Παρέμβαση στη διοίκηση του ΟΑΕΔ πραγματοποίησε οΣύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά και εργαζόμενοι της«SPRIDER» οι οποίοι διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους σχετικά με την καταβολή του επιδόματος επίσχεσης.

Αφορμή για την κινητοποίηση υπήρξε η στάση των τοπικών παραρτημάτων του Οργανισμού που ενημέρωναν εργαζόμενους της επιχείρησης ότι το αίτημά τους για επιδότηση επίσχεσης δεν θα ικανοποιηθεί.
Στη συνάντηση, όπου συμμετείχε εκπρόσωπος της διοίκησης του Οργανισμού, υπήρξε ρητή δέσμευση ότι το αίτημα των εργαζομένων θα απαντηθεί θετικά και ότι θα αποσταλεί σχετική εγκύκλιος στα κατά τόπους παραρτήματα, βάσει της οποίας η καταβολή του επιδόματος θα ξεκινήσει το αργότερο μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας. Επίσης θα καταβληθούν το επίδομα ανεργίας για όσους έχουν απολυθεί και το επίδομα παύσης για τους υπόλοιπους.
«Επιβεβαιώνεται ότι η συσπείρωση και οργάνωση των εργαζομένων στα σωματεία τους είναι μονόδρομος για τη διασφάλιση δικαιωμάτων που έχουν κατακτηθεί διαχρονικά με αγώνες και μπορεί να ανοίξει το δρόμο για εξελίξεις προς όφελός τους. Η πείρα των εργαζόμενων της SPRIDER στον Πειραιά, που από την πρώτη στιγμή εμπιστεύτηκαν το κλαδικό τους σωματείο, δείχνει ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος όταν είναι οργανωμένος, συλλογικός και ταξικά προσανατολισμένος», τονίζει ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά.