλήψεων.