oaednews

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

19ες Νύχτες Πρεμιέρας: 2.000 δωρεάν εισιτήρια σε ανέργους

Το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας, που φέτος θα διεξαχθεί από τις 18 έως τις 29 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους Δαναός 1 και 2, Odeon Όπερα 1 και 2, Ιντεάλ και στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος για μία ακόμη χρονιά προάγει τις κοινωνικές του ευαισθησίες και διαθέτει 2.000 δωρεάν εισιτήρια σε ανέργους. Του Γιώργου Ρούσσου.

Το αγαπημένο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Αθήνας, σε πείσμα των καιρών και της κρίσης που αυξάνει την ανασφάλεια,  προάγουν τον πολιτισμό ως γιορτή ελπίδας και διεξόδου.
 
Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν και φέτος θα διατεθούν 2.000 δωρεάν εισιτήρια σε ανέργους, προκειμένου να δώσει η διοργάνωση τη δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να ξεχάσουν έστω και για λίγο τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους, παρακολουθώντας ξεχωριστές κινηματογραφικές δημιουργίες απ' όλο τον κόσμο.
 
Για τον σκοπό αυτό και φέτος το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας, επιθυμώντας να στηρίξει τους άμεσα πληγέντες της οικονομικής κρίσης, θα προσφέρει συνολικά 2.000 εισιτήρια σε κατόχους κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ για ταινίες που θα προβληθούν στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης.
 
Τα εισιτήρια αυτά θα κατανεμηθούν ως εξής:
 
150 δωρεάν διαπιστεύσεις ανέργων. Οι διαπιστεύσεις αυτές έχουν τη μορφή δημοσιογραφικών διαπιστεύσεων και αντιστοιχούν σε 5 μηδενικά εισιτήρια για ταινίες της αρεσκείας του δικαιούχου. Η παραλαβή του μηδενικού εισιτηρίου θα γίνεται την προηγούμενη ή την ίδια ημέρα της προβολής που θα επιλέξει, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα.
 
Αιτήσεις θα γίνονται στο Γραφείο Τύπου του Φεστιβάλ τις ημέρες, Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου και Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, από τις 12.00μμ έως τις 16.00 μμ.
 
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επιδείξουν:
 
1. Επικυρωμένη και εν ισχύ κάρτα ανεργίας
2. Αστυνομική ταυτότητα και φυσικά, να διαθέτουν
3. Μια φωτογραφία αστυνομικής ταυτότητας.
Προσοχή: Οι πρώτοι 150 που θα κάνουν την αίτηση θα είναι και αυτοί που θα λάβουν τη συγκεκριμένη διαπίστευση. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας με διανομή ειδικών δελτίων στην είσοδο του Γραφείου Τύπου.
 
Για εκείνους που δεν θα προλάβουν να διαπιστευθούν, ωστόσο, το Φεστιβάλ θα μοιράσει 1.250 ειδικές δωρεάν προσκλήσεις.
 
Πιο συγκεκριμένα οι 19ες Νύχτες Πρεμιέρας θα διαθέτουν καθημερινά και για 10 ημέρες, 125 προσκλήσεις, οι οποίες θα εξασφαλίζουν στους δικαιούχους δωρεάν είσοδο στην προβολή της επιλογής τους.
 
Οι προσκλήσεις (125 καθημερινά) θα διατίθενται από τις 19 Σεπτεμβρίου και κάθε μέρα, δωρεάν, από το Γραφείο Τύπου του Φεστιβάλ.
 
Να σημειώσουμε, ότι η κάθε πρόσκληση θα αντιστοιχεί σε ένα μηδενικό εισιτήριο για μια προβολή της επόμενης μέρας. Οι ενδιαφερόμενοι θα επιλέγουν από μία λίστα προβολών, η οποία θα υποδεικνύεται από το Γραφείο Τύπου και θα καταρτίζεται καθημερινά ανάλογα με τη διαθεσιμότητα.
 
Η παραλαβή της πρόσκλησης θα γίνεται από το Γραφείο Τύπου, την προηγούμενη μέρα.
 
Το Γραφείου Τύπου του Φεστιβάλ θα λειτουργεί στον πρώτο όροφο του βιβλιοπωλείου Ιανός (Σταδίου 24), καθημερινές από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 18:00 το απόγευμα.
 
Το 19o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας διοργανώνεται από την Κινηματογραφική Εταιρία Αθηνών με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και εντάσσεται στο ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗ του ΕΣΠΑ 2007-2013. Όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Φέτος το Φεστιβάλ διεξάγεται από τις 18 έως τις 29 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους Δαναός 1 και 2, Odeon Όπερα 1 και 2, Ιντεάλ και στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.
 
 
TVXS
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου