oaednews

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Επιδοτήσεις ΟΑΕΔ για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων στις αρχές του 2013

Ξεκινούν από τον Ο.Α.Ε.Δ. στις αρχές του 2013, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ημερησίας, προγράμματα επιδοτήσεων για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων σε όλους σχεδόν τους οικονομικούς τομείς. Συγκεκριμένα τα προγράμματα θα παρέχουν οικονομική ενίσχυση αλλά και συμβουλευτική στήριξη για τη δημιουργία νέας επιχείρησης.
Αναλυτικότερα τα προγράμματα  θα απευθύνονται:
Σε 7.000 άνεργους νέους ηλικίας 18 έως 35 ετών για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων σε τοπικό επίπεδο. Στην κατηγορία αυτή θα χορηγούνται επιδοτήσεις 10.000 ευρώ + 4.000 ευρώ (για τη φάση της συμβουλευτικής).
Σε 950 άνεργες γυναίκες της ίδιας ηλικίας που έχουν απολυθεί την τελευταία τριετία ή έχουν προχωρήσει σε διακοπή λειτουργίας της επιχείρησης που είχαν. Η επιδότηση θα κυμαίνεται αναλόγως των τυπικών προσόντων και της οικογενειακής κατάστασης και θα φθάνει τα 20.000 ευρώ, καλύπτοντας λειτουργικές δαπάνες, ασφαλιστικές εισφορές και την επιδότηση για την απασχόληση ενός άνεργου για 12 μήνες.
Σε 3.000 άνεργους νέους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα δοθούν κατάρτιση και κίνητρα για την επιχειρηματική τους δραστηριοποίηση στον πρωτογενή τομέα και ειδικότερα για τη λειτουργία αγροτικών επιχειρήσεων.
Σε 7.000 νέους που θα επιλέξουν να δραστηριοποιηθούν σε καινοτόμες επιχειρηματικές δράσεις θα παρέχονται συμβουλευτική και αρχικό κεφάλαιο 10.000 ευρώ.
Τα προγράμματα για τις επιδοτήσεις της δημιουργίας νέων επιχειρήσεων αναμένονται να ανακοινωθούν από τον Ο.Α.Ε.Δ. στις αρχές του 2013.

9 σχόλια:

  1. MENTORING..ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ Ή ΕΚ ΤΩΝ ΕΞΩ? ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελπίζω να μην φτάσουμε στο σημείο να αναρωτιόμαστε αν θα έχουμε mentoring εκ των έσω ή εκ των έξω! Ο Οργανισμός έχει αναμφίβολα πολύ ικανό στελεχιακό δυναμικό για να υποστηρίζει τη συμβουλευτική επιχειρηματικότητας! Οποιαδήποτε διαφορετική εξέλιξη θα δημιουργήσει εύλογα και έντονα ερωτηματικά ως προς τις σκοπιμότητες που κρύβει! Θεωρώ δεδομένο ότι η Διοίκηση θα δείξει την εμπιστοσύνη της στους υπαλλήλους και δεν θα εκχωρήσει σε ανεπαρκείς εργολάβους ελπίδας ένα ασημικό του ΟΑΕΔ! oaedanonymous®

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΠΑΙΖΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ Η ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΕ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΝΟΜΑ? ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΟΥΝ? ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΑΣΤΕΙΕΥΕΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ!!!! ΤΕΤΟΙΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νομίζω ότι οι σύμβουλοι δεν παίζουν κανένα ρόλο. Όπως ρόλο έπαψαν να έχουν και οι υπάλληλοι. Εργάτες παραγωγής είμαστε για όσους δεν το έχουν ακόμα εμπεδώσει. Το υπουργείο εργασίας θα αναθέσει τη συμβουλευτική και τη σύζευξη προσφοράς - ζήτησης στις ΜΚΟ. Εμείς θα πληρώνουμε μόνο. Κάτι είναι και αυτό. Τουλάχιστον εξασφαλίζει ελέγχους για κάποιο διάστημα. Μακαρι να διαψευσθώ αλλά ως στελεχιακό δυναμικό δεν μετράμε. Οι ΜΚΟ θριαμβεύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝΕ? ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΤΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ?? ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝΕ?? ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ?? ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΘΑ ΤΟ ΔΩΣΟΥΝ ΕΞΩ. ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΝΑΙ ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ..ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΑΕΠ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ, ΚΑΡΤΕΣ, ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΙΟΤΕ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ..ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΜΠΟΜΠΑ Σ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ- ΗΤΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ- ΤΟ ΘΑΨΑΜΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΡΤΟΥΡΑ ΚΙ ΑΥΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΓΡΗΓΟΡΑ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΒΛΕΠΩ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΘΑΜΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ- ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΤΗΚΕ ΚΑΤΙ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή