oaednews

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Ανακοίνωση της Ένωσης Υπαλλήλων Κεντρικής Ελλάδος για την ΑΔΕΔΥ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Αυτές τις ημέρες πραγματοποιήθηκε με ελάχιστη συμμετοχή εργαζομένων απεργία στις 14 Μαΐου και στάση εργασίας στις 16 Μαΐου με περιεχόμενο την έκφραση αλληλεγγύης στους αγώνες των καθηγητών .
Οι κινητοποιήσεις αυτές  ήταν αναμενόμενο να μην έχουν επιτυχία, μιας και αποφασίστηκαν τελευταία στιγμή με αποτέλεσμα να μην υπάρχει   δυνατότητα ενημέρωσης  των εργαζομένων  για τους στόχους αυτών των δράσεων.

¨Όπως είναι  γνωστό, η ΟΛΜΕ, αντιδρώντας  στην επίθεση της κυβέρνησης   που θα οδηγήσει στην ανεργία 5.000  αναπληρωτές καθηγητές,  αποφάσισε αρχικά απεργία για την Παρασκευή 17 Μαΐου . Η κυβέρνηση απάντησε με ακραία αντιδημοκρατικό τρόπο επιστρατεύοντας τους  καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης.  Η ΟΛΜΕ ζήτησε από την ΑΔΕΔΥ να στηρίξει τον αγώνα της προκηρύσσοντας απεργία για την 17 Μαΐου. Η ΑΔΕΔΥ αρνήθηκε και αντί για αυτό προχώρησε στην κήρυξη της απεργίας και της στάσης .
Θεωρούμε πως ο αγώνας για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της Παιδείας και η μάχη για την  αντιμετώπιση  της κυβερνητικής λογικής που ουσιαστικά απαγορεύει το συνταγματικό δικαίωμα στην απεργία  αφορά το σύνολο των εργαζομένων. Η στάση της ΑΔΕΔΥ να απορρίψει την πρόταση του συνδικάτου των καθηγητών Μ.Ε.   είναι απαράδεκτη. Δεν είναι δυνατόν την ώρα που ένας κλάδος αποφασίζει να δώσει μια κορυφαία μάχη τα αποτελέσματα της οποίας αφορούν όλους, τη στιγμή που οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο βρίσκονται υπό διωγμό και η απειλή των απολύσεων ολοκληρώνει το τοπίο που δημιούργησαν οι βάρβαρες πολιτικές των Μνημονίων, το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό μας όργανο να αρνείται να στηρίξει  έναν κρίσιμο αγώνα  και να μετατρέπεται έτσι σε συνεργό της κυβέρνησης.
 Η διοργάνωση των αποτυχημένων κινητοποιήσεων της Τρίτης και της Πέμπτης είχε ολοφάνερα προσχηματικό χαρακτήρα.  Οι ευθύνες της ΑΔΕΔΥ για την ήττα που υπέστη το συνδικαλιστικό κίνημα σε αυτή την υπόθεση είναι πολύ μεγάλες.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

3 σχόλια:

  1. Μα ο σκοπός είναι να μην υπάρξει συντονισμός δράσεων.
    Υπόθεση εργασίας.
    Πες ότι έκαναν απεργία οι καθηγητές, μαζί και η ΑΔΕΔΥ.
    Πες ότι κυβέρνηση τράβαγε το σκοινί και απέλυε 500 επιστρατευμένους και αγρίευαν τα πραγματα.
    Πες ότι στον χορό μπαίνανε και άλλοι κλάδοι και γίνοταν χαμός.
    Πες ότι δημιουργούνταν προβλήματα στην κυβέρνηση και έπεφτε.
    Τότε θα είχαμε πρόβλημα γιατί ενώ η Ελλάδα τα ''καταφέρνει'' θα βρισκόμασταν σε μια καινούρια αγνωστη αρχή, που δεν θα ελέγχανε αυτοί που μας πίνουν το αίμα.
    Γιαυτό και ο κυβερνητικός συνδικαλισμός είναι της πλάκας.Τους συμφέρει αυτός ο αργός καθημερινός θάνατος γιατί νομίζουν ότι ελέγχουνε τις καταστάσεις και ότι αυτοί και οι ομοιοί τους δεν κινδυνεύουν.
    Να δεις όμως πως κάποτε θα γυρίσει ο τροχός.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες τα!!! Αυτό προσπαθούν να αποφύγουν τόσο καιρό. Μία μαζική κινητοποίηση. Και υπάρχουν πολλοί ρουφιάνοι που βοηθούν σ' αυτό, ο καθένας από την τρύπα του και πίσω από τον τίτλο ή τη μάσκα του.. Για μένα πάντα το τελικό ερώτημα είναι ένα: όλοι εμείς που δε συμφωνούμε, που μεταξύ φίλων στις συζητήσεις καταλήγουμε στα ίδια κοινά συμπεράσματα αντιδράσεων απέναντι σε αυτή τη στρατηγική... πώς θα γίνει να κάνουμε κάτι γι' αυτό. να ενωθούμε, να ξεσκεπάσουμε τη βρώμα τους και να δείξουμε σε όλους ότι δεν είμαστε αυτό που περιγράφουν. Πώς οι φωνές μας θα γίνουν μία φωνή ??? Πόσο πια υπομονή και ανοχή έχουμε? Περιμένουμε ποιον να βγάλει το φίδι από την τρύπα?

      Διαγραφή
  2. Οι επικεφαλής της ΑΔΕΔΥ είναι πουλημένα κοπρόσκυλα και ήταν αυτονόητο ότι δεν θα στηρίζαν κανένα κλάδο. Είναι γλοιώδη ανθρωπάκια ,κομματόσκυλα του κερατά και το μόνο που τους ενδιαφέρει η καρεκλίτσα τους. Προσκυνημμένα τομάρια που στο όνομα δήθεν αγάπης για τη νεολαία κάνουν ότι κάνουν.Το γεγονός ότι η Δημοκρατία έχει υποστεί τεράστια έκπτωση ούτε τους αφορά ούτε τους ενδιαφέρει. Το σύνταγμα όμως ορίζει ότι όποιος κυβερνά πρέπει να κυβερνά με δικαιοσύνη και δεν κάνει ότι "γουστάρει"

    ΑπάντησηΔιαγραφή