oaednews

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Μήνυμα ανθρωπιάς από μαθητές του ΟΑΕΔ


Μήνυμα ανθρωπιάς στέλνουν οι μαθητές  Ζαχαροπλαστικής - Μαγειρικής της Επαγγελματικής Σχολής (ΕΠΑ.Σ.) του ΟΑΕΔ στον Ταυρωνίτη, οι οποίοι ανέλαβαν να παρασκευάσουν πασχαλινά τσουρέκια και κουλούρια για τις οικογένειες που υποστηρίζει το Παντοπωλείο Αλληλεγγύης στη Χαλέπα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις αρχές Δεκεμβρίου που ξεκίνησε ο Σύλλογος 'Κύτταρο Χαλέπας' τη λειτουργία του Παντοπωλείου, έχουν ζητήσει στήριξη για τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης περίπου 370 οικογένειες από όλο τον Νομό Χανίων.    


Πρωτοβουλία Αλληλεγγυης
Σε συνέντευξη Τύπου  μέλη του Συλλόγου 'Κύτταρο Χαλέπας' έκαναν γνωστό ότι οι μαθητές της ΕΠΑ.Σ. του τμήματος Ζαχαροπλαστικής - Μαγειρικής της Σχολής του ΟΑΕΔ στον Ταυρωνίτη, προσφέρθηκαν να παρασκευάσουν πασχαλινά τσουρέκια και κουλούρια για τις οικογένειες που εξυπηρετούνται από το Παντοπωλείο Αλληλεγγύης. Μάλιστα, όπως σημείωσαν, οι εθελοντές του Παντοπωλείου εκτός από την παρασκευή των αρτοσκευασμάτων οι καθηγητές της Σχολής ανέλαβαν να καλύψουν όλα τα έξοδα για τις πρώτες ύλες.

«Θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μαθητές της Σχολής», επεσήμανε σχετικά το μέλος του 'Κυττάρου' και πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 11ου Δημοτικού Κατερίνα Χασαπάκη και πρόσθεσε: «Μάλιστα παρ’ ότι είχαμε πει ότι θα αγοράσουμε εμείς τα υλικά, οι καθηγητές με πολύ μεγάλη προθυμία αποφάσισαν να μας παρέχουν εκείνοι τα υλικά που χρειαζόμαστε. Τους αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ γι' αυτό γιατί για εμάς είναι πολύ σημαντικό».

Σημαντική Προσφορά 

Η προσφορά των μαθητών της ΕΠΑ.Σ. είναι μια από τις πολλές προσφορές που δέχεται το Παντοπωλείο Αλληλεγγύης από πολίτες και επιχειρήσεις των Χανίων προκειμένου να ανταποκριθεί στο πολύ σημαντικό έργο που επιτελεί καθημερινά.

«Το Παντοπωλείο Αλληλεγγύης ξεκίνησε τη δράση του στις 19 Δεκεμβρίου και λειτουργεί με επιτυχία χάρη στη συνεισφορά και στην ψυχή που δίνουν οι εθελοντές αλλά και στην ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας», ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων και μέλος του 'Κύτταρου' Αντώνης Καφεσάκης και πρόσθεσε: «Το Παντοπωλείο πλαισιώθηκε από άτομα που ήθελαν να προσφέρουν και τώρα είμαστε σε θέση να εξυπηρετούμε σε εβδομαδιαία βάση 106 οικογένειες, ενώ συνολικά έχουν περάσει από τον συγκεκριμένο χώρο 370 οικογένειες».

Όπως εξήγησε ο κ. Καφεσάκης η διανομή των τροφίμων και των ειδών πρώτης ανάγκης σε οικογένεις γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα: «Ανά 15 ημέρες ο κάθε δικαιούχος παίρνει γύρω στα 20 τεμάχια. Το Παντοπωλείο εξυπηρετεί όλες τις ανάγκες ενός σπιτιού, από τρόφιμα (όσπρια, μακαρόνια, ρύζι κ.λπ.), απορρυπαντικά κ.λπ.», σημείωσε ο κ. Καφεσάκης και τόνισε ότι μέχρι στιγμής από στο Παντοπωλείο έχουν συγκεντρωθεί 34.000 τεμάχια από τα οποία έχουν προσφερθεί τα 28.000.
ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ 

1 σχόλιο:

  1. ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ....Η ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΕΙΨΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΝΙΑΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΥΒΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΚΛΗΡΟ ΠΡΟΦΙΛ !!!ΚΑΙ Η ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ, ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ,ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ .. ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή