oaednews

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακοίνωση Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ



Συμμετοχή της Ομοσπονδίας  Υπαλλήλων ΟΑΕΔ
στη 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ
 Τρίτη και Τετάρτη, 24 και 25 Σεπτεμβρίου
                                                                                            
Συνάδελφοι , Συνεχίζουμε!
Οι πολιτικές υποβάθμισης της εργασίας, οι πολιτικές που οδηγούν χιλιάδες  συναδέλφους μας δημοσίους υπαλλήλους, χιλιάδες συμπολίτες μας, στην ανεργία, τη φτώχια και την εξαθλίωση δεν έχουν σταματημό. Δεν έχουν σταματημό και τα χτυπήματα για τον ΟΑΕΔ.

251 συνάδελφοί μας βγαίνουν σε διαθεσιμότητα, μετά τη δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ. 251 συνάδελφοί μας θα μας χαιρετίσουν σύντομα και κλείνοντας την πόρτα πίσω τους θα ακούσουμε τον βαρύ ήχο της σιωπής μας, τον βαρύ ήχο από τον νόμο της αδράνειας. 502 ζευγάρια μάτια θα στραφούν καταπάνω μας ρωτώντας σιωπηλά τι έκανε ο καθένας μας την ώρα της μεγάλης σφαγής. Τα διπλανά μας γραφεία θα αρχίζουν να αδειάζουν και κάθε γραφείο που θα αδειάζει θα σημαίνει μια οικογένεια χωρίς το προγραμματισμένο της εισόδημα, μια υπηρεσία με περισσότερο όγκο δουλειάς και εκμηδένιση παροχής ποιοτικών παροχών στους ανέργους και μια διάνοιξη του δρόμου για να πριονιστεί και η δική μας καρέκλα, για να αδειάσει και το δικό μας γραφείο…
251 συνάδελφοί μας στη λίστα της διαθεσιμότητας. Ας μας εξηγήσουν οι διοικούντες πως θα λειτουργήσουν και με τι κόστος οι ΒΝΣ του Οργανισμού, από τους οποίους απολύεται μια ολόκληρη κατηγορία (προσωπικό μαγειρείου)  και μεγάλος αριθμός από το προσωπικό καθαριότητας… Ας μας εξηγήσουν, λοιπόν, τον σχεδιασμό τους και ας δώσουν απαντήσεις όχι σε εμάς, αλλά στα παιδάκια των ΒΝΣ, στους γονείς τους  και σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.
251 συνάδελφοί μας στη λίστα διαθεσιμότητας. Έτσι απλά, για να συμπληρωθεί το συνολικό νούμερο των απολύσεων... Εμείς ρωτάμε: Πού είναι το οργανόγραμμα και το σχέδιο στελέχωσης του ΟΑΕΔ; Πού είναι η περιβόητη αξιολόγηση που προηγείται, σύμφωνα με το δικό τους νόμο; Με ποιες μελέτες και ποια κριτήρια προέκυψαν οι συγκεκριμένες κατηγορίες συναδέλφων που τίθενται σε διαθεσιμότητα; Πώς θα λειτουργήσουν οι Β.Ν.Σ.  χωρίς το προσωπικό μαγειρείου; Θα δοθούν οι  συγκεκριμένες υπηρεσίες σε ιδιώτες και αν, με ποιο κόστος;  Μήπως οφείλει η διοίκηση να δημοσιεύσει τα στοιχεία του σημερινού συνολικού κόστους προς τις εταιρείες καθαριότητας και να ελέγξει το ύψος των αμοιβών, πότε αυτές καταβάλλονται καθώς και τις συνθήκες εργασίας του προσωπικού; Πόσες μέρες μελετούσαν και με ποια μεθοδολογικά εργαλεία κατέληξαν στην κατάργηση 2 θέσεων φυλάκων-νυχτοφυλάκων  από το σύνολο των 21; !!!
251 συνάδελφοί μας στη λίστα της διαθεσιμότητας. Το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας - αν δεν αντισταθούμε συνολικά και μαζικά - θα περιλαμβάνει  πολύ περισσότερους συναδέλφους, όλων των κατηγοριών, ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ και η επιλογή θα γίνει με μοριοδότηση ΟΛΩΝ… Ας μην αισθάνεται κανένας ασφαλής, γιατί τελικά το σχέδιο είναι ο έλεγχος μέσα από την εργασιακή και οικονομική ανασφάλεια.
Η Ομοσπονδία μας αποφάσισε ήδη από τον Αύγουστο να κηρύξει ανένδοτο αγώνα κατά των πολιτικών αυτών, πολιτικών που οδηγούν στη φτωχοποίηση της κοινωνίας και στη μετατροπή της σε άβουλη μάζα και εύκολη λεία. Μετά τις απεργιακές κινητοποιήσεις του Αυγούστου, προχωρήσαμε στην κήρυξη πενθήμερης απεργίας την προηγούμενη εβδομάδα. Μια απεργία που έδωσε το στίγμα της διάρκειας και της έντασης.
Η απεργιακή αυτή κινητοποίηση φαίνεται πως ταρακούνησε και «ενόχλησε» την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου, και τη Διοίκηση του Οργανισμού και γι’ αυτό το λόγο άφησαν τα «παπαγαλάκια» τους να διαρρέουν απειλές και φήμες … ανυπόστατες  στη λογική. Όταν ο «αντίπαλος» χάνει την ψυχραιμία του σημαίνει ότι ο αγώνας βαίνει καλώς! Ενδεικτική περίπτωση  η στάση του Υπουργού, ο οποίος, κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων,  αρνήθηκε να δεχτεί τους εκπροσώπους των εργαζομένων (!!!), θεωρώντας το Υπουργείο τσιφλίκι του (;;;). Ενδεικτική περίπτωση η επώνυμη καταγγελία συναδέλφου στη ΓΣ για τηλεφώνημα σε συγκεκριμένο ΚΠΑ και σπάσιμο της απεργίας (…). Ενδεικτική περίπτωση η προσπάθεια αστυνομικού να εισέλθει στο χώρο διεξαγωγής της ΓΣ της ΠΕΥ για να καταγράψει τη συμμετοχή (!!!...;;;) την οποία καταγγέλλουμε και διερευνούμε.  Και οι καταγγελίες δεν έχουν τελειωμό… 
Συνάδελφοι,
η απόφαση των συλλογικών οργάνων είναι ειλημμένη και σθεναρή. Δεν θα σταματήσουμε τις κινητοποιήσεις, αν δεν σταματήσουν την επίθεση στον Ελληνικό Λαό! Συνεχίζουμε, λοιπόν, δυναμικά και συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις στη 48ωρη Πανελλαδική Απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την Τρίτη και την Τετάρτη, 23 και 24 Σεπτεμβρίου. Η Τρίτη, μάλιστα, είναι η μέρα που η Τρόικα έρχεται ξανά στην Ελλάδα, προκειμένου να πάρει τα δηνάρια… Είναι, λοιπόν, επιβεβλημένο να συμμετάσχουμε όχι μόνο στις απεργίες, αλλά και στις συγκεντρώσεις που θα διοργανωθούν ανά την Ελλάδα:
  • Την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013 (ημέρα κατά την οποία η Τρόικα θα συναντηθεί με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης) θα πραγματοποιηθεί Πανεργατικό Συλλαλητήριο (ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ), στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 10.30 π.μ.
  • Την Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013, θα πραγματοποιηθεί Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο των Συνδικάτων ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ, στην πλατεία Συντάγματος στις 6:00 μμ. 
Καλούμε τις πρωτοβάθμιες ενώσεις  να ενημερώσουν τα μέλη τους για την κρισιμότητα της απεργίας  και την αναγκαιότητα της συμμετοχής στις συγκεντρώσεις. 
Καλούμε τις πρωτοβάθμιες ενώσεις σε διαρκή επαγρύπνηση και με μαζικές διαδικασίες επανεκτίμησης, να σχεδιάζεται η πορεία και η μορφή των αγωνιστικών κινητοποιήσεων με τη συμμετοχή όλων.
Είναι κρίσιμο, από σήμερα, τα ΔΣ των Πρωτοβάθμιων  Ενώσεων να έρθουν σε επαφή με τους συναδέλφους που οι κατηγορίες τους περιλαμβάνονται στο ΦΕΚ για τη διαθεσιμότητα, προκειμένου να υπάρξει ένας καλύτερος συντονισμός για τη μορφή του Αγώνα αλλά και για την νομική στήριξή τους.
Την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου, θα υπάρξει συνολική επανεκτίμηση και θα ληφθούν  αποφάσεις για τον τρόπο και τη μορφή της συνέχισης των κινητοποιήσεων.

20 σχόλια:

  1. ΦΙΛΕ ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΕ ΚΕΤΕΡΙΝΚ ΚΑΙ SECURITY ME ΜΙΣΘΟΥΣ ΓΑΛΕΡΑΣ ΚΑΙ ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΟΑΕΔ ΜΠΑΧΑΛ ΠΤΗΣΗ ΟΑΕΔ ΜΠΑΧΑΛ ΑΝΑΧΩΡΕΙ ΔΕΣΤΕ ΤΙΣ ΖΩΝΕΣ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνάδελφοι, λυπάμαι που το λέω...... αλλά δεν συμμετέχετε στις κινητοποιήσεις.
    Γιατί δεν θέλετε?γιατί δεν μπορείτε? γιατί σας έχουν διαβεβαιώσει ότι Δεν κινδυνεύετε? γιατί δεν έχετε ταξική συνείδηση??? Γιατί ψηφίζετε στα σωματεία σας τους μπαχαλάκιδες που πάντα θα έχουν μια θέση προϊσταμένου στις ΠΔ και τους συμφέρει να δείξουν ότι αυτοί ελέγχουν τα βιλαέτια τους?
    Μια φορά.... δεν συμμετέχετε! Δυστυχώς! Πρώτα για σας και το παράδειγμα που δίνετε στα παιδιά σας......και ύστερα για μας που σας βλέπουμε κι απορούμε, πως μπορεί κάποιοι που είναι ανίκανοι να υπερασπιστούν τα δικά τους δίκια, να μπορέσουν να βοηθήσουν εμάς τους δυστυχείς που απευθυνόμαστε στον ΟΑΕΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνάδελφοι συνεχίζουμε...συνεχίζουμε τι ακριβώς;
    Είναι δυνατόν μετά από πενθήμερη απεργία να κάνουμε διάλειμμα μιας ημέρας για να συμμετέχουμε μετά στη 48ωρη της ΑΔΕΔΥ; Και η δική μας απεργία που είναι; Γιατί να τελειώσει εδώ; Ποιος είναι εκείνος που αποφασίζει να ρίξει τις θυσίες μας στον κάλαθο των αχρήστων;
    Η απεργία μας είναι ιερή και είναι από εμάς για εμάς και τα παιδιά τα δικά μας και όλων των Ελλήνων...όταν το σπίτι του διπλανού μας καίγεται, δε θα αργήσει να καεί και το δικό μας! Το καθήκον μας ήταν - είναι να συνεχιστεί η πενθήμερη και αύριο Δευτέρα και κατόπιν θα συμμετέχουμε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ με όλες μας τις δυνάμεις στην απεργία της ΑΔΕΔΥ. Έτσι θα φανεί η ένταση και η διάρκεια (στην οποία αναφέρεστε παραπάνω)σε όλο της το μεγαλείο!
    Οτιδήποτε άλλο είναι απλά τραγελαφικό και λέει πολλά για αυτούς που πήραν αυτή την απόφαση. Ποιος είναι ο ιθύνων νους αυτής της απόφασης; Ξεκάθαρα κάτι κρύβεται πίσω από αυτό το διάλειμμα της μιας ημέρας. Είναι εντελώς σπασμωδική κίνηση και δείχνει ότι υπάρχει πίεση από ψηλά στην οποία κάποιοι υπέκυψαν...η μοναδική μορφή κινητοποιήσεων που μπορεί να έχει αποτέλεσμα (όχι τώρα, αλλά παντού και πάντα) είναι η απεργία και μάλιστα διαρκείας. Ούτε κατάληψη, ούτε παράσταση διαμαρτυρίας κτλ.
    Αν κάποιος δεν μπορεί ή δεν αντέχει, ας το πει τώρα τίμια. Μην παίρνει στο λαιμό του τις θυσίες τόσου κόσμου που τήρησε την απεργία τόσες μέρες!
    Καλό θα ήταν ο σύλλογος να μας ενημερώσει άμεσα για τα εξής:
    α) ποιος πήρε την απόφαση για συμμετοχή μόνο στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και όχι για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μας με 24ωρες επαναλαμβανόμενες όπως αποφάσισαν τα ασφαλιστικά ταμεία, την ώρα μάλιστα που από Δευτέρα ξεκινάνε απεργίες και άλλοι πολλοί κλάδοι εργαζομένων!
    β) γιατί δεν λάβατε υπόψη σας την ισχυρή πλειοψηφία στη συνέλευση της Παρασκευής που ήταν υπέρ της συνέχισης της απεργίας; Δεν υπήρξε ούτε ένας ομιλητής που να πρότεινε την διακοπή των κινητοποιήσεων!

    Υ.Γ Ευελπιστώ σε ανάρτηση του σχολίου μου...η μη δημοσίευση του θα εντείνει τις υποψίες μου ότι κάτι τρέχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας...ελπίζω να διαψευστώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ομοσπονδία σεβάστηκε στις εισηγήσεις των τοπικών ενώσεων που σχεδόν όλες, με εξαίρεση την Αθήνα, είπαν μια παύση για να ανασυνταχθουμε. Η συμμετοχη στη 48ωρη της ΑΔΕΔΥ θα δώσει κ ένα σήμα για τις αντοχές των μελών. Απο εκει κ πέρα οι γκρίνιες και οι διχασμοι βολεύουν τους τσάμπα μάγκες. Και υπάρχουν κάτι τύπακια που νομίζουν ότι κερδίζουν εντυπώσεις με το να τα χωνουν δεξιά κ αριστερά. Ας σοβαρευτούμε λέω εγω. Φιλικούς χαιρετισμούς απο τη Βόρεια Ελλαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα! Ήθελα να ρωτήσω αύριο ο ΟΑΕΔ θα λειτουργεί κανονικά? θα περιμένω απάντηση σας αν είναι εύκολο. Ευχαριστώ πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πως να απαντησουνε αφου εχουν απεργια.lol
      την προηγουμενη βδομαδα ητανε μεχρι την πρασκευη για να μη χασουνε και το σαβ/κο.κριμα ειναι.δεν πειραζει που περιμενουν χιλιαδες εξω απτα γραφεια τους,η που δεν εχουν να φανε γιατι περιμενουνε το "επιδομα" η θελουν να εξυπηρετηθουν,αστους να περιμενουν.ανεργοι ειναι ετσι κιαλλιως,χρονο εχουν.

      Διαγραφή
    2. Κρίμα και για μενα που κανω απεργία και χανω μεροκαματα (ενω η θεσουλα μου δεν κινδυνευει ακομη) ΑΛΛΑ ΑΠΕΡΓΩ ΩΣΤΕ ΕΣΥ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ, ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΡΘΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΝΑ ΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΤΟΝ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΧΡΟΝΟ ΑΠ Ο,ΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΝΑ Σ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ. ΑΛΛΑ ΕΣΕΝΑ ΤΙ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ..ΧΡΟΝΟ ΕΧΕΙΣ, ΕΠΙΔΟΜΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΗ, ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΜΕΙΝΕΙ.

      Διαγραφή
  6. Άπ ότι ξέρω οι ενώσεις Θεσσαλονίκης και Καβάλας είπαν όχι στη συνέχιση της απεργιαα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. !καλησπέρα σας! Μια ερώτηση,ήταν να πληρώσω το επίδομα ανεργίας στις 13 του μήνα και ακόμα τπτ,ενώ εχω κάνει κανονικά την παρουσία μου...... Τι γίνεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. παραπανω ο ανθρωπος ρωτησε αν αυριο ο ΟΑΕΔ θα λειτουργει κανονικα αλλα καμια απαντηση προφανως δεν καταλαβαινεται το προβλημα που εχετε δημιουργισει σε χιλιαδες ανεργους που περιμενουν το επιδομα τους.. Κανατε ηδη μια βδομαδα ανεργια στο τελος δεν θα καταφερεται τιτποτα κ το μονο που θα εχει μεινει θα ειναι το προβλημα που δημιουργησε η απεργια σας στουσ ανεργους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ OTAN ΛΗΞΕΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΕΙΝΑ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

      Διαγραφή
    2. μπραβο,καλα που μας ειπες τι πρεπει να μας ανησυχει γιατι δεν το ξεραμε.οταν βγαζετε ανακοινωση να λετε και το αν συμμετεχετε η οχι στην απεργια και ποιες ωρες ανοιγετε και ποιες κλεινετε.τους εχετε που τους εχετε γραμμενους τους ανεργους,τουλαχιστον ενημερωστε να μην περιμενουν απτο πρωι εξω απτο μπουρδελο.αλλα ξεχασα,εσεις ολοι μπηκατε στον οαεδ αξιοκρατικα και χωρις μεσον και δεν σας πιανουν αυτα γιατι ειστε ολοι προτυπα υπαλληλου.

      Διαγραφή
    3. καλα που μας ειπες γιατι πρεπει να ανησυχουμε γιατι δεν το ξεραμε.
      το προηγουμενο σχολιο που εκανα δεν το βλεπω να ανεβαινει...
      συμμετεχετε ολοι στην απεργια μαζικα,γιατι αν δεν πιειτε πρωινο καφε στο συνταγμα δεν θα λυθει το προβλημα σας.

      Διαγραφή
    4. ΝΟΜΙΖΩ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ. Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΙΗΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ. ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΦΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΤΩΡΑ, ΝΑ ΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥΝ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΤΩΡΑ ΜΑΙΝΟΜΕΝΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ, ΘΑ ΤΙΣ ΕΙΧΕΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ.ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΩΡΑ..ΚΑΤΣΕ ΕΞΩ ΑΠ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΑ 360 ΝΑ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΕΙΣ.

      Διαγραφή
    5. ΒΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ......ΜΑΥΡΑ. ΤΑ 360 ΤΟΥ ...ΟΑΕΔ ΘΑ ΤΟΝ ..ΣΩΣΟΥΝ?ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΥΠΟΥ ΟΑΕΔ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ....ΒΟΛΤΕΣ

      Διαγραφή
    6. καλα ενταξει μας πεισατε.και για την ιστορια,ουτε δουλεια εχω,ουτε επιδομα παιρνω απτον οαεδ πλεον.οσο για το τι γινεται στην αγγλια,εμεινα εκει 10 χρονια και ξερω τι γινεται.τις μπουρδες πεστε τις αλλου.αυτο που οντως γινεται ειναι οτι εκει υπαρχει συνδικαλισμος που λειτουργει.δεν ειναι κομματοσκυλα οι μισοι.αντε,που γινατε και συνδικαλιστες ξαφνικα μολις μπηκατε στο δημοσιο.μαθετε πρωτα να μιλατε στον κοσμο που περιμενει υπομονετικα γιατι εξαρταται απο σας και να μη τους μιλατε σαν ζωα,και μετα θα σας στηριξει ο κοσμος.μεχρι τοτε,επειδη σας ξερω πολυ καλα τι ειστε,οτι και να λετε τακουω βερεσε.

      Διαγραφή
    7. ναι δυστυχως οταν μας μιλανε σαν ζωα κατι τυποι σαν και σενα καμια φορα και δυστυχως μιλαμε σαν ζωα..μιας και μας ξερεις πολυ καλα καθε εναν απο εμας ελα μια μερα στο πανο μας να πιουμε καφε..επιπλεον συνδικαλιστες ή μη, κομματοσκυλα ή μη αγωνιζομαστε για ο,τι πιστευουμε και δεν θα μας το στερησει ποτε κανενας, αλλα ουτε και σε σενα! Απλως εσυ εχεις χασει τον στοχο...δεν ξερεις ποιος ειναι ο εχθρος σου...απορω τοσα χρονια στην Αγγλια και αφου ηταν θεσπεσια γιατι επεστρεψες? Δικο σου θεμα ομως..γιατι κι εγω βερεσε σ ακουω οταν εκφραζεσαι ετσι.

      Διαγραφή
  9. ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΤΣΟΚΑΛΗ

    Αγαπημένοι μου συνοδοιποροι , φίλοι και αδερφοί , δεν σας ονομάζω συναδέλφους μου , όχι γιατί δεν το αισθάνομαι κι αυτό ,αλλά νομίζω ότι αυτός όρος αναφέρεται καθαρά μόνο σε εργασιακούς χώρους κι εγώ με τα μάτια της ψυχής μου σας βλέπω με τις οικογένειές σας βλέπω τα παιδιά σας , σας τοποθετώ και σε άλλους χώρους έξω από το στενό χώρο εργασίας.
    Σκέφτομαι λοιπόν, ότι παντού , ότι ακόμα και μέσα στην Αρχιεπισκοπή στο ανώτατο κοσμικό όργανο της εκκλησίας του Χριστού μας που εκφράζει για μένα την υπέρτατη μορφή αγάπης υπάρχουν κάποιοι που υπηρετούν το κακό,όχι όμως όλοι, στα μοναστήρια μας επίσης, όχι όλοι όμως.Έτσι σκέφτομαι ότι σίγουρα και μέσα σ΄ ΄ένα σωματείο -ομοσπονδία εργαζομένων θα υπάρχουν άτομα που υπηρετούν τα συμφέροντα της εργοδοσίας ή τα στενά παραταξιακά ή ότι άλλο .ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ.
    Σκέφτηκα πόσο ανοχή έδειξα όλα αυτά τα χρόνια,στην πολιτεία και στο κράτος μου,πόσα δεν πειραζει είπα στους κυβερνώντες που με κατέστησαν ΔΟΥΛΗ.ΔΟΥΛΕΥΩ 8 ΩΡΕΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ -20 ΕΥΡΩ επειδή τους εμπιστεύτηκα εμπιστεύτηκα την πολιτεία και το κράτος μου και έβαλα 2 δάνεια για να έχω ένα σπίτι για τα παιδιά μου μετά από 25 χρόνια 1 σπίτι όχι 40 σπίτια.
    ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΑΝ ΤΙΠΟΤΑ.ΜΕ ΕΙΠΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΙΠΟΤΑ.
    Στο ΤΙΠΟΤΑ το δικό τους εγώ βλέπω τα ΠΑΝΤΑ και θέλω να είμαι δούλη μόνο στο Θεό ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
    Σκέφτηκα λοιπόν και είπα ,πες κι ένα δεν πειράζει στους συνδικαλιστές, όπως τόσα δεν πειράζει είπες στο κράτος και στάσου λίγο στο πλάι τους , και είδα πολλά καθαρά μάτια , όπως του Γιώργου του Μακράκη , της επαναστατριάς μου Χάιντι , της Κατερίνας , της Ουρανίας και άλλων απλών εργαζόμενων πολλών συνοδοιπόρων και ΄φίλων και αδερφών.

    ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠ΄ΟΛΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΘΑΡΑ ΜΑΤΙΑ.
    ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ούτε μια απάντηση για εμάς που κρεμόμαστε από το επίδομα...
    Ελπίζω να βρείτε το δίκιο σας, αλλά όχι πάνω στα δικά μας πτώματα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΠΟ ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΤΣΟΚΑΛΗ , ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ ΑΝΕΡΓΕ ΚΑΙ ΣΟΥ ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙ ΑΥΤΟ ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΔΩΣΑ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΣΕΝΑ
    ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΩ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΤΩΜΑ,ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΝΕΚΡΟ.
    Στ΄απομνημονεύματά του ο στρατηγός Μακρυγιάννης έλεγε , έχω δύο τσέπες, η μία είναι γεμάτη με ψέμματα και η άλλη γεμάτη μ΄αλήθειες, επειδή πιστεύω ότι η απαντησή σου θα είναι να σου μιλήσω από τη τσέπη με τις αλήθειες θέλω να σου πω ότι κανένας μας δεν θα ήθελε να κάνει ούτε μια μέρα απεργία,θα θέλαμε να δουλεύαμε το οχταωράκι μας , να πέρναμε το μισθό μας, και να επιστρέφαμε ο καθένας μας γαλήνια στο σπιτάκι μας και στην οικογένειά μας και στους φίλους μας να κάνουμε αυτά που μας αρέσουν και να χάνουμε έτσι σιγά σιγά τη μάχη της ζωής και την ψυχή μας μαζί.
    Θα ήθελα έτσι λοιπόν να είναι τα πράγματα γιατί με μάθανε και με είπανε τεμπέλη δημόσιο υπάλληλο, μη ξεχνάς όμως ότι και για σένα αδερφέ μου άνεργε όταν πρωτομπήκες στην ανεργία το ίδιο είπανε, τεμπέλη άνεργε σε είπανε.
    Είμαι ίσως πραγματικά τεμπέλα , ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ να μου ζητάς ΕΡΓΑΣΙΑ κι εγώ να σου δίνω ΧΑΡΤΙΑ ΜΟΝΟ ΧΑΡΤΙΑ
    ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΩΔΕΚΑ ΜΗΝΕΣ και οι εργαζόμενοι να σαι σίγουρος θα κάνουν ό,τι περνάει απ΄το χέρι τους να το παίρνεις στην ώρα σου ΜΕΤΑ ΑΠ΄ΑΥΤΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ? ΑΝΤΕ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΕΝΤΑΜΗΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΟΥΛΕΙΆΣ,ΜΕΤΑ ΑΠ΄ΑΥΤΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ?Η λέξη τεμπέλης που έχουν πει οι κυβερνώντες και την κάνανε ψωμοτύρι οι τηλεοράσεις και προπαγάνδα για μένα και για σένα τον απλό εργαζόμενο και τον άνεργο (όπως έχουν πει και το μαζί τα φάγαμε ) οι φιλόλογοι λένε ότι προέρχεται από την τουρκικη tembel , κάποιοι άλλοι φιλόλογοι λένε ότι προέρχεται από τη λατινική de bellis που σημαίνει παύση πολέμου , θα συμφωνήσω με τη δεύτερη άποψη γιατί θέλω να σου πω ότι για μένα πραγματικός τεμπέλης είναι αυτός που αφήνει τα όπλα τα πνευματικά που έχει ως δώρο ο καθένας μας ξεχωριστά από το Θεό , τ΄αφήνει χωρίς μάχη να του τα διαχειρίζονται άλλοι, ή αδιαφορεί γι αυτά και δεν αγωνίζεται πλέον γι αυτά.Επίσης θεωρώ ότι ο ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ είναι χειρότερος από τον ΑΘΕΟ , ο άθεος ψάχνεται ,διαβάζει ,φιλοσοφεί και είναι ένα βήμα έξω από την πόρτα του Θεού και η καλοσύνη και η αγάπη του Θεού είναι εκεί πίσω από την πόρτα έτοιμος να του την ανοίξει να μπει μέσα, ο Αδιάφορος όμως και ο τεμπέλης που χάνει την ελπίδα του και παραδίδει τα πνευματικά του όπλα σε κοινωνικά αμόρφωτους ημιμαθείς απαίδευτους κυβερνώντες που νομιμοποιούν ως κόμματα εγκληματικές οργανώσεις , θα περάσει δυστυχώς Μαύρες Νύχτες πνευματικού σκοταδιούΠροσωπικά αδερφέ μου άνεργε θέλω να ζω εν ειρήνη δε θέλω ούτε ένα πτώμα δίπλα μου, το αντίθετο σε θέλω Ενεργό και Ζωντανό στο πλάι μου και σε περιμένω σήμερα να περπατησουμε μαζί στο Υπ.ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 10.00 το πρωί.
    Επειδή μου ευχήθηκες και θεωρώ τις ευχές καλό και σπουδαίο πράγμα θα σου ευχηθώ κι εγώ με τα λόγια του Απ. Παύλου από τη Καινή ΔιαθήκηΣου εύχομαι αδερφέ μου άνεργε να λάβεις θέση μάχης να ντύνεσαι καθημερινά με το ζωνάρι της αλήθειας, να φοράς το θώρακα της αρετής , ως υποδήματα να φοράς την ετοιμότητα και να διακηρύττεις την ειρήνη , γιατί αυτό είναι το αληθές ζητούμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή