oaednews

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Έκανε εικονικές ασφαλίσεις στο ΙΚΑ για να εισπράττει τις επιδοτήσεις του ΟΑΕΔ

Ο δράστης διατηρούσε καφετέρια στο Περιστέρι που είχε κλείσει εδώ και τρία χρόνια και έκτοτε συνέχιζε να εμφανίζει εικονικές προσλήψεις για την κλειστή του επιχείρηση, ώστε να εισπράττει τα επιδόματα μέσω ΟΑΕΔ
Εξιχνιάστηκε από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ηλεκτρονική απάτη που γινόταν εδώ και σχεδόν 3 χρόνια σε βάρος του ΙΚΑ και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 42χρονου, για απάτη κατά εξακολούθηση και ψευδή ανωμοτί κατάθεση κατά εξακολούθηση.

Ανεργία: 359.700 χωρίς δουλειά πάνω από τέσσερα χρόνια

Χωρίς δουλειά πάνω από τέσσερα έτη βρίσκονται 359,7 χιλιάδες άνεργοι ή το 35,4% του συνόλου. Μπορεί η ανεργία, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ να υποχώρησε, αλλά οι μακροχρόνια άνεργοι, παραμένουν μια ανοιχτή πληγή για την κοινωνία
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία υπάρχουν άλλοι 183,9 χιλιάδες άνεργοι που ψάχνουν μάταια για δουλειά από δύο έως τέσσερα έτη
Σε ότι αφορά το γενικό ποσοστό της ανεργίας, διαπιστώνεται ότι κατά το β’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους, υποχώρησε στο 21,1% από 23,3% το α’ τρίμηνο του 2016 και 23,1% το αντίστοιχο τρίμηνο της περσινής χρονιάς. Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν αύξηση της απασχόλησης κατά 3,6% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 2,4% σε σχέση με πριν από δώδεκα μήνες.

Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας: Δημοσιεύθηκε η απόφαση -Ποιοι την αποτελούν

Δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια, η ΑΠΟΦΑΣΗ της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη για την σύσταση Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας. Σε αυτή θα συμμετέχουν εφτά μέλη και η θητεία τους θα είναι τριετής.
Α Π Ο Φ Α Σ Η

Αβερώφειος: 106 χρόνια διδάσκει ειδικότητες του πρωτογενούς τομέα

Αβερώφειος: 106 χρόνια διδάσκει ειδικότητες του πρωτογενούς τομέα

Η φοίτηση είναι διετής για τους 100 μαθητές της Σχολής που προέρχονται από όλη την Ελλάδα

Του Πάνου Γαρουφαλιά
Με ιστορία 106 ετών έχει συνδέσει το όνομά της με ειδικότητες και σπουδές που αφορούν τον πρωτογενή τομέα. Η αναφορά γίνεται για την ιστορική Αβερώφειο Γεωργική Σχολή που εδρεύει λίγο έξω από την Λάρισα σε ένα χώρο 40 στρεμμάτων και λειτουργεί από το 1911 προσφέροντας σε νέους που το επιθυμούν την απαραίτητη γνώση και εξειδίκευση.

Τι λέει το Υπουργείο για το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης 1ου εξαμήνου 2107


Αθήνα, 13-09-2017

Την υψηλότερη επίδοση πρώτου οκταμήνου έτους, από το 2001 μέχρι σήμερα, καταγράφει το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης για το διάστημα Ιανουαρίου– Αυγούστου 2017, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ».

Παράσταση διαμαρτυρίας για την ασφάλιση στην «κοινωφελή» εργασία


Σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 18/9, στα κεντρικά γραφεία του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ, Αγίου Κωνσταντίνου 8), στη 1 μ.μ., καλεί το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, απευθυνόμενο στουςεργαζόμενους που απασχολούνται στους δήμους μέσα από τα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας», για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την ασφαλιστική τους κάλυψη, προβάλλοντας τη διεκδίκηση «να είναι και να φαίνονται ασφαλισμένοι από την πρώτη μέρα εργασίας».

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ ο νόμος για τα εργασιακά. Ποιες αλλαγές ισχύουν από σήμερα

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (λίγο πριν τις 22:00) το βράδυ της Τετάρτης ο νόμος με τις αλλαγές στα εργασιακά και το ασφαλιστικό [NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 4488/2017 Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές διατάξεις, ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων, δικαιώματα ατόμων με αναπηρίες και άλλες διατάξεις]. 

Ολόκληρο τον νόμο μπορείτε να τον δείτε από εδώ
Παραθέτουμε τις σημαντικότερες αλλαγές που περιέχει ο νόμος πλέον 4488/2017 μαζί με την ημερομηνία ισχύος της κάθε αλλαγής. Κάποιες αλλαγές ισχύουν από τη δημοσίευση του νόμου στο Φ.Ε.Κ. (13.9.2017) ενώ κάποιες άλλες μετά τη δημοσίευση των σχετικών αποφάσεων. 

Ι. Αλλαγές στο ΕΡΓΑΝΗ - ΟΠΣ ΣΕΠΕ