oaednews

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Παγκόσμια Τράπεζα:Προτεραιότητα όλων η απασχόληση

Τουλάχιστον 600 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας θα πρέπει να δημιουργηθούν διεθνώς την περίοδο 2005 - 2020 ώστε να αποτραπούν κοινωνικές αναταραχές. Αυτό είναι το συμπέρασμα της τελευταίας έκθεσης της Παγκόσμιας Τράπεζας World Development Report, όπου αναφέρεται ότι η δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης θα πρέπει να είναι η υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητα των κυβερνήσεων ανά τον κόσμο


Η Παγκόσμια Τράπεζα επισημαίνει τις δημογραφικές εξελίξεις και την αύξηση των πληθυσμών στην Ασία και στην υποσαχάρια Αφρική, που αλλάζουν τα δεδομένα, και τονίζει ότι η παγκόσμια κρίση χρέους συνιστά πρόκληση για την επίτευξη αυτού του κρίσιμου στόχου καθώς περίπου 200 εκατ. άνθρωποι παραμένουν άνεργοι, συμπεριλαμβανομένων 75 εκατ. κάτω των 25 ετών. 

«Οι δημογραφικές αλλαγές, η τεχνολογική πρόοδος και οι συνεχιζόμενες επιπτώσεις από τη διεθνή χρηματοοικονομική κρίση ανασχηματίζουν το τοπίο στην αγορά απασχόλησης σε όλο τον κόσμο», αναφέρει ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Jim Yong Kim και συμπληρώνει: «Οι χώρες που θα προσαρμοστούν με επιτυχία σε αυτές τις αλλαγές θα πετύχουν εντυπωσιακή βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, της παραγωγικότητας και στη συνεκτικότητα των κοινωνιών».

Η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε ότι τα πιο σημαντικά αναπτυξιακά οφέλη μπορεί να προέλθουν από δουλειές που όχι μόνο αποτελούν πηγή εισοδήματος για τους εργαζόμενους αλλά και συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία των πόλεων, στην προστασία του περιβάλλοντος και στη μείωση της φτώχειας και συνδέονται με τις διεθνείς αγορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου