oaednews

Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Δημόσιο: Άτυπη & επ’ αόριστον παράταση στην αξιολόγηση

Άτυπη, αλλά και… επ’ αόριστον παράταση θα δοθεί στην διαδικασία αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr.
Ο αρχικός προγραμματισμός ήταν η αξιολόγηση να έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα 31 Μαρτίου, ωστόσο, και με δεδομένο ότι η εγκύκλιος με την οποία ουσιαστικά δόθηκε το σήμα για την εκκίνηση της αξιολόγησης στο Δημόσιο εκδόθηκε στις 6 Μαρτίου, φαίνεται ότι μια παράταση, έστω και άτυπη, αποτελεί μονόδρομο.

Στον απόηχο αυτών των στενών χρονικών περιθωρίων, όπως αναφέρουν πληροφορίες της aftodioikisi.gr δεν πρόκειται να ανακοινωθεί επισήμως παράταση για τη σύνταξη των εντύπων αξιολόγησης, αλλά θα γίνει ανεκτή η αποστολή των εντύπων και μετά τις 31 Μαρτίου.
Χωρίς πίεση το ΥΠΔΑ αλλά…
Βέβαια, είναι ακόμη σαφές ότι το υπουργείο, από τη στιγμή που έχει κηρύξει απεργία αποχή από την αξιολόγηση η ΑΔΕΔΥ (καθώς και άλλες Ομοσπονδίες και Σύλλογοι του Δημοσίου), δεν θέλει να «οξύνει» τα πνεύματα και να δημιουργήσει αντιπαραθέσεις με τους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους τους, από τη στιγμή μάλιστα που η διαδικασία αξιολόγησης με το νέο σύστημα δεν έχει ουσιαστικές επιπτώσεις στους τυχόν «κακώς» αξιολογούμενους.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, εκτός αυτού του κλίματος που εκπορεύεται από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, υπάρχουν μεμονωμένες περιπτώσεις φορέων όπως είναι κάποιοι δήμοι και νοσοκομεία, όπου ασκούνται πιέσεις σε εργαζόμενους να καταθέσουν τα φύλλα αξιολόγησης απειλώντας, μάλιστα, ακομη και με πειθαρχικά!

4 σχόλια:

  1. Ποιος θα αξιολογήσει ποιον? Ο βισματικά τοποθετημένος προιστάμενος θα αξιολογήσει τον επίσης βισματικά τοποθετημένο υπαλληλο! Α ρε Μητσοτάκης που μας χρειάζεται.. ΣΥΝΟΠΤΙΚΈς ΔΙΑΔΙΚΑΣΊΕς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο προϊστάμενος πρεπει να "εμπνέει" τους υπαλληλους.δυστυχως δεν παρακολουθούν & κανένα σεμινάριο "περι ηγεσιας" για να καταλάβουν ποσο πολυ σημαντικό είναι το να εμπνεεις .δε λεξεις οπως "κίνητρο" ή "ψυχολογία υπαλλήλου" άγνωστες δυστυχως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΤΥΧΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ/Η ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΑΝ ΗΤΑΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΧΕ ΣΤΑΛΕΙ ΠΑΚΕΤΟ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ. ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ "ΣΤΗΡΙΞΗ" ΑΠΟ ΠΑΛΙΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ, ΓΝΩΡΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ "ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ",ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΑΥΤΟΣ Ο ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ. ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΛΑΓΟΥΜΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ... ΕΚΕΙ ΠΑΠΑΛΑ ΟΙ ΜΑΓΚΙΕΣ, ΤΟ "ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ" , ΤΟ "ΠΑΝΤΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ"..ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΕΚΕΙ ΘΑ ΜΠΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΛΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΑΔΙΚΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΕ ΒΑΝΑΥΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας ενημερωθούν οι συνάδελφοι (για να μην αγχώνονται) ότι ο νόμος λέει(εκτός αν άλλαξε) ότι αυτός που κάνει την αξιολόγηση πρέπει να είναι στο ίδιο εκπαιδευτικό επίπεδο με τον αξιολογούμενο. Αν όχι....διασταυρώστε το

    ΑπάντησηΔιαγραφή