oaednews

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακοίνωση - Κάλεσμα ΠΕΥ ΟΑΕΔ

ΠΕΥ ΟΑΕΔ
                                       23 Σεπτεμβρίου 2013
   Α.Π:73


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Συνάδελφοι,

Η  Γενική συνέλευση της Π.Ε.Υ.  την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου αφού εκτίμησε :

1)Τη στάση της  κυβέρνησης για επικύρωση των διαθεσιμοτήτων άμεσα

2) Τη θέση του υπουργού ότι οι συγκεκριμένες επιλογές αποτελούν κυβερνητικές επιλογές

3) Ότι ήδη από τον Οκτώβριο ξεκινάει η διαδικασία νέου μεγαλύτερου  κύματος διαθεσιμότητας

 
Κατέληξε στα εξής συμπεράσματα:

Συνεχίζουμε δυναμικά και συμμετέχουμε στην απεργιακή κινητοποίηση την Τρίτη και την Τετάρτη 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2013.

Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου (ημέρα κατά την οποία η Τρόικα θα συναντηθεί με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ζητώντας κι άλλες ανθρωποθυσίες στο Βωμό της ανάπτυξης)  συμμετέχουμε όλοι στο  Πανεργατικό συλλαλητήριο στις 10:30 στην Πλατεία Κλαυθμώνος, με προσυγκέντρωση στις  10:00 στο Υπουργείο Εργασίας Σταδίου 29.

Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, συμμετοχή στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος στις 18:00.

Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στους συναδέλφους που δεν συμμετείχαν στην 5νθήμερη απεργία είτε κάτω από την οικονομική πίεση, είτε γιατί θεωρούν τους αγώνες χωρίς αποτέλεσμα,  επισημαίνοντάς τους  ότι ΑΝ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΣΚΛΗΡΑΙΝΟΥΝ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ.

                                                       
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΑΚΡΑΚΗΣ Γ.                      ΘΕΟΛΟΓΟΥ Φ.

16 σχόλια:

  1. Συναδελφοι λετε οτι ´´3) Ότι ήδη από τον Οκτώβριο ξεκινάει η διαδικασία νέου μεγαλύτερου κύματος διαθεσιμότητας ´´. Και απο εκει και περα μενουμε ερμαι της παραφιλολογιας.
    Μιλαμε για 400 ατομα , λεει ο ενας.Για 550 ο αλλος.Λαθος , για 170 , λεει ο τριτος.Θα εινα Υ.Ε. Και Δ.Ε. Επιμενει ο πρωτος ´´συνδικαλιστης´´.ΟΧΙ , θα ειναι και Π.Ε. και Τ.Ε. και Δ.Ε. και Υ.Ε. λεει ο ´´πληροφορημενος´´.
    ΕΛΕΟΣ ! Πειτε και σε εμας που δεν ξερουμε ο,τι ( και αν) γνωριζετε.ΑΝ γμωριζετε.Ξερουμε οτι αυτα που μαθατε σημερα μπορει να αλλαξουν αυριο , αλλα το παρελθον εδειξε οτι ΔΕΝ θα αλλαξουν.Και εν πασει περιπτωσει , ενημερωστε μας για αυτα που γνωριζετε ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ.Φτανει πια , σας παρακαλουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kανείς δεν φεύγει τον Δεκέμβριο, αντίθετα θα πάρουμε και άτομα από τις διαθεσιμότητες.
      Χιούμορ κάνω, αλλά κάποιοι τα λένε σοβαρά αυτά και κάποιοι άλλοι τους πιστεύουν (τρομάρα τους)

      Διαγραφή
    2. ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΝΤΑΜΗΝΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΧΑΘΗΚΑΜΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΞΙΟ ΚΑΛΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΚΑΙ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ Ο ΑΝΕΡΓΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΣΩΣΤΟ ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΤΑΤΝΤΗΣΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΚΑΝΩ ΟΙ ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΕΛΕΟΣ

      Διαγραφή
  2. Θα σας πω γιατί ΔΕΝ θα απεργήσω, οχι γιατί εχω την ανάγκη να απολογηθώ αλλά γιατί απλά πρέπει να ακούτε και την άλλη άποψη.
    Η Δημοκρατία η οποία εχει κατακρεουργηθεί μιλά για ελευθερία του λόγου και της βούλησης.Στο όνομα της δημοκρατίας και της ελευθερίας τόσα χρόνια απεργούσα. Στο όνομα της συνείδησής μου και στην υποχρέωσης που είχα στα νέα παιδιά, απεργούσα.
    Για αυτή τη συνείδηση ΔΕΝ θα απεργήσω. Γιατί δεν μου αρέσει να γίνομαι αλλο το παιχνίδι των πολιτικών. Γιατί δεν μου αρέσει να γίνομαι το παιχνίδι των συνδικαλιστών. Γιατί δεν μου αρέσει η εικόνα των 20-50 ατόμων που έρχονται στις πορείες. Γιατι δεν θέλησα να βάλω καμιάς μορφής άδεια. Ή απεργώ ή δεν απεργώ.
    Το κυριότερο όμως που αυτή τη φορά ΔΕΝ θα απεργήσω είναι διότι δεν γουστάρω τις απειλές της μορφής "διαγραφή απο τον σύλλογο" και μάλιστα απο άτομα που έχουν απο εμάς εκλεγεί, απο άτομα που δεν έχουν τελικά μάθει να σέβονται την κάθε ιδιαιτερότητα, την ξεχωριστή προσωπικότητα, τις διαφορετικές πολιτικές ή μη τοποθετήσεις. ΔΕΝ απεργώ γιατί δεν γουστάρω αυτό τον διχασμό και τη διχόνια μεταξύ συναδέλφων.Τέλος ΔΕΝ απεργώ γιατί δεν μου άρεσαν οι χαρακτηρισμοί για όσους είχαν διαφορετική άποψη της μορφής "γερμανοτσολιάς', "απεργοσπάστης"κλπ.Δεν απεργώ γιατί απλά δεν μπαίνουν όλα τα πρόβατα στο ίδιο κοπάδι. Κι επειδή σέβομαι τον αγώνα κι επειδή σιχαίνομαι τους καταχτητές και επειδή είμαι φύση και θέση ελευθερο άτομο δεν πρόκειται να συνπερπατήσω με κανέναν απο όλους αυτούς που πάνε να μοιάσουν σ όλους τους άλλους.
    ............................................
    Μία διαδήλωση δέκα μικρόφωνα
    και τα μεγάφωνα στη διαπασών
    χιλιάδες δίποδα με μαγνητόφωνα
    κι έχουν λουστεί με την ίδια λοσιόν
    ξεπουληθήκαμε στο γιουσουρούμ
    για ένα κουστούμ, για ένα κουστούμ
    κι ο εαυτούλης σας πέταξε βζούμ
    ταρατατατζούμ, ταρατατατζούμ.

    Ω εποχή μού θυμίζεις τον Καίσαρα
    κι οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν
    κι όσο γερνώ μπουσουλώ με τα τέσσερα
    τα τροχοφόρα με προσπερνούν
    φεύγω να πάω να βρω στο Μπανκόγκ
    τον σύντροφό μου τον Κινκ Κονκ
    μές στο μυαλό μου βαράνε τα γκόγκ
    μοιάζω με μπάλα του πινκ πογκ

    Μας εκτελούνε με σφαίρες ντούμ ντούμ
    σφαίρες ντούμ ντούμ, σφαίρες ντούμ ντούμ
    κι εμείς ξεπουλιώμαστε στο γιουσουρούμ
    ταρατατατζούμ για ένα κουστούμ.
    Νικολας Ασιμος ...ΓΙΟΥΣΟΥΡΟΥΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνάδελφε μισώ το διχασμό απ΄ όπου κι αν προέρχεται, όποια κι αν είναι η αιτία... Η αλήθεια είναι ότι κάποιοι συνάδελφοι απεργοί, τσουβάλιασαν όλους τους μη απεργούς και τους έριξαν το ανάθεμα... ΔΙΑΦΩΝΩ και ΔΙΑΦΩΝΏ ΚΑΘΕΤΑ... Διαφωνώ και με τη δικιά σου αιτιολογία "ΔΕΝ θα απεργήσω Γιατί δεν μου αρέσει να γίνομαι το παιχνίδι των συνδικαλιστών" εδώ τσουβαλιάζεις χωρίς επιχειρήματα.... Σε κάθε περίπτωση "Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρέπει ωστόσο να ομολογήσουμε απεργοί και απεργοσπαστες ότι άπ τα χείλη του Προέδρου δεν έχει βγει διχαστικος λόγος. Καλεί σε αγώνες αλλα δεν έχει κατηγορήσει ποτε σε κανέναν. Για το χατήρι σου λοιπόν ρε Μακρακη αύριο θα δηλώσω απεργία. Όχι γιατι πιστεύω ότι μπορει να αλλάξει κάτι, αλλα για να δωσω αέρα σε "κουζουλους" σαν κ σένα, μπας και αλλάξει κάτι. Με εκτίμηση. Μ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο καθένας κάνει την επιλογή του και με βάση αυτήν κρίνεται και πορεύεται.Το να προσπαθείς όμως να ντύσεις ιδεολογικά μια αποχή από την μάχη όταν κάποιοι άλλοι δίνουν το αίμα τους είναι άδικο. Αυτό για σένα φίλε και συνάδελφε που απεργούσες αλλά δεν απεργείς πιά όπως γράφεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΘΑ ΚΑΤΕΒΩ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΙΤΑΞΩ ΠΟΙΟΣ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ. ΘΑ ΚΑΤΕΒΩ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΤΡΗΣΩ ΚΕΦΑΛΙΑ. ΘΑ ΚΑΤΕΒΩ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΚΡΑΤΑΩ ΠΑΡΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ. ΘΑ ΚΑΤΕΒΩ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΧΑΣΤΩ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΘΑ ΚΑΤΕΒΩ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ. ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΩ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝΕ ΕΚΕΙ, ΠΟΙΟΣ ΔΟΥΛΕΨΕ, ΠΟΙΟΣ ΠΗΡΕ ΑΔΕΙΑ, ΠΟΙΟΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ. ΘΑ ΚΑΤΕΒΩ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ. ΓΙΑ ΜΕΝΑ. ΓΙΑ ΣΕΝΑ. ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΕΡΓΟ ΠΟΥ ΜΕ ΒΡΙΖΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΤΕΒΑΙΝΩ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ. ΘΑ ΚΑΤΕΒΩ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ. ΚΙ ΑΝ ΜΕΙΝΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΩ ΕΓΩ ΘΑ ΚΑΤΕΒΩ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ. ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΔΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ. ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ, ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΗ ΜΟΥ ΨΥΧΗ. ΘΑ ΚΑΤΕΒΩ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ. ΜΕΧΡΙ Ν ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ Β ΚΥΜΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑΤΙ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΟΥ. ΕΤΣΙ ΑΚΟΥΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑΙ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΕΞΑΙΡΕΘΗΚΕΣ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΕΦΥΓΑΝ 251.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

      Διαγραφή
    2. ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ. ΑΠΛΩΣ ΕΤΣΙ ΑΚΟΥΣΑ ΜΙΑΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ

      Διαγραφή
  8. ΣΤΕΙΛΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΑ ΚΠΑ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΞΥΛΟ ΜΕΤΑΞΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΩΝ ΕΛΕΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ ΠΕΦΤΕΙ ΗΔΗ ΞΥΛΟ ΣΤΑ ΚΠΑ-ΑΣ ΒΓΟΥΝ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΟΣΜΟ-ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΗΣ ΤΡΕΛΗΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΠΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η αρχή έγινε. Καλή συνέχεια. ......Βέβαια όλο το σκεπτικό είναι λάθος. Με τους ανέργους είμαστε στην ίδια πλευρά και όχι απέναντι.Ας βάλουμε το μυαλό μας να σκεφτεί.Για το λόγο αυτό υπάεχει το μυαλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή