oaednews

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Απέκλεισαν το ΙΚΕΑ στον Κηφισό οι εργαζόμενοι

Απέκλεισαν το ΙΚΕΑ στον Κηφισό οι εργαζόμενοι

Αντιδρούν στη μείωση μισθών και τις ατομικές συμβάσεις

Σε κινητοποιήσεις προχώρησαν οι εργαζόμενοι στο ΙΚΕΑ, μετά  την ανακοίνωση της διοίκησης της επιχείρησης ότι θα προχωρήσει σε περικοπές στους μισθούς κατά 8-11%, η οποία επίσης τους κάλεσε να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις.


Έτσι, από νωρίς το απόγευμα, η είσοδος του καταστήματος παραμένει αποκλεισμένη από τους υπαλλήλους, και μέχρι τη λήξη του ωραρίου, μετά από τη στάση εργασίας, που κήρυξε ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Σε τετράωρη στάση εργασίας προχωρούν την Πέμπτη, 22/11/2012, από τις 5.00 το απόγευμα έως τις 9.00 το βράδυ, οι εργαζόμενοι της εταιρείας ΙΚΕΑ (Όμιλος Φουρλής), διαμαρτυρόμενοι για τη μείωση των αμοιβών τους, ενώ νωρίτερα το απόγευμα, οι εργαζόμενοι στα ΙΚΕΑ στη Λεωφόρο Κηφισού, συγκεντρώθηκαν έξω από την είσοδο του καταστήματος, χωρίς να εμποδίζουν τους πελάτες να μπουν στο κτίριο.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων αναφέρει ότι «στηρίζει τον αγώνα του Σωματείου και των εργαζομένων, που αρνούνται να υπογράψουν τροποποιητικές ατομικές συμβάσεις».

Η Ομοσπονδία σημειώνει επίσης, ότι οι μειώσεις δεν δικαιολογούνται με δεδομένο ότι «τα ΙΚΕΑ, όχι μόνο εξακολουθούν να επιδεικνύουν σταθερή και σημαντική κερδοφορία καθ' όλη τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης , αλλά διευρύνουν συνεχώς τις πωλήσεις τους και τα μερίδια της αγοράς στο χώρο τους».

Εκτός από το κατάστημα της Λ. Κηφισού, κινητοποιήσεις έχουν εξαγγελθεί στο εμπορικό συγκρότημα RIVER WEST στο Αιγάλεω και στο κατάστημα του Αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου