oaednews

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Ο ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Σοβαρή ενδοκυβερνητική κόντρα ξέσπασε υπογείως μετά την άρνηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, να συνυπογράψει τροπολογία
για την ενσωμάτωση του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού στον ΟΑΕΔ. Η κόντρα αναμένεται να λάβει μεγάλες διαστάσεις, ιδιαίτερα μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, καθώς η συγκεκριμένη πρόταση έχει «ιδιαίτερη βαρύτητα», μιας και έχει συμπεριληφθεί στο σχέδιο που είχε παρουσιάσει πρόσφατα ο προέδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος για τη δημιουργία 700.000 θέσεων απασχόλησης. Η πρόταση αυτή προέβλεπε ότι «στο πλαίσιο βελτίωσης της αποτελεσματικότητας του ΟΑΕΔ, προτείνεται η συγχώνευση στον Οργανισμό του ΕΙΕΑΔ (Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού). Το προσωπικό του συγκεκριμένου Ινστιτούτου, που είναι εξειδικευμένο, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην έρευνα αγοράς και την υλοποίηση στοχευμένων προγραμμάτων για την ενίσχυση της απασχόλησης».
Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, έπειτα από σχετικές διαβουλεύσεις με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που συμμετείχαν στην επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου που εισήχθη χθες προς συζήτηση στη Βουλή και ψηφίζεται αύριο, ετοίμασε τη σχετική τροπολογία, η οποία υπογράφεται από τον ίδιο και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Αντίθετα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αρνήθηκε την υπογραφή με την αιτιολογία ότι το προσωπικό στο συγκεκριμένο ινστιτούτο είναι με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου και η ένταξή τους στον ΟΑΕΔ, όπου ισχύει η μονιμότητα, είναι ασύμβατη, ενώ και ο Οργανισμός είναι ΝΠΔΔ, σε αντίθεση με το ινστιτούτο.
Επιπλέον, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επικαλείται την τρόικα και το Μνημόνιο, η οποία όπως είπε «υπολογίζει ως νέες προσλήψεις τη μεταφορά υπαλλήλων ιδιωτικού δικαίου σε ΝΠΔΔ, γεγονός που αντιβαίνει στον κανόνα 1/10».
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, αν δεν υπάρξει άμεσα λύση στο θέμα αυτό, αναμένεται να μείνουν «ξεκρέμαστοι» οι 65 υπάλληλοι του Ινστιτούτου από τον Απρίλιο, καθώς βρίσκεται στους υπό κατάργηση οργανισμούς.

enet.gr

2 σχόλια:

  1. Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ...ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΑ...
    ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΘΑ ΚΛΑΨΟΥΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΓΗΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ....ΚΑΙ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ...ΟΥΡΑΓΟΙ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΟΠΩς ΣΥΝΗΘΩς.ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΟΑΕΔ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΟΛΥΜΒΗΘΡΑ ΤΟΥ ΣΙΛΩΑΜ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΙΓΟΥΡΕΨΟΥΝ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΖΗΤΑ Η ΤΡΟΙΚΑ...ΝΤΡΟΠΗ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και αυτους θα τους απορροφήσουμε.Ξυπνήστε γινόμαστε υπεράριθμοι................

    ΑπάντησηΔιαγραφή