oaednews

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

2.000 υπάλληλοι του ΟΑΕΔ βαδίζουν στην ανεργία


Του Αντώνη Βασιλόπουλου 
Σε αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ, προκειμένου να συμμετάσχει ο ιδιωτικός τομέας, που θα συνδιαχειρίζεται ποσά ύψους 1,5 δισ. ευρώ το χρόνο στο κομμάτι της απασχόλησης, θα προχωρήσει από το προσεχές καλοκαίρι η κυβέρνηση, με ταυτόχρονη μείωση του προσωπικού του Οργανισμού κατά 2.000 άτομα.



Το θέμα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης της τρόικας, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ι», με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη, από τον οποίο ζήτησαν επιτακτικά το θέμα της συμμετοχής ιδιωτών στις πολιτικές απασχόλησης, ώστε να είναι πιο άμεση η αντιμετώπιση της ανεργίας.
Στο κυβερνητικό σχέδιο προβλέπεται ο ΟΑΕΔ να αναλάβει τις «παθητικές πολιτικές απασχόλησης», όπως είναι τα επιδόματα ανεργίας, τα οικοδομικά επιδόματα κ.ά.
Το κομμάτι των «ενεργητικών πολιτικών», όπως προγράμματα κατάρτισης, προγράμματα εξατομικευμένης απασχόλησης, καθώς και προγράμματα κατάρτισης θα τα αναλάβουν πιστοποιημένα κέντρα όπως ΙΕΚ και εταιρείες προώθησης της απασχόλησης, που θα επιδοτούνται για το σκοπό αυτό.
Το κομμάτι της μαθητείας θα περάσει στο Υπουργείο Παιδείας, καθώς υποστηρίζεται ότι ο ΟΑΕΔ δεν μπορεί να έχει τεχνικά λύκεια και σχολές μαθητείας, οι οποίες πρέπει να διασυνδέονται με τον επαγγελματικό προσανατολισμό.
Η τρόικα άσκησε ιδιαίτερες πιέσεις να τεθεί το θέμα της αναδιοργάνωσης του ΟΑΕΔ στα άμεσα μέτρα. Αλλά προκρίθηκε η αναδιάρθρωση των άλλων δύο οργανισμών -της Εργατικής Κατοικίας και Εστίας- ώστε να υπάρξει μεταβατική περίοδος να συσταθεί ο νέος φορέας Κοινωνικής Πολιτικής, που θα αντικαταστήσει μέρος των παραπάνω καταργημένων οργανισμών. Γι’ αυτό, εξάλλου, πέρασε το κομμάτι των υποχρεώσεων των παραπάνω οργανισμών στον ΟΑΕΔ, ο οποίος θα διαχειρίζεται τις όποιες εκκρεμότητες προκύψουν το επόμενο εξάμηνο, μέχρι η επιτροπή που έχει οριστεί να ολοκληρώσει την εκκαθάριση.
Με την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης, θα ξεκινήσει το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του ΟΑΕΔ που θα θέσει σε καθεστώς εφεδρείας μέρος του προσωπικού από τα 1.400 άτομα της Εργατικής Κατοικίας και Εστίας που θα κριθούν πλεονασματικοί στο νέο φορέα, καθώς και 2.000 περίπου εργαζόμενους του Οργανισμού Απασχόλησης, που δεν θα έχουν πλέον αντικείμενο.
Να σημειωθεί ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρεί ότι ο ΟΑΕΔ δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να έχει το μονοπώλιο στις πολιτικές απασχόλησης, πρακτική που έχει καταργηθεί εδώ και μερικά χρόνια στα υπόλοιπα κράτη-μέλη. Επιπλέον, θεωρεί ότι οι όποιες προσπάθειες αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ από το 1996 που τέθηκε για πρώτη φορά θέμα και μετέπειτα, απέτυχαν. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία της αξιολόγησης των προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν από το 1998 μέχρι το 2010, όχι μόνο δεν αυξήθηκε η απασχόληση, αλλά αντιθέτως μειώθηκε σημαντικά. Ενώ κάποιοι συνεχίζουν να απολαμβάνουν το καυτό χρήμα που ρέει από τα προγράμματα για τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης.
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, σχεδιάζεται η επανεξέταση ορισμένων επιδομάτων, όπως, για παράδειγμα, αυτών που δίνονταν σε περιοχές με υψηλό ποσοστό ανεργίας, σε βιομηχανίες που κλείνανε, για αρκετά χρόνια, και σε ποσά πολύ υψηλότερα από το επίδομα ανεργίας που λαμβάνουν όλοι οι υπόλοιποι άνεργοι.
Ραγδαία ανάπτυξη
Σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, συζητείται η δυνατότητα αναδιάρθρωσης των πόρων του ΕΣΠΑ, ώστε από φορείς και δράσεις που δεν υπάρχει απορροφητικότητα να διοχετευτούν στον ΟΑΕΔ και σε δράσεις υπέρ της απασχόλησης. Σε αυτό το πλαίσιο, βέβαια, δεν αποκλείεται και η εισαγωγή εισοδηματικών ή άλλων κριτηρίων στην καταβολή του επιδόματος, αφού με συνεχώς μειούμενα κονδύλια -όχι μόνο λόγω μνημονίου αλλά και λόγω μείωσης των καταβαλλόμενων εισφορών και δραματικά αυξανόμενη ανεργία, τα περιθώρια χειρισμών από το αρμόδιο υπουργείο είναι περιορισμένα.

11 σχόλια:

  1. Ο εφησυχασμός είναι κακός σύμβουλος.

    http://www.protovoulia-oaed.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=102:2012-03-13-16-40-34

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΒΑΔΙΖΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΙΛΩ
    ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΜΦΟΡΑ ΜΟΥ

    ΑΘΑΝΑΤΟ ΑΣΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΠΑ...ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΜΙΛΩ..ΓΙΑΤΙ ΑΜΑ ΒΑΔΙΖΑ ΘΑ ΦΤΑΝΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΥ..ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΒΛΟΓΑΩ ΤΑ ΓΕΝΙΑ ΜΟΥ..

    Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ,ΟΝΤΩΣ ΜΗΝ ΑΝΗΣΟΥΜΕ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΜΕ ΠΑΡΑΥΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ. ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΤΟ ΦΕΚ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ. ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ......................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΘΡΟ
    ΕΤΣΙ ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΘΥΜΟ
    ΑΥΡΙΟ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣH
    1) ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ. ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ (ΟΧΙ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΓΡΑΨΑΝ) ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ. ΠΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ. ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.....ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ!!!
    2)ΝΑ ΠΑΜΕ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΜΑ... ΚΑΜΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΜΠΡΕΛΛΑ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΓΩΝΑ.
    3) ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΓΡΑΠΤΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.
    4)ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΔΥΟ ΛΕΠΤΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΥΝΑΜΙΤΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΔΩΣΟΥΜΕ ΠΑΤΗΜΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΔΥΑΛΥΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΒΟΛΕΥΕΙ... ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ, ΚΑΤΑΛΑΒΕ.
    5)ΝΑ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ, ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΠΑ ΚΑΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΒΕΝΤΟΥΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΥΡΩΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ.
    6) ΤΙ ΣΧΕΔΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ??
    Α ΠΛΑΝΟ-Β ΠΛΑΝΟ.
    7) ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΤΙ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΣΚΠΟΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ-ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ- ΑΥΤΟ ΒΟΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΟΥΝ.
    7)ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΤΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΔΩΣΑΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ. ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ? ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΟΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ? ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ? ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ? ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΜΕ 3000 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΑΡΓΑ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΟΕΚ... ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΛΗΘΙΝΟ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΘΡΟ.
    8) ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΚΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ας ξυπνήσουμε λίγο.....Έχει αρχίσει και κουράζει πολύ αυτη η κατάσταση!!Μας μείωσαν τις αποδοχές, αυξήθηκε ο φόρτος εργασίας, ο ρόλος του ΟΑΕΔ απαξιώνεται καθημερίνά, αυξάνεται καθημερινά ο φόβος οτι θα σε διώξουν...Παρόλα αυτά εσύ πρέπει να πηγαίνεις κάθε μέρα μες στο κέφι να κάνεις την δουλειά σου!!!Απορώ απο που ακριβώς θα έπρεπε εγώ να το βρω αυτό το κέφι, όταν πλέον κάθε μέρα εκτός από όλα τα άλλα εχω και τον φόβο ότι θα πάω σπιτι μου??Να ξυπνήσουμε λίγο......Οι εκλεγμένοι απο εμας για να μας εκπροσωπούν στα εργασιακά θέματα που μας αφορούν έχουν αληθεια κάτι συγκεκριμενο να μας πουν???Προτείνουν να κάνουμε κάτι, ή περιοριζόμαστε πάλι σε τσακωμούς και προσωπικές διενέξεις?Ας σοβαρευτούμε λιγο λοιπόν, γιατι το θέμα ειναι σοβαρο...Οι απεργίες κατόπιν εορτής είναι οντως ΜΑΤΑΙΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ,Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ.Η ΑΡΠΑΓΗ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ.
      ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΑΝ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΤΟΥΣ) ΅΅ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ'ΟΜΟΛΟΓΑ'ΚΟΥΡΕΜΑ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΅΅ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΑΕΔ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΩΣΕ Ο ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΕΚΧΩΡΗΣΕΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΒΟΗΤΕΣ ΜΗΚΥΟ .ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΟ 30% ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ..ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ.....ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ...
      ΑΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΣΥΝΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΠΑΘΗΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ
      ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ
      ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΘΑ ΕΦΕΥΡΟΥΝ ΝΕΟΥΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ............ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ .ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΝΟΜΙΚΑ.

      Διαγραφή
  8. Η αναδιάρθρωση του υπουργείου εργασίας και συνεπώς όλων των εποπτευόντων οργανισμών του, θα προχωρήσει μετά τις εκλογές.Αυτό είναι σίγουρο.
    Η προσωρινή μεταφορά του προσωπικού ΟΕΕ-ΟΕΚ φανέρωσε ένα πράγμα.Κανείς δεν ήθελε να χρεωθεί το πολιτικό κόστος των απολύσεων.
    Μετά τις εκλογές όμως αλλάζουν τα πράγματα.
    Η επόμενη κυβέρνηση δεσμευόμενη απο το μνημόνιο θα προχωρήσει στις περίφημες μεταρρυθμίσεις απελευθερωμένη απο το πολιτικο κόστος.
    Οπότε σενάρια σαν το αυτό του άρθρου είναι πιθανά.
    Κανεις δεν μπορεί να το αποκλείσει αλλά και κανείς να το επιβεβαιώσει.
    Το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε και τι πραγματικά θέλουμε.Ποιά είναι η θέση μας σαν Ομοσπονδία?
    Δυστυχώς οι υγιείς συνδικαλιστικές δυνάμεις είναι ακόμη μειοψηφία.Αλλά τα πράγματα αλλάζουν.Ας ελπίσουμε γρήγορα.Με αρχη την συνέλευση της ΠΕΥ αύριο.
    Οι συνάδελφοι δεν τρώνε πια κουτόχορτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμφωνώ και όχι μόνο επαυξάνω αλλά και συνυπογράφω.
    Δυστυχώς όλοι οι ανίκανοι άχρηστοι και βολεμένοι συνδυκαλισταράδες της ομοσπονδίας νομίζουν ότι όταν μιλάνε απευθύνονται σε ανεγκέφαλους και αγράμματους όπως ακριβώς γίνεται και με αυτούς που νομίζουν ότι μας κυβερνούν.Ίσως πρέπει κάποιος να σας πει ότι δεν ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΠΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΑΦΟΥ ΑΛΛΟΣΤΕ ΔΕΝΕΧΕΤΕ ΝΑΜΑΣ ΠΡΟΦΕΡΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΦΕΚ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΕΚ - ΕΡΓ. ΕΣΤΙΑ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ........ ΠΛΕΟΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝΑΖΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ.......ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή