Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017

Με μοριοδότηση η μονιμοποίηση των συμβασιούχων

Τα όσα είχε δηλώσει στο epoli.gr ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, για τη λύση του θέματος των συμβασιούχων - μετατροπή σε ΙΔΑΧ - αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του newpost.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το σχέδιο των συναρμόδιων Υπουργείων θα προβλέπει πριμοδότηση της προϋπηρεσίας των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου  για θέσεις αορίστου χρόνου τις οποίες θα προκηρύξει το ΑΣΕΠ, σε Φορέα ή Οργανισμό του Δημοσίου ή των ΟΤΑ.

Οι προκηρύξεις του ΑΣΕΠ θα αφορούν την κάλυψη θέσεων αορίστου χρόνου σε υπηρεσίες στις οποίες υπηρετούν σήμερα χιλιάδες συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου και για ανάλογες ειδικότητες και εκπαιδευτική βαθμίδα (π.χ. θέσεις αορίστου χρόνου για καθαρίστριες ΥΕ δημοσίων σχολείων).
Ανάλογος τρόπος "μονιμοποίησης" συμβασιούχων, ώστε να παρακαμφθεί η απαγόρευση μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, που προβλέπει το  Άρθρο 103 του αναθεωρημένου Συντάγματος, είχε εφαρμοστεί στο παρελθόν με τους συμβασιούχους των ΚΕΠ, αλλά και άλλες κατηγορίες συμβασιούχων, οι οποίοι "μονιμοποιήθηκαν" μέσω κλειστών και πριμοδοτούμενων την προϋπηρεσία διαγωνισμών, που προκήρυξε το ΑΣΕΠ (π.χ. στα ΚΕΠ οι τότε συμβασιούχοι πριμοδοτούμενοι για την προϋπηρεσία τους κατοχύρωσαν πολύ υψηλό αριθμό μορίων, έναντι των άλλων υποψηφίων και έτσι κατέλαβαν σχεδόν όλοι τις προκηρυσσόμενες θέσεις αορίστου χρόνου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου