oaednews

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Διαμαρτυρία για τη κοινωφελή εργασια από το Δήμο Ροδου

Με επιστολή του προς τον διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Αμπατζόγλου, ο δήμαρχος Ρόδου εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την αδικία που συντελείται σε βάρος του Δήμου Ρόδου. Συγκεκριμένα, μέσα από τα προγράμματα κοινωφελούς εργασιας του ΟΑΕΔ που απευθύνονται σε ανέργους, στον Δήμο Ρόδου έχουν εγκριθεί μόλις 25 θέσεις πλήρους απασχόλησης διαφόρων ειδικοτήτων, επί συνόλου σχεδόν 28.000 θέσεων σε διάφορους φορείς.
Αναλυτικότερα, η επιστολή του δημάρχου Ρόδου κ. Κουσουρνά έχει ως εξής:
ΘΕΜΑ: «Κοινωφελής εργασία»



Κύριε Διοικητά,

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την δημόσια πρόσκληση αρ. 5/2013, η οποία απευθύνεται σε εγγεγραμμένους ανέργους στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στην διαδικασία κατάρτισης του πίνακα κατάταξης ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα σε επιβλέποντες φορείς για 27.948 θέσεις πλήρους απασχόλησης, ότι για τον Δήμο Ρόδου (1ο τουριστικό Δήμο της χώρας και 9ο σε πληθυσμό ΟΤΑ) έχουν εγκριθεί μόνο 25 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων και κλάδων Π.Ε. ,Τ.Ε. και  Δ.Ε.
Αντίστοιχα, με την προηγούμενη δημόσια πρόσκληση σας, μας εγκρίθηκαν πάλι μόλις 51 Υ.Ε εργάτες γενικών καθηκόντων. Από το σύνολο, λοιπόν των  674 θέσεων που είχαν αρχικά κατανεμηθεί, μέχρι σήμερα μας έχουν εγκριθεί μόνο 76 θέσεις γεγονός για το οποίο διαμαρτυρόμαστε έντονα και παρακαλούμε είτε να επανεξετάσετε την σχετική έγκριση των πιο πάνω θέσεων, είτε να αποκαταστήσετε την κατάφωρη αδικία σε βάρος του Δήμου Ρόδου στις επόμενες προσκλήσεις σας.
Προς επικύρωση της δικαιολογημένης  διαμαρτυρίας μας αρκεί ο ίδιος να ρίξετε μία ματιά στον αντίστοιχο αριθμό των εγκρίσεων που έχουν δοθεί σε δήμους με πολύ μικρότερο πραγματικό πληθυσμό από τον δικό μας. Αναμένουμε την θετική συμβολή σας στην αποκατάσταση αυτής της αδικίας.







                          Ο Δήμαρχος - See more at: http://www.verena.gr

1 σχόλιο:

  1. ΩΡΑΙΟΣ ΔΗΜΟΣ ΑΝΤΕ ΡΕ ΑΝΟΙΧΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΚΕΡΔΟΦΟΡΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ .....ΤΖΑΜΠΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ....ΟΑΕΔ....ΕΛΕΟΣ,,,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή