oaednews

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

«Τα επαγγελματικά δικαιώματα διεκδικούν οι σπουδαστές ΕΠΑΣ- ΟΑΕΔ»


Με Αναφορά του ο Βουλευτής κ. Βασίλης Κεγκέρογλου γνωστοποίησε στο Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων την επιστολή του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Ηρακλείου σχετικά με τα επαγγελματικά δικαιώματα ΕΠΑΣ- ΟΑΕΔ 
Αναλυτικά η επιστολή του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Ηρακλείου:


«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Υπό κατάληψη τελεί η ΕΠΑΣ- ΟΑΕΔ στο Ηράκλειο, με τους σπουδαστές να διεκδικούν την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων τους.
Οι σπουδαστές, επισημαίνουν ότι με τη μεταβολή των σχολών μαθητείας του ΟΑΕΔ σε σχολές μεταγυμνασιακής κατάρτισης, ακυρώνεται το επίπεδο διδασκαλίας που μέχρι σήμερα είχαν οι σχολές μαθητείας.

Κύριε Υπουργέ,

Η μεταβολή αυτή, τονίζουν οι σπουδαστές, θα έχει σαν αποτέλεσμα, από το τεχνολογικό Λύκειο με πτυχία αναγνωρισμένα και κατοχύρωση επαγγελματικής κατάρτισης, να εκδίδονται τίτλοι σπουδών μιας απλής βεβαίωσης χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα.
Επειδή οι δεξιότητες και οι τεχνικές που αποκτούν οι απόφοιτοι των σχολών ΟΑΕΔ είναι απαραίτητες, ειδικά τώρα που η αγορά εργασίας βρίσκεται σε ύφεση και μεταβάλλεται και
επειδή οι σχολές του ΟΑΕΔ κατάφερναν να συνδέουν την εκπαίδευση με την αγορά εργασίας, σας ζητώ να εξετάσετε το συγκεκριμένο πρόβλημα και να ενημερώσετε για τις ενέργειες που προτίθεστε να πράξετε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου