oaednews

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΟΟΣΑ: Οι Έλληνες δουλεύουν 600 ώρες περισσότερο από τους Γερμανούς



Μια απάντηση στη γερμανική πολιτική λιτότητας αποτελούν τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), σύμφωνα με τα οποία οι Έλληνες είναι ο δεύτερος πιο εργατικός λαός μεταξύ των κρατών – μελών του. Μάλιστα, εργάζονται 600 ώρες περισσότερο από τους Γερμανούς!
  

Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του ΟΟΣΑ για το 2010, ο μέσος Έλληνας εργαζόμενος εργάζεται 2.017 ώρες ετησίως, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στην Ευρώπη και τη δεύτερη στα 34 μέλη του ΟΟΣΑ, ενώ ο μέσος Γερμανός εργαζόμενος δουλεύει 1.408 ώρες το χρόνο.

 
 Δηλαδή, ο μέσος Έλληνας εργαζόμενος δουλεύει 40% περισσότερο (ή 600 ώρες για την ακρίβεια) μέσα σε ένα χρόνο σε σύγκριση με τον μέσο Γερμανό εργαζόμενο.

 
 Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ η μεγάλη διαφορά στις ώρες εργασίας ανάμεσα σε Έλληνες και στους υπολοίπους Ευρωπαίους οφείλεται στο ότι η ελληνική αγορά εργασίας αποτελείται από ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων που είναι αυτοαπασχολούμενοι και εργάζονται πολλές ώρες, στο μεγάλο αριθμό εργαζομένων μερικής απασχόλησης, όπως και στις περισσότερες ημέρες άδειας συγκριτικά με την Ελλάδα στη συγκεκριμένη χώρα.

tvxs.gr

1 σχόλιο:

  1. 'Οσοι έχετε χρόνο, κλείστε τα τηλεπαράθυρα με τους μονομάχους-σωτήρες (ολετήρες) μας, τους εθνικούς διασκεδαστές και αντιστασιακούς, τα μεσημεριανά Κατηναριά, τα παπαγαλάκια της διαπλοκής, τους "υπερασπιστές" του Λαού "δημοσιογράφους" τύπου Γ.Τράγκα, Κουρή, Παπαγιάννη, Τριανταφυλόπουλου και λοιπού συρφετού και αφιερώστε τον στην παρακολούθηση αυτής της συζήτησης. Δεν χρειάζεται να βλέπετε, μόνο να ακούτε, έτσι μπορείτε να κάνετε ταυτόχρονα και κάτι άλλο, ευχάριστο ή δημιουργικό!
    Αν κατανοήσουμε τους λόγους που μας έφεραν στην σημερινής μας κατάντια και τους ανατρέψουμε, τότε υπάρχει ΕΛΠΙΔΑ!
    Αν προσμένουμε κάποιο νέο Περικλή, Κολοκοτρώνη ή "ΜέγαΑλέξανδρο", να μας σώσει, τότε ο αφανισμός μας είναι δεδομένος, εκτός και αν συμβεί κάνα θάμα!!!!
    Εγώ πάντως δεν πιστεύω σε θεό και κατά συνέπεια στα θαύματα τους...

    Η απόλυτη αντίφαση και παράνοια:
    Ο καλύτερος ΔΥ στον κόσμο, στο πλέον ανίκανο, αναποτελασματικό, διεφθαρμένο και κομματοκρατούμενο "κράτος" της Ευρώπης!!!!!!

    http://www.blod.gr/lectures/Pages/viewlecture.aspx?LectureID=392#

    δείτε αυτό

    την εισήγηση του καρκατσούλη στο 22ο λεπτό

    ΑπάντησηΔιαγραφή