oaednews

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Ο Παπαδήμος ζήτησε από τον Μπαρόζο να απειλήσει την Ελλάδα!




Μείζον ζήτημα προκύπτει από την αποκάλυψη του Reuters για την εξωθεσμική παρέμβαση Παπαδήμου.

Όπως επισημαίνει το διεθνές πρακτορείο η περίφημη δήλωση του προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, λίγες ημέρες μετά τις εκλογές της 6ης Μαίου ότι η Ελλάδα θα βρεθεί εκτός της ευρωζώνης εάν δεν τηρήσει τα συμπεφωνηθέντα, ήταν αποτέλεσμα σχετικού αιτήματος που διατύπωσε ο πρώην πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος!


Η απειλή του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διατυπώθηκε στις 11 Μαίου κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στην ιταλική τηλεόραση.

Σε ερώτηση του Ιταλού δημοσιογράφου τι θα συμβεί στην περίπτωση που αναλάβει τη διακυβέρνηση της Ελλάδας ο ΣΥΡΙΖΑ και αμφισβητήσει το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση, ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο απάντησε:

"Εάν κάποιο μέλος μιας λέσχης δεν σέβεται τους κανόνες, τότε είναι καλύτερα να φύγει από τη λέσχη. Και το ίδιο ισχύει και για οποιαδήποτε οργάνωση, θεσμό ή σχέδιο"!

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το Reuters η απειλή έξωσης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ήταν προϊόν υπόγειας διαβούλευσης μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού κ. Παπαδήμου και του προέδρου της Κομισιόν.

Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο την πρωτοβουλία των κινήσεων για τη δήλωση που έβαλε φωτιές στα διεθνή χρηματιστήρια, καθώς εμφάνιζε την ευρωζώνη ένα βήμα πριν την έναρξη της σταδιακής διάλυσης της, είχε ο κ. Παπαδήμος.

Συγκεκριμένα, ο τέως πρωθυπουργός πήρε την πρωτοβουλία να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Κομισιόν, ζητώντας του να κάνει μια "ισχυρή δήλωση", προκειμένου να συνετίσει τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων που εναντιώνονται στην εφαρμογή του Μνημονίου, θέτοντας τους προ των ευθυνών τους!  

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Reuters o κ. Παπαδήμος, αισθανόμενος ένα είδος στέρησης από την αποτυχία να σχηματιστεί συνασπισμός μετά τις εκλογές της 6ης Μαϊου, ζήτησε από τον Μπαρόζο να πει κάτι δυνατό, ελπίζοντας πως θα μπορούσε έτσι να αφυπνίσει την ελληνική πολιτική ηγεσία.

"Δεν ήταν πρωτοβουλία του Μπαρόζο. Ήταν ένα ευθύ αίτημα", είπε στο Reuters επίσημη πηγή της Κομισιόν, συμπληρώνοντας δηκτικά ότι το σχέδιο αφύπνισης "δεν δούλεψε"!

Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Ζοζέ Μπαρόζο δεν είχε σκοπό να κάνει μια τόσο σκληρή δήλωση. Το έκανε όμως αποδεχόμενος την εξωθεσμική και ανεπίτρεπτη για εκλεγμένες ηγεσίες της χώρας παρέμβαση Παπαδήμου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι για τη συγκεκριμένη δήλωση, όπως αναφέρει το Reuters, ο Ζοζέ Μπαρόζο δέχθηκε έντονες επικρίσεις, καθώς προκάλεσε αναταραχή στα διεθνή χρηματιστήρια, ενσπείροντας τον πανικό στις χρηματαγορές για το αβέβαιο μέλλον του ευρωπαϊκού νομίσματος.


Πηγή: pheme.gr

2 σχόλια:

  1. Γερμανοτσολιάς..Κουκουλοφόρος..Δοσίλογος..
    Αυτό τον αλήτη είχαμε για πρωθυπουργό,επιβαλλόμενο από τις ελίτ της ευρώπης και ψηφισμένο από ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΛΑΟΣ.

    ΣΥΡΙΖΑ δαγκωτό στις εκλογές.
    Όχι γιατί απαραίτητα ξέρει τι και πώς θα το κάνει,αλλά για λόγους στοιχειώδους αξιοπρέπειας.
    Έτσι κι αλλιώς ΠΑΝΤΑ ο αγώνας για καλύτερη ζωή θα πρέπει να συνεχίζεται.
    Αλλά μόνο και μόνο για το χέσιμο της Τρέμη ,της Στάη,του Πρετεντέρη και ὀλων των αφεντικών τους τη νύχτα της 17 Ιουνίου,νομίζω πως αξίζει τον κόπο.
    Π.Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι κι αλλιώς ΠΑΝΤΑ ο αγώνας για καλύτερη ζωή θα πρέπει να συνεχίζεται.!!!!!!!!!!!!!!!!ETSI AKRIBVS, OYTE O SYRIZA OYTE KANENAS ALLOS POLITIKOS SXHMATISMOS DEN EXEI KAI DEN PREPEI NA EXEI ASYLIA!

    ΑπάντησηΔιαγραφή