oaednews

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Παράλογες απαιτήσεις σε Αγγελία Εργασίας για γραμματέα ..Τι στην ευχη..

Αγαπητέ Ά.,

κοιτάζοντας τις δημοσιευμένες αγγελίες Εργασίας στο internet για την περιοχή της Θεσσαλονίκης στο γνωστό σχετικό site skywalker.gr, είδα την αγγελία της εταιρείας Απικιάν Συσκευαστική ΑΕ για την κάλυψη της θέσης Γραμματέα Διοίκησης. Η αγγελία τονίζει ότι είναι απαραίτητο κάθε υποψήφιος να αποστείλει συμπληρωμένη μαζί με το Βιογραφικό του και μια Φόρμα Αξιολόγησης που ανοίγει κλικάροντας το σχετικό link.

Αυτό δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο -έχω ξαναδεί παρόμοιες απαιτήσεις. Εκείνο που είναι εξωφρενικό, είναι κάποια από τα πεδία που υποχρεωτικά ζητείται να συμπληρωθούν:



Έναρξη και Λήξη στρατιωτικής θητείας!

Αριθμός Ταυτότητας!

Κιλά!

Εγχειρήσεις που έχει κάνει ο υποψήφιος!

Όνομα και επάγγελμα συζύγου!

Κατάσταση κατοικίας!
Σε ποιό Φροντιστήριο έμαθε Ξένες Γλώσσες ο υποψήφιος!

Μικτές & Καθαρές αποδοχές προηγούμενης θέσης!

Ποινικό Μητρώο!


...Ακόμη λίγο και θα ρωτούσε ύψος τραπεζικών καταθέσεων και μέγεθος στήθους (για τις γυναίκες)!

Υπενθυμίζω ότι τα παραπάνω ζητούνται και μόνο με την εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη θέση, όχι σε 2ο και 3ο στάδιο προσωπικών συνεντεύξεων ή καλύτερα όταν θα έχει επιλεγεί κάποιος για τη θέση, όπου κάποια από τα παραπάνω θα μπορούσαν να ερωτηθούν...
Είναι θλιβερό να έχουν "ξεσαλώσει" τόσο κάποιοι εργοδότες βασιζόμενοι στη μεγάλη ανάγκη του κόσμου για εύρεση εργασίας αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Προσωπικά, αν και καλύπτω τα τυπικά προσόντα που απαιτούνται, θα διατηρήσω την αξιοπρέπειά μου και δεν θα κάνω αίτηση. Πόσοι όμως θα κάνουν το ίδιο;
Θα ήθελα να μπορούσα να καταγγείλω κάπου αυτήν την Εταιρεία, αλλά δυστυχώς δεν νομίζω ότι καταπατεί κάποια Διάταξη Νόμου.



Με εκτίμηση,

Θ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου