oaednews

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Αλλαγές στη συνταξιοδότηση για μητέρες με ανήλικα


Ρεπορτάζ: Μαυρούλη Αργυρώ

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τη συνταξιοδότηση μητέρων με ανήλικα τέκνα περιλαμβάνει εγκύκλιος του ΙΚΑ, η οποία αφορά και τις περιπτώσεις συνταξιοδότησης που εκκρεμούν από τις 15 Ιουλίου του 2010.

Αντισυνταγματική η μείωση μισθών

Αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) αλλά και αντίθετη στις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας κρίθηκαν, με μια απόφαση των πολιτικών δικαστηρίων, που ανατρέπει τα έως σήμερα δεδομένα, οι δύο μνημονιακοί νόμοι 3833/2010 και 3845/2010 που επέβαλαν μείωση των αποδοχών, των επιδομάτων, κ.λπ. των εργαζομένων στο Δημόσιο τομέα.

Focus: Επιμένει ότι έγιναν δηλώσεις Σόιμπλε περί ελληνικής χρεοκοπίας


Παρά τη διάψευση από τον υφυπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Στέφεν Κάμπετερ, το περιοδικό Focus δημοσίευσε την Κυριακή στο site του, το ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ενημέρωσε βουλευτές πως «η γερμανική κυβέρνηση προετοιμάζεται για χρεοκοπία των Ελλήνων».

Τούρκος έκανε περιουσία παράγοντας ελληνικό γιαούρτι


Ο Hamdi Ulukaya είναι ο άνθρωπος πίσω από τη νέα μανία στις Ηνωμένες Πολιτείες, το ελληνικό γιαούρτι Chobani... ή αλλιώς "Τσομπάνη".

Μ.Χάλαρης:Οι μισθωτοί θα χάσουν το 40% των αποδοχών τους!!!


Συνέντευξη του Ειδικού Γραμματέα Μ.Χάλαρη  του ΣΕΠΕ στην εφημερίδα  Realnews

- Ποια είναι η πρόβλεψη σας για το μέλλον των μισθών; Ποιο θα είναι το ύψος των μειώσεων έως το Σεπτέμβριο σύμφωνα με τα στοιχεία που έχετε στη διάθεση σας;
Λαμβάνοντας υπόψη τον αυξανόμενο ρυθμό καταγγελιών των συλλογικών συμβάσεων από την πλευρά των εργοδοτικών οργανώσεων που επιδιώκουν να προσαρμοστούν στο νέο υφεσιακό περιβάλλον, την πάγια άπρακτη εκπνοή της τρίμηνης προθεσμίας μετά την κάθε καταγγελία και τη μη υπογραφή νέων συλλογικών συμβάσεων από τα συνδικάτα εκτιμώ ότι σχεδόν το 80% των μισθωτών έως το τέλος του 2012 θα απασχολείται με ατομικές συμβάσεις εργασίας και χαμηλότερες κατά 20% έως 40% αποδοχές, κυρίως λόγω περικοπής επιδομάτων, αναλόγως του κλάδου  και της ειδικότητας.

Π. Ρουμελιώτης: Υπάρχει στρατηγική απομόνωσης της Ελλάδας


Στο τι πρόκειται να αντιμετωπίσει η ελληνική κυβέρνηση κατά τις επαφές της με την τρόικα την ερχόμενη εβδομάδα, αναφέρθηκε ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤΠαναγιώτης Ρουμελιώτης.

Πρώην βουλευτές ... ψάχνουν δουλειά!


Μπορεί ο Οτι φον Μπίσμαρκ να έλεγε ότι «τρεις καθηγητές αρκούν για να χαθεί η πατρίδα», αλλά οι καθηγητές που διετέλεσαν είτε υπουργοί είτε βουλευτές διαθέτουν πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων πολιτικών σε περίπτωση που βρεθούν εκτός Βουλής.

Ο εφιάλτης της ανεργίας







Έρχεται πρόγραμμα για 90.000 ανέργους

Πρόγραμμα για 70.000-90.000 ανέργους νέους, θα ανακοινώσει την ερχόμενη εβδομάδα ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης όπως είπε ο ίδιος στο ραδιοφωνικό σταθμό flash.

Επίδομα για άνεργους ελεύθερους επαγγελματίες προβλέπει το υπ. Εργασίας




Επίδομα από 360 ευρώ το μήνα, με διάρκεια από 3 έως 12 μήνες, προβλέπει σχέδιο του υπουργείου Εργασίας, για άνεργους ελεύθερους επαγγελματίες, εμπόρους, βιοτέχνες, γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς και δημοσιογράφους.

Είναι εφικτός ο διπλασιασμός του χρόνου καταβολής του ταμείου ανεργίας ;

Θέλω να πιστεύω ότι η τρόικα θα λειτουργήσει με πνεύμα συνεργασίας , και οχι με εμμονές. Συνεπώς, αν αυτο είναι αναγκαίο -που είναι-και παράλληλα εφικτό, δεν βλέπω να μη δεχθεί! Αυτα αναφέρει σε συνέντευξη του στην εφημερίδα weekend o υφυπουργός εργασίας Νίκος Νικολοπουλος...