oaednews

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.
Εθνικής Αντίστασης 8 – Τράχωνες 17456 
Τηλ. 2109924316-2109989647
 FAX. 2109924316
e-mail: oyoaed@yahoo.gr


  Συνάδελφοι, 
      Οι ραγδαίες αρνητικές εξελίξεις σε βάρος όλων των εργαζομένων και ειδικότερα της δημοσιοϋπαλληλικής οικογένειας μας υποχρεώνουν να είμαστε σε συνεχή επαφή μαζί σας για να σας μεταφέρουμε κάθε εξέλιξη και κυρίως κάθε ενέργειά μας που έχει σκοπό τη διασφάλιση των συμφερόντων του Οργανισμού και των υπαλλήλων του.

   Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας στη συνεδρίασή του, την Τρίτη 20 Νοεμβρίου, με αντικείμενο συζήτησης όλα τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν σήμερα ευρύτερα τη δημοσιοϋπαλληλική οικογένεια και ειδικότερα τον Οργανισμό μας, αποφάσισε ομόφωνα να θέσει τόσο στον Διοικητή του ΟΑΕΔ όσο και στον Υπουργό κ. Βρούτση, τα εξής:
     1. Την άμεση παρέμβασής τους προκειμένου να λυθούν επιτέλους οι όποιες νομικής φύσεως εκκρεμότητες αφορούν τους υπαλλήλους που προέρχονται από τους καταργηθέντες οργανισμούς (ΟΕΕ & ΟΕΚ).
    Είναι αδιανόητο μετά από τόσους μήνες να παραμένει έωλη η παραμονή τους, εξαρτώμενη από αλλεπάλληλες παρατάσεις της ισχύος κάποιας Π.Υ.Σ. ή Π.Ν.Π.
     Ζητάμε την άμεση επικύρωσή τους με νόμο ώστε να ολοκληρωθεί και νομότυπα η μεταφορά τους στον Οργανισμό μας.
    Επίσης ζητάμε άμεσα να ληφθεί μέριμνα ώστε να συνεχιστούν από τον Ο.Α.Ε.Δ. οι κοινωνικές παροχές που προσέφεραν οι καταργηθέντες Οργανισμοί προς τον Έλληνα πολίτη, ειδικά σήμερα που τις έχει περισσότερο ανάγκη αφού του έχουν στερήσει κάθε ελπίδα ακόμα και για επιβίωση.
    Ειδικότερα να ξεκαθαριστεί επιτέλους πως και από ποιους θα υλοποιείται η στεγαστική πολιτική αφού σήμερα επικρατεί ένα θολό τοπίο όπου ο ΟΑΕΔ, χωρίς να έχει ουσιαστικά τον έλεγχο και τους μηχανισμούς, καλείται μόνο, μέσω του Διοικητικού Συμβουλίου του, να εγκρίνει εκ των υστέρων τις όποιες δαπάνες ή ενέργειες έχουν προβεί οι αρμόδιοι που ελέγχονται από τη Διοικούσα Επιτροπή.
      Πρέπει να καταστεί σαφές ότι, πέραν ίσως της επιδότησης ενοικίου, κανένα άλλο αντικείμενο σχετικό με στεγαστική πολιτική δεν συνάδει με τα αντικείμενα που είναι επιφορτισμένος ο ΟΑΕΔ. Συνεπώς τα όποια προβλήματα θα λυθούν άμεσα εάν μεταφερθεί το  κομμάτι «στέγαση» σε σχετικό Υπουργείο (π.χ. ΥΠΕΚΑ), με παράλληλη μεταφορά και του αρμόδιου προσωπικού από τον τέως ΟΕΚ το οποίο την υποστήριζε μέχρι σήμερα (Μηχανικοί κλπ) με την προϋπόθεση βεβαίως ούτε στο ελάχιστο να κινδυνεύσει υπάλληλος με την νέα μορφή απόλυσης που την ονομάζουν διαθεσιμότητα.    
    2. Την άμεση λύση όλων των προβλημάτων που σχετίζονται με την ομαλή λειτουργία του Οργανισμού μας και κυρίως αυτών που σχετίζονται με την εξυπηρέτηση του πολίτη. Χωρίς να παραγνωρίζουμε τις μέχρι σήμερα καινοτομίες που μείωσαν κατά πολύ την ..άσκοπη επίσκεψη συναλλασσόμενων στις Υπηρεσίες μας, για υποθέσεις που μπορούσαν να γίνουν, όπως αποδείχτηκε, ηλεκτρονικά, επιμένουμε να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια ώστε να απαλλάξουμε τελείως τον πολίτη από περαιτέρω ταλαιπωρίες.
    3. Τέλος στο Αθηνοκεντρικό σύστημα διοίκησης του Οργανισμού, με άμεση αποκέντρωση αποφασιστικών Επιτροπών και Οργάνων που μέχρι σήμερα εδρεύουν στη πρωτεύουσα.
   4. Καμία μετακίνηση υπαλλήλου (με την επίκληση του απαράδεκτου άρθρου 66 του Δημ/κού κώδικα) χωρίς προηγούμενη απόφαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου. 
   5. Καμία περαιτέρω περικοπή στις αποδοχές των εργαζομένων, ειδικά στους υπαλλήλους του Οργανισμού μας, αφού ο φόρτος εργασίας ολοένα και αυξάνεται σε αναλογία με την αύξηση της ανεργίας.
   6. Ίση μεταχείριση των υπαλλήλων που καθημερινά, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, στην κυριολεξία μάχονται για την εξυπηρέτηση του Πολίτη, με άμεση καταβολή, αναδρομικά, των υπερωριών στους συναδέλφους, που προέρχονται από τους καταργηθέντες Οργανισμούς (ΟΕΚ & ΟΕΕ).   
    Πέραν των παραπάνω εννοείται, θα τεθούν στο τραπέζι και δευτερευούσης σημασίας θέματα τα οποία με τη σειρά τους εμποδίζουν το έργο του ΟΑΕΔ.

    Συνάδελφοι.
    Όπως θα έχετε αντιληφθεί η επίθεση σε κάθε κεκτημένο μας, φαίνεται να μην έχει σταματημό. Αφού λεηλάτησαν τις μέχρι σήμερα αποδοχές μας, τώρα με συνοπτικές διαδικασίες, προχωρούν και σε απολύσεις υπαλλήλων. Και μπορεί τούτη τη φορά, με τη συνδρομή όλων των παραγόντων και στελεχών του Οργανισμού, να καταφέραμε να εξαιρεθεί ο Ο.Α.Ε.Δ. από τον κατάπτυστο νόμο που προβλέπει ουσιαστικά την απόλυση συγκεκριμένης κατηγορίας υπαλλήλων αλλά κανένας δεν εγγυάται ότι δεν θα περιληφθούμε στο μέλλον.
    Άρα πρέπει να γίνει κατανοητό απ’ όλους ότι ο αγώνας για τη διασφάλιση των συμφερόντων των εργαζομένων πρέπει να είναι κοινός. Πέρασαν ανεπιστρεπτί οι εποχές των κλαδικών ή μεμονωμένων αντιδράσεων και διεκδικήσεων.
    Θεωρούμε απαράδεκτο το φαινόμενο της αδιαφορίας και της μη συμμετοχής εργαζομένων σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις άλλων συναδέλφων τους με τη δικαιολογία ότι δεν είναι δικό τους πρόβλημα.
    Στην πράξη αποδεικνύεται ότι «εν μία νυκτί» μπορεί να γίνει και δικό τους.
   Καλούνται οι Πρωτοβάθμιες Ενώσεις σε άμεση ετοιμότητα για συντονισμό των μελών τους στις κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν.

      Τέλος συνάδελφοι, αποκλειστικά της Αττικής, καθώς οι της Περιφέρειας ήδη έχουν ψηφίσει με αλληλογραφία, σας υπενθυμίζουμε ότι το Σάββατο (1/12/12), στο κτήριο της Διοίκησης, ψηφίζουμε για την εκλογή των εκπροσώπων μας στα Υπηρεσιακά Συμβούλια (Υ.Σ.) (Διοικητικών, Εκπαιδευτικών, Ιδ. Δικαίου Αορ. Χρόνου).
      Πρέπει να δώσουμε όλοι το παρόν σε μια διαδικασία που αφορά αποκλειστικά τους υπαλλήλους αφού με την ψήφο τους καλούνται να επιλέξουν αυτούς που θα τους εκπροσωπήσουν για τα επόμενα δύο χρόνια στα παραπάνω Όργανα τα οποία αποφασίζουν για πολλά και κρίσιμα θέματα που αφορούν όλους μας. Πρέπει με την ψήφο μας να επιλέξουμε τους αξιότερους που θα μπορούν να αντιστέκονται στις όποιες αυθαιρεσίες ή αδικίες επιχειρούνται σε βάρος των υπαλλήλων.
    Και επειδή η διαδικασία θα διαρκέσει από το πρωί στις 8 μέχρι τις 5 το απόγευμα, είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα λείψει κανείς.

    Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΓΕΡ. ΚΑΡΔΑΡΗΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΑΠΟΣΤ. ΤΣΑΛΑΒΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου