oaednews

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

WSJ: Το τέλος της κρίσης για την Ελλάδα βρίσκεται μακριά

Μετά την ψήφιση των μέτρων και του προϋπολογισμού, το ενδιεφέρον θα επικεντρωθεί στο κατά πόσο η Ευρώπη μπορεί να στηρίξει να στηρίξει το χρέος της Ελλάδας σύμφωνα με τη Wall Street Journal.Στο σενάριο που τα μέτρα ψηφίζονται στην Ελλάδα, τότε θα χρειαστεί διετή επιμήκυνση καθώς η οικονομία της έχει δοκιμαστεί περισσότερο απ’ ό,τι προβλεπόταν και σύμφωνα με την WSJ, το ποσό που απαιτείται είναι 40 δισ. ευρώ και η Ε.Ε. εξετάζει σενάρια όπως η μείωση των επιτοκίων στα δάνεια που έδωσε, μια επιλογή περισσότερο «εφικτή» πολιτικά από το να «μειώσει» το συνολικό ποσό των δανείων.Aκόμη όμως και αν λυθεί το πρόβλημα του χρηματοδοτικού κενού,το πρόβλημα της βιωσιμότητας του χρέους παραμένει και μάλιστα εκτιμάσται ότι το χρέος θα φτάνει το 189% του ΑΕΠ το 2013, πολύ μακριά από τον στόχο του 120% του ΑΕΠ, που έχει τεθεί για το 2020.
Σύμφωνα ε τη WSJ, το ΔΝΤ πιέζει για ανακούφιση από το βάρος του χρέους, ωστόσο η αναδιάρθρωση φαίνεται να μην είναι εφικτή. Άλλωστε η ΕΚΤ έχει αρνηθεί την αναδιάρθρωση των ελληνικών τίτλων που διακρατεί. Η επαναγορά χρέους εκτιμάται ότι είναι δείχνει πιο αποδεκτό μέτρο. Δεδομένου ότι η Ελλάδα δεν εξαρτάται από τις διεθνείς αγορές, δεν υπάρχει άλλη άμεση ανάγκη για πλήρη αναδιάρθρωση "εδώ και τώρα", σημειώνει η εφημερίδα.
Τέλος το θετικό στην Ελλάδα είναι οτι δεν απέχει πολύ από πρωτογενές πλεόνασμα, όμως το τέλος της κρίσης δε φαίνεται να πλησιάζει...

Πηγή: Euro2day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου