oaednews

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Βρετανία: Αυστηρότερα τα μέτρα για την ανεργία



Οι άνεργοι που θα αρνηθούν μια προσφορά εργασίας θα χάνουν το επίδομά τους -65 στερλίνες την εβδομάδα- για τρεις μήνες και αυτοί που θα αρνηθούν τρεις προσφορές θα στερούνται τα επιδόματα τριών χρόνων, σύμφωνα με σχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης.

Η σκλήρυνση των μέτρων σε συνδυασμό με ένα πρόγραμμα υποχρεωτικής εργασίας για τους ανέργους, θα "ξαναφέρει τον κόσμο πίσω στην εργασία", τόνισε ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

"Αν οι άνθρωποι είναι σε θέση να εργάζονται και τους προτείνουν δουλειά θα πρέπει να την παίρνουν. Αυτή είναι η συμφωνία", διευκρίνισε ο Κάμερον από την Σεούλ και πρόσθεσε: "Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: αν είστε σε θέση να εργάζεστε, τότε δεν αποτελεί πλέον επιλογή για σας μια ζωή που να εξαρτάται από επιδόματα".

Η συντηρητική κυβέρνηση της Βρετανίας προβλέπει επίσης να υποχρεώσει τους ανέργους να προσφέρουν κοινωνική εργασία, αλλιώς θα διακόπτονται τα επιδόματα τους.

Οι άνεργοι στην Βρετανία υπολογίζονται περίπου στα 2,5 εκατομμύρια, σύμφωνα με το Διεθνές Γραφείο Εργασίας, όμως μόνο το 1,5 εκατομμύρια παίρνουν επίδομα ανεργίας.

Το επίδομα ανεργίας μπορεί να μειωθεί ή να διακοπεί ακόμα και για 26 εβδομάδες αν ένας άνεργος δεν είναι συνεπής στο ραντεβού του με τον σύμβουλό του σε "εργατικό κέντρο" ή αν αρνηθεί μια διαθέσιμη θέση εργασίας. Αυτό το μέτρο εφαρμοζόταν σπάνια μέχρι τώρα, υπογραμμίζει το περιβάλλον το Κάμερον.

Στο πλαίσιο της Λευκής Βίβλου που παρουσιάζεται σήμερα, οι άνεργοι στη Βρετανία θα πρέπει να προσφέρουν 30 ώρες την εβδομάδα κοινωνική εργασία, αν δεν θέλουν να χάσουν το επίδομά τους.
Η Λευκή Βίβλος θεσπίζει επίσης ένα "συνολικό" επίδομα αντί για τα 30 που υπάρχουν σήμερα (ανεργίας, οικογενειακό, κατοικίας κλπ). Το επίδομα αυτό θα ισχύσει από το 2013. 
πηγή: Αθήνα984

Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα: Ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ

Δεν θα περνούσε πολύς καιρός για να αποκαλυφθεί η γύμνια των πολιτικών και η ανικανότητά τους...στοιχειώδη πολιτική να κάνουν
Άλλωστε ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται.
Είναι κλέφτες γιατί κλέβουν τα όνειρα ενός ολόκληρου λαού που τους στήριξε και είναι ψεύτες και παραμυθάδες γιατί ακόμα και τώρα προσπαθούν να πείσουν ότι λύνουν προβλήματα.
Να λύσουν προβλήματα ποιοι? Αυτοί που τα δημιούργησαν? Ακόμα δεν έχουν καταλάβει ότι τους πήρε χαμπάρι ο λαός?
Κρύβονται σαν λαγοί και μέσω διαρροών από τα κολλητιλίκια με κάποιους δημοσιογράφους, τάχα αντιδρούν, τάχα φοβούνται το φτύσιμο στα καφενεία και τάχα δεν θέλουν αλλά δεν γίνεται αλλιώς.
Να παρακαλάτε ΚΥΡΙΟΙ η απάντηση από τον λαό να  είναι μόνο το φτύσιμο ή αυγά.
Στα Ε.Α.Σ. συντάχθηκε άρον-άρον ένα δήθεν επιχειρησιακό σχέδιο για να έχουν υποτίθεται μια σοβαρή μελέτη για την βιωσιμότητα της εταιρείας. Ο αρμόδιος Αν. Υπουργός ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ άφησε επί δέκα μήνες την εταιρεία στον αυτόματο πιλότοστο τέλος Αυγούστου. και εδέησε να τοποθετήσει διοίκηση
Αλήθεια τότε κατάλαβε ότι υπάρχει μνημόνιο?. Και μέχρι τότε ανανέωσε δε τρεις φορές συμβάσεις εργολαβικών γιατί είχε δουλειές η εταιρεία. Ξαφνικά δεν υπάρχουν δουλειές? Για τους Γερμανούς όμως υπάρχουν? (πυρομαχικά 120 χιλ. αρμάτων). Προσπαθεί να κάνει τον ΝΤΑΗ στους συνδικαλιστές με δηλώσεις ότι δεν θα συγκυβερνήσουμε. Του έμεινε φαίνεται η κολοτούμπα με το θέμα Τατούλη απωθημένο και τώρα παριστάνει τον καμπόσο. Δεν μας  λέει αντρίκια και ξεκάθαρα πότε του ζητήσαμε συγκυβέρνηση? Έχει ξεχάσει φαίνεται ότι δεν είναι στο διπλωματικό σώμα. Δεν έχει καταλάβει ότι με φανφάρες δεν κυβερνάς?
Ο δε άλλος μεγάλος ο Υπουργός Άμυνας άκρα του τάφου σιωπή……
Γιατί δεν κάνει  τώρα δηλώσεις στο Ζάππειο? Αλλά εμείς ξέρουμε πόσο γλυκιά είναι η εξουσία και πόσο επικίνδυνο είναι όταν γίνεται αυτοσκοπός! Αν υποσχεθούμε ότι θα τους ξαναψηφίσουμε οπωσδήποτε, θα σοβαρευτούν και θα κάνουν πραγματική πολιτική ? Δεν έχουμε αντίρρηση αν είναι έτσι. Όμως είναι ανίκανοι να εφαρμόσουν και το μνημόνιο. Μόνο απέναντι στους εργαζόμενους νταηλίκι και τίποτα παραπάνω
Που είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής? Πότε θα λύσουν το πρόβλημα της επαίσχυντης σπατάληςστον τομέα της Υγείας?. Που είναι η πολιτική της Ανάπτυξης?. Για τις τιμές στην αγορά έχουν να πουν κάτι? Για τα φροντιστήρια στην παιδεία έχουν να αρθρώσουν λέξη?, Και σε κάθε περίπτωση αν σκέφτονται να αντιδράσουν μην σκεφθούν το ΠΑΡΩΝ. Αυτό το λένε οι φαντάροι στην αναφορά.
Στην πολιτική υπάρχει το Ν Α Ι και το Ο Χ Ι. 
Και το Δ.Ν.Τ. ήρθε στη χώρα γιατί ήταν ανίκανοι και μπάχαλο αυτοί που κυβερνούσαν για τόσα χρόνια . Αλλιώς θα καθόταν εκεί που ήταν .
Σε ποιους απευθύνεστε με τέτοιες άθλιες συκοφαντίες?.
Ποιοι παίρνουν  40 και 50 και 80 χιλιάδες Ευρώ?
Είμαστε εργαζόμενοι σε βιομηχανία παραγωγής πυρομαχικών και έχουμε μισθό 1500 Ευρώ καθαρά το μήνα με τριάντα χρόνια προϋπηρεσία. Γιατί σε μας δεν ισχύει να παίρνεις τον μεγαλύτερο μισθό από την πρώτη ημέρα  στο επάγγελμα όπως παίρνουν οι βουλευτές.
Καταλαβαίνετε την λέξη  ΑΠΟΛΥΣΗ που την ξεστομίζετε εύκολα κάποιοι σαν να είναι να μείνεις μια τετραετία εκτός Βουλής.
Έχετε συναίσθηση τι απαντάει ο απολυμένος πατέρας στα παιδιά του όταν τον ρωτάνε γιατίσήμερα δεν μαγείρεψε η μητέρα? Ντροπή και αίσχος για όσους έχουν ακόμα έστω και ανθρώπινα αντανακλαστικά.
Όσο και να προσπαθήσετε να  τσακίσετε την αξιοπρέπειά μας δεν θα το καταφέρετε.
Γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι.
Γιατί δεν τα φάγαμε όλοι μαζί.
Γιατί τα ψέματα τελείωσαν και μαζί με αυτά τελειώσατε και εσείς.
Δεν θα ταπεινωθούμε έστω και αν πεινάσουμε.
Θα ζήσουμε και χωρίς εσάς και να είστε σίγουροι ότι θα είναι πολύ καλύτερα .

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Περισσότεροι από 12.500 είναι οι Έλληνες, που σύμφωνα με τα στοιχεία του πρακτορείου ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχουν στείλει τα τελευταία δύο χρόνια βιογραφικά στο δίκτυο Eures της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναζητώντας εργασία στο εξωτερικό.