oaednews

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακοίνωση ΠΕΥ ΟΑΕΔ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ                                                                                           Α.Π. 71
                                                                                              Αθήνα  13  Σεπτεμβρίου 2013



Συνάδελφοι,

Το ΔΣ της ΠΕΥ αποφάσισε να συμμετέχει στην πενθήμερη απεργία που προκήρυξε η Ομοσπονδία μας,  σε συνεννόηση με όλους τους φορείς του Δημοσίου που βρίσκονται στην ίδια κατεύθυνση.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις, στην διάλυση του κοινωνικού κράτους, ενάντια στη διάλυση του ΟΑΕΔ.

Σας καλούμε να συμμετέχετε στις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις :

Δευτέρα 16/9/2013
10:00 Συγκέντρωση όλων των απεργών στο Υπουργείο Εργασίας (Πειραιώς) και στη συνέχεια   κοινή απεργιακή συγκέντρωση  που οργανώνουν οι Ομοσπονδίες: ΟΛΜΕ, ΟΔΠΤΕ , ΟΑΕΔ (Ομοσπονδία Εργαζομένων στον ΟΑΕΔ), ΠΟΣΕ ΙΚΑ, ΠΟΠΟΚΠ ,  στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια και πορεία προς Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Τρίτη 17/9/2013
10:00 Συγκέντρωση των απεργών στο ΚΠΑ 2 ΑΘΗΝΩΝ (Εμμ. Μπενάκη & Σταδίου) και πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).
 Απεργιακή Συνέλευση στις 12 το μεσημέρι στο ΚΠΑ Αθήνας
Τετάρτη 18/9/2013
10:00 Προσυγκέντρωση όλων των απεργών στον ΟΑΕΕ (Ακαδημίας 22) και συμμετοχή στην πορεία της ΑΔΕΔΥ.
Πέμπτη 19/9/2013
10:00 Συγκέντρωση όλων των απεργών στο ΕΤΕΑ (Φιλελλήνων 15) πορεία προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και καθιστική διαμαρτυρία. Απεργιακή Συνέλευση- ενημέρωση στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (Γ Σεπτεμβρίου 48, Αθήνα 2ος όροφος) στις 12 .
Παρασκευή 20/9/2013 Συνεδρίαση Δ.Σ.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΑΚΡΑΚΗΣ Γ.                        ΘΕΟΛΟΓΟΥ Φ.

16 σχόλια:

  1. Καταρχήν θα ήθελα να εκφράσω τη συμπαράστασή μου στις κινητοποιήσεις σας,μη σταματάτε τον αγώνα!! Θα ήθελα όμως να σας ρωτήσω διότι η ημερομηνία που αναγράφεται στην κάρτα ανεργίας μου είναι 16/9. Απ'ότι διάβασα στην ανακοίνωση σας προχωράτε σε πενθήμερη απεργία που σημαίνει ότι καλύπτει το διάστημα των ημερών που θα ανανεώνά την κάρτα μου. Θα δοθεί κάποια παράταση;;Θα μπορέσουμε κανονικά να ανανεώσουμε την κάρτα όποτε λήξει η απεργία;;Επειδή έχω επιλέγει στο πρόγραμμα voucher, σύμφωνα με το οποίο αν δεν ανανεώσω έγκαιρα την κάρτα ανεργίας,διαγραφομαι από το πρόγραμμα.Ας μου απαντήσει οποίος γνωρίζει κάτι έγκυρο. Ευχαριστώ! Γ.Φ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΚΑΡΤΑ ΣΑΣ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΘΕΙ ΑΦΟΥ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ Η ΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ.

      Διαγραφή
  2. θελω να βγαλω βεβαιωση ανεργιας μεσω ιντερνετ θα λειτουργει το συστημα λογω απεργιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δοκίμασε και θα δεις. Γιατί δεν βγάζεις από τώρα που δεν έχει απεργία;

      Διαγραφή
  3. Μην σκύψεις άλλο το κεφάλι. Μην υποταχτείς

    Συνάδελφε/ισσα σε όποιον τομέα του δημοσίου κι αν εργάζεσαι, πριν ξεκινήσεις για δουλειά τις μέρες των απεργιών σκέψου:

    Σε κυβερνά μια κλίκα ανήθικων, ανεύθυνων, ασυνείδητων, άτιμων, χυδαίων, προκλητικών, ξετσίπωτων, δωσίλογων, ρεμπεσκέδων που σου απομυζούν την ζωή και ξεπουλούν την πατρίδα σου.

    Προσπαθούν να σε πείσουν ότι λογική είναι ο παραλογισμός, σωφροσύνη η υποταγή, νομιμότητα η αποδοχή κάθε ανομίας.

    Χρησιμοποιώντας μια παρέα ξεπουλημένων καθαρμάτων δημοσιογράφων τάχα μου καλλιτεχνών και συγγραφέων προσπαθούν να σου στερήσουν την κρίση να σε έχουν δούλο και υποταγμένο, ένα ακόμα τούβλο στον τοίχο τους.

    Αφού σου έστησαν περίτεχνα το παιχνίδι τους και σε έκαναν να πιστέψεις σε μια πλαστή ευμάρεια, στερώντας σου την πραγματική παιδεία και τον πολιτισμό, τώρα σε στοχοποιούν και σε ενοχοποιούν κουνώντας σου με θράσος και αλαζονεία το δάχτυλο .

    Δεν φταίμε εμείς σου φωνάζουν που στα πήραμε όλα. Φταις εσύ που δεν είχες άλλα να δώσεις. Δεν φταίμε εμείς που σε πνίξαμε στο ψέμα. Φταις εσύ που μας πίστευες πάντα. Δεν φταίμε εμείς που σου στήσαμε φάκα. Φταις εσύ που είδες μόνο το τυράκι. Δεν φταίμε εμείς που είμαστε θύτες. Φταις εσύ που ήσουν εύκολα θύμα. Και εκτός από σένα φταίει και κάθε αδύναμος κατατρεγμένος αυτού του κόσμου. Κάθε απελπισμένος που ψάχνει για μια θέση στον ήλιο.

    Έτσι σε αποπροσανατολίζουν απ’ τους πραγματικούς ενόχους που είναι οι ίδιοι. Μην τους ακούς πια. Μην τους πιστεύεις άλλο. Τώρα είναι η ώρα να διαλέξεις με ποιους θα πας και ποιους θ’ αφήσεις.
    Μη σκεφτείς το μεροκάματο που θα χάσεις. Έτσι κι αλλιώς σου ‘χουν κλέψει πολλά και μαζί μ αυτά την ηρεμία σου, το γέλιο σου, την αξιοπρέπεια σου.

    Προσπαθούν να σε πείσουν ότι το μόνο που έχει σημασία είναι να σώσεις το τομάρι σου. Ψέμα. Το συναίσθημα της αλληλεγγύης της συντροφικότητας της αγωνιστικότητας είναι ότι πιο όμορφο. Είναι ανάταση ψυχής.

    Μην σκύψεις άλλο το κεφάλι. Μην υποταχτείς. Κατέβα μαζί μας στην διαδήλωση και διεκδίκησε το δικαίωμα σου στην ελπίδα, το δικαίωμα σου για ένα καλύτερο μέλλον σ’ εσένα και τα παιδιά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί σε Γραφείο ΟΑΕΔ επαρχιακής πόλης της Κρήτης ενώ οι υπάλληλοι απεργούν ο Προϊστάμενος είναι μέσα στο γραφείο και ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΝΑΛΑΓΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ?
    ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ?
    Μία Αγανακτισμένη Ανεργη.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν μπορείτε να αναφέρετε στατιστικά στοιχεία ανα περιφέρεια για το πόσοι απεργούν πόσοι ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΟΥΝ πόσοι εξυπηρτούν κόσμο και πόσοι κρύβονται στα γραφεία τους χωρις να εξυπηρετούν για να μήν χάσουν το μεροκάματο .
    Απο το ΟΠΣ μπορεί να φανεί ποιοί δουλεύουν και ποιοί λουφάρουν
    Αρκετά πιά με τα ΛΑΜΟΓΙΑ και τους ΠΡΟΔΟΤΕΣ αναμεσά μας !!!!!
    Ας πέσουν κάποια στιγμή οι μάσκες και ας αποκαλυφθούν
    ένας απεργός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. γεια σας!απολυθηκα την παρασκευη 13/9 ποτε μπορω να παω οαεδ να δηλωσω την απολυση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. απολυθηκα 13/9 πως θα παω να γραφτω στον οαεδ αφου εχουν απεργια?απαντηστε μου παρακαλω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πιθανότατα έχει κατοχυρώσει δικαίωμα σύνταξης οπότε γιατί να κάνει απεργία?...Υπάρχουν και αυτοί!!! Α, και μην ξεχάσουν οι συνάδελφοί του όταν βγει στη σύνταξη να τον τιμήσουν και να του ευχηθούν καλοφάγωτη η σύνταξη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω αν η καρτα ανεργιας ανανεωνεται και πεντε μερες μετα απο την προβλεπομενη ημερομηνια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. γεια σας.θα ηθελα να σας ρωτησω ποτε θα λειτουργησει παλι το οαεδ?γιατι πρεπει να υπογραψω για το ταμειο ανεργιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Την Πρώτη Ημέρα απήργησαν πανελλαδικά περίπου το 70 %
    Τη δεύτερη μέρα τί έγινε ?
    τα ΜΜΕ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ
    Απ΄'οτι άκουσα ΔΕΝ ΑΠΗΡΓΗΣΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΟΕΚ !!!
    Δώστε αναλυτικά ανα περιφέρεια ποσοστά αυτών που απήργησαν ώστε να σταματήσει η Σπέκουλα
    ένας απεργός (πρώην υπάλληλος ΟΕΚ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή