oaednews

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Στις 21 Ιανουαρίου εκδικάζεται στο ΣτΕ η προσφυγή των Αρχαιολόγων για τη μεταβίβαση μνημείων στο Υπερταμείο

«Στις 21 Ιανουαρίου εκδικάζεται στο ΣτΕ η προσφυγή του ΣΕΑ για τη μεταβίβαση μνημείων στο Υπερταμείο» ενημερώνει, με ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ).
Σημείωσε -μεταξύ άλλων- ότι «δυόμιση περίπου μήνες μετά την πρώτη ταυτοποίηση ακινήτων που περιλαμβάνονται στη λίστα Τσακαλώτου-Υπερταμείου με τα 10.119 ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου που μεταβιβάζονται στην ΕΤΑΔ ΑΕ, καμία θεσμική ενέργεια δεν έχει γίνει από το υπουργείο Οικονομικών ή το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την εξαίρεση από τη μεταβίβαση μνημείων, αρχαιολογικών χώρων, μουσείων, ακινήτων απαλλοτριωμένων για αρχαιολογικούς σκοπούς και άλλα κτιρίων που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του ΥΠΠΟΑ».

ΓΣΕΕ: Απεργία 28/11: «Κατεβάζει ρολά» η χώρα - Χωρίς ηλεκτρικό, μετρό, τραμ, τρόλεϊ

Η χώρα «κατεβάζει ρολά» την Τετάρτη καθώς η ΓΣΕΕ έχει προγραμματίσει 24ωρη απεργία.
Η ΓΣΕΕ προχωρά στην απεργία με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού και το ραντεβού των συγκεντρωμένων δίνεται στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00. Υπενθυμίζεται πως η ΓΣΕΕ διεκδικεί μεταξύ άλλων:
751 ευρώ ενιαίο κατώτατο μισθό
Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας
Εργασία για όλους

Τέλη κυκλοφορίας 2019 εκτύπωση - Χωρίς κωδικούς TAXISnet και απευθείας πληρωμή με κάρτα

Τέλη κυκλοφορίας 2019: Όταν είναι να πληρώσεις όλα είναι εύκολα, αφού χωρίς καν να χρειάζονται κωδικοί TAXISnet μπορεί μέσω του συστήματος του gsis.gr να κάνεις την εκτύπωση του ειδοποιητηρίου ενώ μέσω χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας μπορείς πλέον να κάνει απευθείας την πληρωμή χωρίς το web banking της τράπεζας σουΣτο gsis.gr (taxisnet) αναρτήθηκε η «λυπητερή» για τα τέλη κυκλοφορίας 2019 - Τα dikaiologitika news παρουσιάζουν έναν γρήγορο οδηγό βήμα - βήμα για την εκτύπωση και χωρίς κωδικούς, μόνο με την πινακίδα και το ΑΦΜ.
Για την εκτύπωση του ειδοποιητηρίου για τα τέλη κυκλοφορίας 2019 δεν χρειάζεται να πληκτρολογήσετε του κωδικούς πρόσβασης μέσω του gsis.gr. Η προθεσμία για την αποπληρωμή των τελών κυκλοφορίας λήγει στις 31/12/2018. Δείτε βήμα βήμα την εκτύπωση και την απευθείας πληρωμή μέσω TAXISnet

Διοικητική Μεταρρύθμιση: Αποτέλεσε η κρίση ευκαιρία;



Παρουσίαση των συμπερασμάτων της μελέτης:

-Καλλιόπη Σπανού - Καθηγήτρια, ΕΚΠΑ, Επιστημονική Υπεύθυνη της έρευνας

Σχολιαστές:
Αστέριος Πιτσιόρλας, Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης

«Ανοιχτές ημέρες στο σχολείο» από Δευτέρα έως Παρασκευή στο ΙΕΚ ΟΑΕΔ

Η ΕΠΑΣ και το ΙΕΚ ΟΑΕΔ Πύργου στα πλαίσια της  ευρωπαϊκής εβδομάδας επαγγελματικών δεξιοτήτων διοργανώνει εκδήλωση με θέμα << Ανοιχτές ημέρες στο σχολείο>> ,από Δευτέρα 26/11/2018 έως Παρασκευή 30/11/2018 και από ώρα 08:00 π.μ. έως 20:00 μ.μ. , στο χώρο των σχολών , με σκοπό την αύξηση της ευαισθητοποίησης και της ελκυστικότητας της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης (ΕΕΚ).