oaednews

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Διεθνής πιστοποίηση των πληροφοριακών συστημάτων του ΟΑΕΔ

Πιστοποίηση με βάση το Ευρωπαϊκό Μοντέλο Επιχειρηματικής Αριστείας EFQM, για τα επίπεδα «Δέσμευση στην Επιχειρηματική Αριστεία - Committed to Excellence in Europe» και «Υιοθέτηση των Αρχών της Επιχειρηματικής Αριστείας», έλαβε στις 15 Νοεμβρίου 2012, ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). Η διαδικασία αξιολόγησης πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), η οποία είναι ο Εθνικός Εταίρος του Διεθνούς Οργανισμού EFQM.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, αντικείμενο της αξιολόγησης αποτέλεσαν τρία έργα αιχμής τα οποία έχουν αναπτυχθεί από τον ΟΑΕΔ και εφαρμόζονται, παρουσιάζοντας συγκεκριμένα πλεονεκτήματα και μετρήσιμα αποτελέσματα στο πλαίσιο της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης: Πρόκειται για τη νέα αναβαθμισμένη Διαδικτυακή Πύλη (portal) του Οργανισμού και το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ), μέσω του οποίου μπορούν να υποβάλλονται οι αιτήσεις και να γίνονται οι συναλλαγές.
Με την εφαρμογή του συστήματος, ο χρόνος διεκπεραίωσης των διοικητικών πράξεων μειώθηκε από 60 και πλέον, σε 3-5 ημέρες. Αξιολογήθηκε επίσης, το Πληροφοριακό Σύστημα Οικονομικής Διαχείρισης, Ηλεκτρονικών Προμηθειών και Διαχείρισης Υλικών: Το σύστημα διαθέτει ενσωματωμένη πλατφόρμα ηλεκτρονικών διαδικασιών, η οποία καλύπτει το σύνολο των διαδικασιών της προμήθειας, γεγονός που συμβάλλει στην περιστολή και τον εξορθολογισμό των δαπανών γενικότερα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου