oaednews

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Ο Νικητιάδης Γραφείο ΟΑΕΔ – τι κρύβει η έκρηξη «Κρεμαστινικών»


Από το γραφείο του υφυπουργού Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδη εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου (δ.τ.), το οποίο αναφέρεται στην παρέμβαση του κ. υφυπουργού για την άμεση ίδρυση Γραφείου ΟΑΕΔ στην Κάλυμνο με πολλές αρμοδιότητες:


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                                   29/03/2012
Προς επίλυση οδηγείται το πρόβλημα της παροχής των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ στην Κάλυμνο μετά τη συνεργασία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νικητιάδη με τον διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Κικίλια.
Ειδικότερα, συμφωνήθηκε και έγινε δεκτή η πρόταση του Δωδεκανήσιου Βουλευτή για παροχή κωδικού στον ανταποκριτή του ΟΑΕΔ στην Κάλυμνο και της πλήρους ηλεκτρονικής διασύνδεσης και ένταξης της λειτουργίας του στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (Ο.Π.Σ.) του ΟΑΕΔ.
Η υλοποίηση της ανωτέρω συμφωνίας θα σημάνει πρακτικώς ότι πλέον το γραφείο του ανταποκριτή του ΟΑΕΔ στην Κάλυμνο θα μπορεί να προσφέρει με τελικό τρόπο και όχι διαμεσολαβητικώς προς την υπηρεσία Ο.Α.Ε.Δ. στην Κω τις ακόλουθες υπηρεσίες:
  1. Εγγραφές ανέργων
  2. Ανανέωση δελτίου ανεργίας
  3. Έκδοση βεβαιώσεων ανεργίας
  4. Αίτηση επιδότησης τακτικής ανεργίας
  5. Καταχώρηση πληρωμής επιδόματος τακτικής ανεργίας
  6. Παροχές εκτός επιδότησης τακτικής ανεργίας
  7. Ενστάσεις – Αιτήσεις Θεραπείας
  8. Ελέγχους σε προγράμματα απασχόλησης
Για όλα τα ανωτέρω καθώς και για πληροφορίες για όλα τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, ο συναλλασσόμενος θα εξυπηρετείται αμέσως χωρίς να είναι απαραίτητο να προσέρχεται στην Υπηρεσία του ΟΑΕΔ στην Κω.
Ήδη για την υλοποίηση της συμφωνίας αυτής έχει αποσταλεί έγγραφο του Ο.Α.Ε.Δ. στο Δήμο Καλύμνου για την άμεση έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο και στη συνέχεια την υπογραφή της απαραίτητης Προγραμματικής Σύμβασης.
Έκρηξη «Κρεμαστινικών»
Η εξέλιξη αυτή, χωρίς αμφιβολία, είναι θετική για την Κάλυμνο, καθώς μέχρι σήμερα όσοι έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ είναι υποχρεωμένοι να πηγαίνουν στο Γραφείο ΟΑΕΔ Κω. Δεν είναι κάτι το επαναστατικό, αλλά απλώς καλή εξέλιξη. Έως εκεί.
Ομως, αντι να χαιρετιστεί με ικανοποίηση το γεγονός αυτό, οι ενδοπασοκικές τριβές οδήγησαν «παραδόξως» σε έκρηξη. Οι τοπικοί εκπρόσωποι και μαχητικοί υποστηρικτές του βουλευτή κ. Δ. Κρεμαστινού βγήκαν επιθετικά για να καταγγείλουν το δ.τ. του κ. Νικητιάδη, γιατί, κατά τη δική τους διαβεβαίωση, την ίδρυση του Γραφείου ΟΑΕΔ προωθεί ο κ. Κρεμαστινός και όχι ο κ. Νικητιάδης. Ως επιχείρημα επικαλέστηκαν το ότι ο Ρόδιος βουλευτής (και φίλος τους) επισκέφθηκε προσωπικά το διοικητή του ΟΑΕΔ. Επομένως, ο κ. Νικητιάδης «δεν δικαιούται διά να ομιλεί», σύμφωνα με το δημοκρατικό αξίωμα του μακαρίτη υπουργού Κουτσόγιωργα.
Οι μάχες αυτές υπέρ του κ. Κρεμαστινού έχουν διάφανες στοχεύσεις προσωπικών βλέψεων και επιδιώξεων. Δεν πρόκειται για καμιά ιδεολογική ή πολιτική διαφοροποίηση πασοκικών ρευμάτων και τάσεων. Ούτε τα δ.τ. που εκπορεύονται από τη Κάλυμνο και εμφανίζονται ως δήθεν προερχόμενα από το γραφείο του κ. Κρεμαστινού στη Ρόδο, είναι απλές εξυπηρετήσεις χωρίς αντιπαροχή. Κάθε άλλο. Η αντιπαροχή φαίνεται, κραυγάζει. Τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα σε όλες τις θέσεις. Αυτοί φέρουν τη σφραγίδα της δωρεάς, αυτοί είναι «χρισμένοι» από την πασοκική διαπλοκή σαν οι μόνοι κατάλληλοι για όλες τις θέσεις και τα πόστα. Και με το ΠαΣοΚ και με τη ΝΔ τα πηγαίνουν μια χαρά και βγαίνουν πάντα πανολαδιά  και «καθαροί».  Τα ίδια πρόσωπα χειραγωγούν την Κάλυμνο εδώ και 25 χρόνια και την οδηγούν από το κακό στο χειρότερο.
Για την αναπαραγωγή του δικού τους «καθεστώτος» στη σημερινή συγκυρία (για αύριο βλέπουμε) καλλιεργούν μια πλαστή πόλωση και οδηγούν το ΠαΣοΚ της Καλύμνου σε τοπικό εμφύλιο πόλεμο, απροσχημάτιστα πια. Δεν υπερασπίζονται απλώς τον κ. Κρεμαστινό, κάτι το θεμιτό και λογικό καθώς ο καθένας έχει δικαίωμα στο πολιτικό του γούστο, αλλά επέλεξαν σαν αντίπαλο τους τον κ. Νικητιάδη, προσποιούμενοι ότι έτσι πολεμάνε τον κ. Γ. Ρούσσο, που είναι αποσπασμένος στο γραφείο του κ. υφυπουργού.
Το «σύμπτωμα» της έκρηξης εναντίον του κ. Νικητιάδη με αφορμή το Γραφείο ΟΑΕΔ ήταν μια σκόπιμη διόγκωση ενός δήθεν προβλήματος. Κύριος σκοπός τους, να φουσκώσουν κάποιοι τις «μετοχές» τους και να θεμελιώνουν από τώρα το αυριανό βόλεμα τους. Διαχειρίζονται τον κ. Κρεμαστινό σαν «εταιρία εισηγμένη» στο χρηματιστήριο της πολιτικής. Έψαχναν να βρουν πρόσχημα δημόσιας επίδειξης και… το βρήκαν. Τον βοηθάνε έτσι ή τον διασύρουν πολιτικά; 
Με τέτοια χάλια θα πάει το ΠαΣοΚ σ’ αυτές τις εκλογές; Τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα πρωτοκαθεδρία και αγάδες και πασάδες της πολιτικής στην Κάλυμνο. Τη μια μας βγαίνουν ως κολλητοί της εξουσίας και την άλλη σαν αγανακτισμένοι με την πολιτική που ασκείται, από ποιους παρακαλώ; Από τους κολλητούς τους. Εξουσιαστές και αντιεξουσιαστές. Καθεστωτικοί και μαζί επαναστάτες. Τέτοιο θέατρο.
argokalymnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου