oaednews

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

«Αγόρασε το πρόσωπο μου!»













)












«Πενία τέχνας κατεργάζεται». Έτσι μπροστά στην ανεργία που μαστίζει τους νέους στη Βρετανία δύο φοιτητές από το Cambridge αποφάσισαν να γίνουν ζωντανές, ομιλούσες, ανθρώπινες διαφημιστικές πινακίδες για να αποπληρώσουν τα χρέη των σπουδών τους.


Οι Ed Moyse και Ross Harper μόλις τελείωσαν τις σπουδές τους κατάλαβαν ότι θα χρειάζονταν έναν εξαιρετικά ευρηματικό τρόπο για να καταφέρουν να εξοφλήσουν το πανεπιστημιακό «λογαριασμό» τους ύψους 50.000 λιρών.



Τον περασμένο Οκτώβριο, λοιπόν, αποφάσισαν να πουλήσουν τα πρόσωπα τους στο buymyface.co.uk προκειμένου να διαφημίσουν όποιον το επιθυμεί. «Για τον επόμενο χρόνο θα πουλάμε διαφημιστικό χώρο στα πρόσωπα μας για να ξεπληρώσουμε τα φοιτητικά χρέη μας και να δείξουμε ότι με λίγη δημιουργικότητα και κλείσιμο του ματιού μπορείς να νικήσεις το παρών εργασιακό κλίμα» γράφουν στην ιστοσελίδα τους προκειμένου να εξηγήσουν αυτή την τουλάχιστον περίεργη ιδέα τους.



Η «επιχειρηματική» πρόταση τους θα διαρκέσει 366 ημέρες. Στην σελίδα τους φιλοξενούν ένα θερμόμετρο που δείχνει την αποπληρωμή και δηλώνουν ότι έως σήμερα- την 183η μέρα του σχεδίου τους- έχουν καταφέρει να μαζέψουν 33.332 λίρες.



Παράλληλα δείχνουν στο κέντρο της σελίδας την διαφήμιση της ημέρας και σε ένα ημερολόγιο επιδεικνύουν όλες τις εταιρίες που διαφήμισαν. Το κόστος για τους διαφημιζόμενους ξεκίνησε από την 1 λίρα Αγγλίας αλλά αυξάνεται όσο το εγχείρημα βαίνει στην ολοκλήρωση του. Έτσι για μία μέρα διαφήμισης τον Απρίλιο οι δύο φοιτητές ζητούν από 200 έως 600 λίρες και η τιμή όλο και ανεβαίνει.



Ωστόσο, οι 22χρονοι φοιτητές για να το κάνουν ακόμη πιο ενδιαφέρον, αποφάσισαν να κυκλοφορούν με τη διαφήμιση στο πρόσωπο, να καταγράφουν τις δραστηριότητες τους και στη συνέχεια να τις «ανεβάζουν» με την μορφή βίντεο και φωτογραφιών στην ιστοσελίδα τους αλλά και σε όλες σχεδόν τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.



«Οι περισσότερες ιδέες μας χρειάζονταν κάποιου είδους επένδυσης. Αναρωτιόμασταν τι θα μπορούσαμε να κάνουμε που χρειάζεται την μικρότερη δυνατή επένδυση. Πρέπει να γίνεις αρκετά δημιουργικός και έτσι το να ζωγραφίζουμε τα πρόσωπα μας ήταν αυτό που μας έμεινε τελικά» είπε ο Harper σε παλαιότερη συνέντευξη στους Sunday Times.



Βέβαια δεν έχουν ξεκαθαρίσει εάν όταν αποπληρώσουν τα χρέη τους σκέφτονται να το ακολουθήσουν ως επάγγελμα. Το μέλλον θα δείξει...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου