oaednews

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

"Καθάριζαν" ποινικά μητρώα για να προσλαμβάνουν ημετέρους

Μέσα σε μια νύχτα αδικήματα όπως κλοπή, λιποταξία, παράνομη οπλοφορία σβήστηκαν από τα ποινικά μητρώα υπαλλήλων για να συνεχίσουν να δουλεύουν στο δημόσιο σε μια προσπάθεια να προστατευθούν «ημέτεροι» επίορκοι.
Οπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Realnews» δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις επίορκων οι οποίοι δεν απολύονται , καθώς, με υπουργικές αποφάσεις- και άλλα μαγειρέματα- ποινικά μητρώα καθαρίζονταν από αδικήματα, ενώ πραγματοποιούνται και προσλήψεις πρώην καταδίκων που βαρύνονται με εννέα αδικήματα.
Τα έγγραφα που δημοσιεύει η εφημερίδα φανερώνουν «φωτογραφικές» χάρες ώστε να προσδιορίζεται ακόμα και η θέση στην οποία έχει προσληφθεί ο ενδιαφερόμενος όπως για παράδειγμα η Πυροσβεστική, το Λιμενικό και αρκετοί δήμοι.
Το θέμα φαίνεται πως έχει φτάσει και στο γραφείο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ, η εφημερίδα παρουσιάζει αρκετές περιπτώσεις που πραγματικά δημιουργούν πολλά ερωτήματα.
Σημειωτέον ότι οι αποφάσεις έχουν υπογραφεί μέσα στο 2012 και το 2013
Χαρακτηριστικά :
Στον Δ.Σ. του Βασιλείου, ο οποίος έχει εκτίσει ποινές για εννέα αδικήματα. Βρίσκονταν στα δικαστήρια για 10 χρόνια. Τελικά διορίστηκε στο δήμο Ξάνθης.
Στον Κ.Γ. του Δ. απονεμήθηκε χάρη για το αδίκημα της υπεξαίρεσης.

4 σχόλια:

  1. εδω και τώρα να τιμωρηθούν όσοι συμετείχαν στην κίνηση απαλοιφής αδικημάτων.Εδω και τώρα κ. υπουργέ ξήλωσε τους παρανομούντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα μας πει κάποιος τι αποφάσισαν τα πρωτοβάθμια σωματεία; Ένα ένα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Αντιφασιστικός συντονισμός επιτροπών-συλλογικοτήτων-πρωτοβουλιών Αθήνας-Πειραιά καλεί το λαό της Αθήνας σε μαζική αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία την Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη ώρα 5μμ στα Προπύλαια. Θα πάμε στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα και μετά συντεταγμένα και περιφρουρημένα πορεία στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον οδό Μεσογείων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΑ ΚΠΑ ΘΑ ΑΡΡΩΣΤΗΣΟΥΜΕ ΕΛΕΟΣ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ

      Διαγραφή