oaednews

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Όλοι βλέπουν κοινωνική αναταραχή... Εκτός απο εμάς!

Κίνδυνο να βρεθεί η χώρα μας αντιμέτωπη με κοινωνική αναταραχή «βλέπει» σε άρθρο της η εφημερίδα «New York Times».

«Η υπομονή του κόσμου εξαντλείται», υποστηρίζει το άρθρο της εφημερίδας τονίζοντας ότι οι αντιδράσεις σε Ισπανία, Ελλάδα και Πορτογαλία ενδέχεται να αυξηθούν.
Η σύνταξη της νεοϋορκέζικης εφημερίδας επικρίνει κυρίως τη γερμανική πολιτική για τις «αποτυχημένες πολιτικές λιτότητας».
«Δεν υπάρχει εύκολος τρόπος για τον Ισπανό πρωθυπουργό Mariano Rajoy να προβεί σε περικοπές υπηρεσιών και δαπανών χωρίς να διακινδυνεύσει κοινωνική αναταραχή και το ίδιο ισχύει για την Ελλάδα και την Πορτογαλία», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Με αφορμή τη μεγάλη συμμετοχή πολιτών σε διαδηλώσεις στη Λισαβόνα, τη Μαδρίτη και την Αθήνα, διαδηλώσεις που ενδέχεται να πληθύνουν τις επόμενες ημέρες, όπως σημειώνεται στο κύριο άρθρο, η υπομονή του κόσμου εξαντλείται ως προς τις αποτυχημένες πολιτικές λιτότητας που απαιτούν η γερμανική κυβέρνηση και άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες.
Πολιτικές, σύμφωνα με τη σύνταξη της εφημερίδας, που είναι σαφές ότι θα επιδεινώσουν περαιτέρω τα δραματικά επίπεδα ανεργίας και θα καταστρέψουν τα δίκτυα προγραμμάτων κοινωνικής προστασίας, όταν αυτά χρειάζονται περισσότερο από κάθε άλλη φορά.
Τέλος, επισημαίνεται ότι ο χρόνος εξαντλείται και μόνο μια απότομη αλλαγή στις οικονομικές πολιτικές μπορεί να σώσει το ευρώ.
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες και κυρίως η καγκελάριος Angela Merkel, τονίζεται στο άρθρο, πρέπει να αναγνωρίσουν ότι η επιστροφή της ευρωζώνης σε επίπεδο χρηματοπιστωτικής ρευστότητας θα απαιτήσει νέες προσπάθειες για την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης, μέσω ελαστικότερων στόχων στον τομέα του προϋπολογισμού –και όχι μέσω της συνεχιζόμενης λιτότητας που επιβάλλεται από Βερολίνο και Βρυξέλλες σε απελπισμένες κυβερνήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου