oaednews

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Μητσοτάκης: καταργείται η άδεια ηλεκτρονικού υπολογιστή

Την αποκάλυψη πως θα καταργηθεί η άδεια για χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή στο Δημόσιο έκανε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ.
Όπως τόνισε η άδεια αυτή ανέρχεται σε έξι ημέρες κάθε χρόνο και με την κατάργησή της, ανοίγει ο δρόμος για την πρόσληψη επιπλέον 5.000 δημοσίων υπαλλήλων.
Αναφορικά με την κινητικότητα, ο κ. Μητσοτάκης θέλησε να διευκρινίσει πως αυτό δεν αποτελεί μόνο απαίτηση της τρόικας και προαπαιτούμενο για την καταβολή της δόσης, αλλά την χαρακτήρισε χρήσιμο εργαλείο διαχείρισης προσωπικού στον δημόσιο τομ.εα.
Μάλιστα, εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος λέγοντας πως η κυβέρνηση θα είναι συνεπής στον στόχο της για ένταξη των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων σε καθεστώς διαθεσιμότητας έως το τέλος του Σεπτεμβρίου.
Για το δεύτερο κύμα κινητικότητας με άλλους 12.500 δημοσίους υπαλλήλους έως το τέλος της χρονιάς, ο κ. Μητσοτάκης έκανε γνωστό πως θα βρεθούν άτομα από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, από το δεύτερο γύρο αξιολόγησης στην Υγεία, αλλά και από τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου.
Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο πάντως εν όψει της επίσκεψης της τρόικας και του θορύβου για την αμυντική βιομηχανία της χώρας να υπάρξουν κι από εκεί αποχωρήσεις.

9 σχόλια:

  1. ποσο λαικιστης, καραγκιοζης,μπορει να ειναι καποιος κηφηνας του χαβαρντ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φτάνει το δουλεμα ρεεεεεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την κατάργηση, μετά από 24 χρόνια, της «ειδικής» άδειας χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή που λαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, ανακοίνωσε, χθες, Πέμπτη, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης.
    Τέλος στην «άδεια ηλεκτρονικού υπολογιστή» στο Δημόσιο - Είχε θεσπιστεί επί Κουτσόγιωργα

    Την κατάργηση, μετά από 24 χρόνια, της «ειδικής» άδειας χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή που λαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, ανακοίνωσε, χθες, Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης.
    Η συγκεκριμένη «ειδική» άδεια θεσπίστηκε με τη με αριθμό 130558 Κοινή Υπουργική Απόφαση, στις 12 Ιουνίου 1989, η οποία στη συνέχεια κυρώθηκε με το Νόμο 1876/1990. Σύμφωνα με τη νομοθετική πρόβλεψη «υπάλληλος ο οποίος χειρίζεται ηλεκτρονικό υπολογιστή και απασχολείται μπροστά σε οθόνη οπτικής καταγραφής για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των πέντε ωρών του ημερήσιου ωραρίου εργασίας δικαιούται μηχανογραφική άδεια, μετά πλήρων αποδοχών, μίας ημέρας ανά δίμηνο».

    Σε δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Η άδεια υπολογιστή την οποία δικαιούνταν οι δημόσιοι υπάλληλοι καταργείται, καθώς ανήκει σε μία άλλη εποχή. Σήμερα, στην εποχή της κρίσης, δεν μπορούμε να συντηρούμε αναχρονιστικά προνόμια. Πιστεύω ότι η κατάργηση της συγκεκριμένης άδειας είναι ένα μικρό, αλλά συμβολικό βήμα για τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης», ενώ σε δηλώσεις του χθες βράδυ στο Σκάι εκτίμησε ότι οι εργατοώρες που θα προκύψουν από την κατάργηση της συγκεκριμένης άδειας αντιστοιχούν στην πρόσληψη 5.000 υπαλλήλων».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πιστεύω εννοούσε πως η κατάργηση της συγκεκριμένης άδειας επιτρέπει την άμεση απόλυση 5000 υπαλλήλων αφού αυτές τις ώρες θα τις δουλευουμε...κατά συνεπεία εάν μειωθεί και η κανονική άδεια από 25 ημέρες το χρόνο σε 19 εξασφαλίζουμε άλλες 5000 απολύσεις...μήπως να του το προτείνουμε μόνοι μας...? Μην τρώει άσκοπα το μυαλουδάκι του για το πως και το τι...!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΝΑΣ ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΣΙΚΑΓΟ ΟΠΩΣ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΩΝ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΛΗΘΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙ ΤΑ ΑΚΡΑΙΑ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕ. ΟΤΑΝ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΚΦΕΡΕΙ ΕΝΑΝ ΤΟΣΟ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΟ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΛΟΓΟ, ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ Η ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.... ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΟΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΒΑΦΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΝΗΣΤΕΙΑ, Ο ΛΑΟΣ ΑΡΓΑ Ή ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΔΩΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο μισθός του να γίνει γρήγορα βάση Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης εργασίας...
    σύμφωνα με τα ίδια του τα λόγια :" Σήμερα, στην εποχή της κρίσης, δεν μπορούμε να συντηρούμε αναχρονιστικά προνόμια. "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ......ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΡΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δουλευει ..... αυτους που τον ψηφισανε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή