oaednews

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Ώθηση στη νεανική επιχειρηματικότητα με τη συνεργασία Eurobank - Corallia

Η Eurobank και το Corallia ανακοινώνουν την από κοινού ανάληψη πρωτοβουλίας για την τόνωση της νεανικής καινοτομικής επιχειρηματικής δραστηριότητας και την ενίσχυση της προοπτικής απασχόλησης των νέων στη χώρα μας, μέσω του νέου προγράμματος «the EGG - Enter*Grow*Go».

Το «the EGG-Enter*Grow*Go» αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επιτάχυνσης της επιχειρηματικής δράσης, το οποίο απευθύνεται σε νεανικές ομάδες με δημιουργικές και καινοτόμες ιδέες. Το πρόγραμμα θα παρέχει στις ομάδες πρόσβαση σε ένα αξιόπιστο δίκτυο μεντόρων και συνεργατών με εμπειρία σε startup επιχειρήσεις, κατάρτιση σε εξειδικευμένη επαγγελματική γνώση και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας για θέματα επιχειρηματικής λειτουργίας και ανάπτυξης. Οι ομάδες που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα συστεγάζονται σε κτήριο υψηλών προδιαγραφών που έχει στη διάθεσή της η Eurobank και έχει διαμορφωθεί ειδικά σε έναν δημιουργικό συνεργατικό χώρο. Στόχος της συστέγασης των ομάδων είναι η αλληλεπίδραση και ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών. Ο πρώτος συνεργατικός χώρος του “the EGG- Enter*Grow*Go” θα λειτουργήσει στην Αθήνα, ενώ μελλοντικά αναμένεται επέκτασή των σημείων παρουσίας του προγράμματος και σε άλλες πόλεις.
Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τις ομάδες που θα υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα θα γίνει στις αρχές του νέου έτους, βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων και προδιαγραφών που θα δημοσιοποιηθούν εγκαίρως.
Οι κύριοι συντελεστές, πρωτοπόροι στους τομείς δραστηριοποίησής τους, σχεδίασαν το «the EGG- Enter*Grow*Go» για να προσφέρουν προοπτική και ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους με όραμα και στόχους. Η Eurobank με συνέπεια υλοποιεί και στηρίζει, από την εποχή της ίδρυσής της, μακροχρόνιες και στοχευμένες δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, σε κρίσιμους τομείς της ελληνικής κοινωνίας. Παράλληλα, το Corallia συμβάλει ενεργά στην ανάπτυξη οικοσυστημάτων καινοτομίας διεθνούς εμβέλειας και αναδεικνύει τη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας σε κομβικό άξονα των δράσεων του.
Ο κ. Νικόλαος Νανόπουλος, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Eurobank, δήλωσε σχετικά: «Στην προσπάθειά μας να απαντούμε διαρκώς στις εξελισσόμενες ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, προχωρούμε στη δημιουργία ενός πρωτοποριακού προγράμματος, προσθέτοντας έτσι μια σημαντική πρωτοβουλία στο εκτεταμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου μας. Στόχος του προγράμματος «the EGG-Enter*Grow*Go» είναι να στηρίξει τη νεανική καινοτομική επιχειρηματική δράση, μέσα από την παροχή γνωστικών και λειτουργικών εφοδίων. Η πρωτοβουλία μας απευθύνεται κυρίως σε νέους με καινοτόμες ιδέες που πιστεύουν σε αυτές και είναι έτοιμοι να τολμήσουν και να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά. Η σύμπραξή μας στο συγκεκριμένο έργο με το Corallia, έναν κορυφαίο συνεργάτη σε θέματα καινοτομίας και νεανικής επιχειρηματικότητας, αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για την επιτυχία της πρωτοβουλίας.»
Ο καθ. Βασίλειος Μακιός, επικεφαλής του Corallia, δήλωσε: «Οι σύγχρονες ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας καθιστούν πλέον την έννοια της συνεργασίας απαραίτητο συστατικό σε κάθε εγχείρημα. Το Corallia, από την ίδρυσή του το 2005, αναζητεί αδιάκοπα νέους, αξιόπιστους εταίρους προκειμένου να επεκτείνει τις δράσεις στήριξης της νεανικής επιχειρηματικότητας στη χώρα. H Eurobank αναδεικνύεται σήμερα σε έναν πολύτιμο συνεργάτη. Το πολυετές έργο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της τράπεζας αλλά και η ισχυρή επιχειρηματική της παρουσία, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, θα συμβάλουν αποτελεσματικά στην επίτευξη των κοινών μας στόχων· να δώσουμε όραμα στους νέους ανθρώπους που τόσο πολύ το χρειάζονται σήμερα».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου